Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
merhaba arkadaşlar,deneyimli annelerin tavsiyelerine ihtiyacım var.
Ben 15 gun önce sezeryanla doğum yaptım.Bebeğim ultrason ölçümlerinden çok farklı olarak 2500 kilo doğdu.o kadar moralim bozulduki anlatamam.Şu an zayıf oldukça.Kilo almasına uğrasıyorum.Yarın kontrolu var.Fakat ben hala emzirmeyi öğrenemedim arkadaşlar.
Bebeğime hani memeyi vereceğimi,herbir memeyi ne kadar emmesi gerektiğini bilmiyorum.Örneğin sol göğsümü veriyorum 10-15 dk emiyor ve uyuyor.Emmesi duruyor ama arasıra cekiyor memeyi.Yani öyle bırakma huyu yok.ben kendim cekiyorum uyuyunca.Şimdi bu yeterli oluyormu.Sonra yerine yatırdığımda tekrar meme istiyor.Aynı göğse dayıyorum 5 dk emiyor yine uyuyor.
birde aynı göğsü kaç dakika emmeli,göğüste süt bittimi nasıl anlaşılır bilmiyorum.Bir göğsü bitirip diğerine geçen anneler ver.Bende hiç böyle birşey olmuyorki.
Nolur bana bir akıl verin.Bana bir emzirme düzeni tavsiyesinde bulunurmusunuz??şimdiden teşekkürler.
canım kiloyu çok takma ilk üç ayda çabuk kilo alıp büyüyorlar sen bile şaşıracaksın...küçük bebeklerin meme başında uyuması çok normal,bütün bebeklerde vardır bu...bazen yorulup emmez,bazen uyuyakalır...uyuduğu zaman ara sıra uyandır emsin, tabi dinlenmesine de fırsat ver...belki sütün şu an çok artmamıştır ama bebeğine yetiyordur merak etme ve sen emzirdikçe sütün çoğalacaktır...önce bir göğsünü 15- 20 dk emzir sonrada diğer göğsünü...ve bi dahaki emzirmeye son emdiği göğsünden başla...allah kolaylık versin, sağlıkla büyüt bebeğini...
ben emzirirken uykuya daldığında eldivenlerinden başlayarak soymaya başlıyordum. soğuk bebeğin uykusunu açıyor. bir de gıdısını ya da kulaklarını parmaklarınla hafifçe uyarırsan uykusu açılır ve emmeye devam eder. bence dakikaya bağlı olmadan sürekli emzir bebeğini. her istediğinde uzun uzun süt ver.sütün akışını bebeğin hızlı hızlı çekmesinden ve yutkunma seslerinden anlarsın.ilk önce su benzeri akışkan sıvı süt geliyor. daha sonra da yağlı ve koyu kıvamlı bir süt. bebeği aynı memede uzun süre tutarsan bebek bu yağlı ve koyu kıvamlı sütten de alır ve hızla kilo alır. dakika hesabı yapıp; bebeği erken memeden çekersen bebek bu koyu sütü almaz ve uyku verici etkisi olan ilk gelen sıvı kıvamlı sütü alır ve midesi çok küçük olduğundan hemen uykuya dalar. dediğim gibi önce hafifçe uyar işe yaramazsa bebeği yavaş yavaş soyarak emzir. aman üşütmesin dikkat et. kolaylıklar dilerim
2 kız anasi:)
Kayıtlı Üye
canim dakikayla verme bebegine sütü..birakemsin ben yarım saat tutardim mememde..ilk önce birinde 15 dk sonra birinde 15 dk emerdi..uyurdu genelde ama gidisini falan elledigimde hemen gene başlardiemmeye..birde tekrar emzirmeye başladiginda en son hangi memeni emdiyse ondan başla..daha sonra öbürünü verirsin..ayrıca kilosunu hiç takma kafana..çoook çabuk kilo alıyorlar ilk aylar..sen yaırm saat emzir canim ben hep yle yaptım
Canım ilk günler biz de yapışık vaziyette gezdik oğlumla. 2,5 saat memede kaldığını bilirim. Zamanla düzene giriyor merak etme. Yeter ki sen bol su iç, beslenmene de dikkat etmeye çalış. Mutlaka sütün yetiyordur. Aksi taktirde doymayınca ağlama nöbetleri oluyor bebeklerde. Güle güle büyüt bebeğini canım...
Canım bebeğinin ağzını memeden çekerken dikkat et,sanırım ben hızlı çekmiştim ki sonra damagından ses gelmeye başladı,sanırım korktu şimdi tutmada zorlanıyor,inanırmısın yarım saat tutsun diye ugraşıyorum,ikimizde terliyoruz o ağlıyor,yani sıkıntı oldu memeden çekerken parmagını hafifçe agzına sokmaya çalış o zaman kolay birakır.Sende aynı şeyleri yaşama.
senı cok ıyı anlıyourm..benım kızımda 2700 gr dogmustu ve emzırmeyle ılgılı cok sorunlar yasadım..emme refleksı yoktu..yalancı emzık vererek emme refleksı kazanmasını sagladım..bu süre zarfında süreklı sagarak verdım sütümü.2 ay kadar yani.sonra emmeye basladı gögüslerim yara oldu kanadı..cok acı cektım küçük diyede cok üzülüyordum..çok şükür şimdi 14 aylık ve 10 kg.yanı kılosu normal ve memeden hıc ayrılmıyor:)))))
arkadaşlar tüm youmları okudum çok teşekkür ederim size.Yanız benim bebeğim çok emince kusuyor.Önce hıçkırık başlıyor sonrada kusuyor.Ne yapacağımı şaşırdım.Doktor adam gibi cevap vermiyor hiç sevmedim kendisini başka doktor bakıyorum.sütün yetiyoröu die bana soruyor,ben ne bileyim ilk defa doğum yaptım..
Birde şimdi su gibi kaka başladı.Baya bi tazyikli,fışkırma sesi geliyor yaparken.Acaba bu nedendir.Emzirmeyle alakası olabilirmi dersiniz??
kızımızı koru yarabbim...
Kayıtlı Üye
arkadaşlar tüm youmları okudum çok teşekkür ederim size.Yanız benim bebeğim çok emince kusuyor.Önce hıçkırık başlıyor sonrada kusuyor.Ne yapacağımı şaşırdım.Doktor adam gibi cevap vermiyor hiç sevmedim kendisini başka doktor bakıyorum.sütün yetiyoröu die bana soruyor,ben ne bileyim ilk defa doğum yaptım..
Birde şimdi su gibi kaka başladı.Baya bi tazyikli,fışkırma sesi geliyor yaparken.Acaba bu nedendir.Emzirmeyle alakası olabilirmi dersiniz??
kakasını öle yapması normal cnm merak etme..benim kızım hala öle yapıyo:) corrtttt ediyo :)))))))))))))
herkes aynı sorunu yaşıyor demekki ilk zamanlar bende çok bunalmıştım üç aylık olana kadar her dakika emiyordu. üçüncü aydan sonra oh dedim valla düzene girdi şuan dört buçuk aylık artık iki üç saatte bir istiyor.canım sakın stres yapma sütün azalır benim stresden etrafın sütün yetmiyor heralde lafından bir gecede sütüm kesildi ertesi gün geldi ama genelde günde bir kere mama takviyeli gittim sakın kafana takma al bebişini kucağına otur televizyon izle bebekte istediği kadar emsin. bende sezeryanlıydım benim kızım 3400 doğdu ama ilk zamanlar memeyi tutmada zorlanıyordu alamayıncada kıyameti koparıyordu emerken uyuyordu doydu diye yerine koyuyordum beş dakikada uyanıp tekrar ağlıyordu. şimdi dörtbuçuk aylık oldu memeyi eliyle kendi çeker ağzına bende kendimi üzdüğümle kaldım
canım ya aynı benim bebişimi tarif ettin.Surekli aç,ağlıyo,sonra emzirmeye başlayınca uyuyor.Yerine koyuyorum aranmaya ve ağlamaya başlıyor.bazen surekli göğsümde oluyor.Ama moralim duzeldi sayenizde.Takmayacağım artık...
annesinin kuzusu
Kayıtlı Üye
bana doktor hıckırınca emzır gecer dedı.. aynı sekılde benım kızım da kusuyor bazen... hele bu ara memeye yapışık yarım saat uyuyor ağlayarakl uynaıp emmek istiyor.. emzirirken vucudunu da dik tut dedi bakım heşiresi yatarak emince mideleri doldu zannediyorlarmış.. gaz da başladı bu ara allah yardımcımız olsun
merhaba arkadaşlar,deneyimli annelerin tavsiyelerine ihtiyacım var.
Ben 15 gun önce sezeryanla doğum yaptım.Bebeğim ultrason ölçümlerinden çok farklı olarak 2500 kilo doğdu.o kadar moralim bozulduki anlatamam.Şu an zayıf oldukça.Kilo almasına uğrasıyorum.Yarın kontrolu var.Fakat ben hala emzirmeyi öğrenemedim arkadaşlar.
Bebeğime hani memeyi vereceğimi,herbir memeyi ne kadar emmesi gerektiğini bilmiyorum.Örneğin sol göğsümü veriyorum 10-15 dk emiyor ve uyuyor.Emmesi duruyor ama arasıra cekiyor memeyi.Yani öyle bırakma huyu yok.ben kendim cekiyorum uyuyunca.Şimdi bu yeterli oluyormu.Sonra yerine yatırdığımda tekrar meme istiyor.Aynı göğse dayıyorum 5 dk emiyor yine uyuyor.
birde aynı göğsü kaç dakika emmeli,göğüste süt bittimi nasıl anlaşılır bilmiyorum.Bir göğsü bitirip diğerine geçen anneler ver.Bende hiç böyle birşey olmuyorki.
Nolur bana bir akıl verin.Bana bir emzirme düzeni tavsiyesinde bulunurmusunuz??şimdiden teşekkürler.
lohusalığımda dr verdiği ve kendim aldığım kitapları okumuştum.aklımda kalan bilgileri paylaşayım.yenidoğan bir bebek emmeyi tam beceremiyo olabilir ve hemen yorulur o yüzden emmediği zamanlar dinleniyodur.biraz sabırlı olursan belki de kendisi de bırakır.bu benim görüşüm okuduklarımdan yola çıkarak.okuduğum kitapta da şu yazılıydı.
yenidoğanlarda bebeğin en az10 en fazla 30 dk emmesi yeterlidir.il 10 dk sulu doyurucu olmayan süt gelir daha sonra katı ve yağlı doıyurucu kısmı gelir. bende buna dayanarak bebişimi 10 dk fazla emziriyodum hatta 30 dk dolsun diye bekliyodum ve 30 dk sonra hala bırakmadıysa bıraktırıyordum bi de memeyi ağzından çekerek değil parmağını bebişin ağzına sokarak gevşet ve öyle al. yoksa memen tahriş olur.
merak etme kusması da normal benimki de çok kusuyor gaz çıkarıken hıçkırırken .kusması havaya fışkırır gibi değilse korkma dedi ban da ebeler ve hemşiremiz.kakasını da anne sütü ile beslendiği için öyle yapıyor.birde düzenli olarak kaka yapıyorsa bebişin besleniyor demekmiş.