Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
merhaba anneler bebeğimde bi sorun olduğunda çareyi burdan size sormakta buluyorum. belki benden çönce başına böle bişi gelmiş olan vardır da bilgilidir die geneldede içimi biraz olsun rahatlatcak şeyler yazıyosunuz sağolun... şimdide bebeğimin sorunu sürekli ıkınması çocuk okadar zorlanıyorki uykusunda bile ıkınıyor meme emerken ıkınıyor kabız olduğunu düşünüyoruz karnına masaj yaparak poposunu ıslak pamukla silerek kakasını yaptırıyoruz ama kakasını yaptıktan sorada ıkınması bitürlü geçmiyor acaba bu normal bişeymi sizlerin bebeklerindede böle bişey varmı bunu bilmek istiyorum ikinciside bebeğimin yüzü kızarık isilik doldu 2 gündür sanırım yediğim bişey sütümden geçerek alerji yaptı die düşünüyorum isiliği gidermek için yapılan bişey varmı yoksa kendiliğindenmi geçicek bütün bunları pazartesi günü doktorunada sorucam ama önce burdan bu konularda tecrübeli annelerden bilgi almak istedim buarada bebeğim ocağın 3ünde 1 aylık olacak.şimdiden cevap yazanlara teşekkürediyorum...
Gergin gördüm seni:)
Kayıtlı Üye
gerçi ben tecrübeli bi anne değilim ama başımıza geldiğinden yazayım dedim.. isilik derken nasıl bişeyi kastediyorsun bilmiyorum ama benim kızımın yanaklarında olmuştu ilk haftamızda. ben de çok endişelenmiştim hatta eşimle doktoru arasak mı bile demiştik. bizimki böyle pembe pembe benekcikler gibiydi çok değildi ama, az bişiydi. 2 günde geçti gitti. annem bu tarz şeylerin doğumdan sonra 3 aya kadar çıkabileceğini söyledi. adı da kızan büyüten miş.. ensede, alında ve yanaklarda çok sık çıkabilirmiş.. seninki ne kadar zamandır var. bir de sanırım sivilce gibi olması iyi değil. sivilce gibi değilse çok da endişe etmemek gerekebilir, sonuçta cildleri çok hassas minişlerin..
annem bi de emzirirken sütümle kızımın yüzünü sildiriyor. yumuşak ve pürüzsüz olurmuş.. öyle dedi yapıyoruz zorla arada, çünkü ben pek yapmak istemiyorum nedense..
♥♥♥canlarımsınız♥♥&#
Kayıtlı Üye
yıldızcııımmm benimkilerde sürekli değil ama arada ıkınıyorlar. gazdan ya kakalarını yapmaya çalışırken oluyor.
valla hergün yeni yeni şeyler çıkıyor bizde de. neyin normal neyin problem olduğunu kestiremiyorum. Annem kırklı çocuğun hergün huy değiştireceğini söylüyor. Doktorumuzda neden şikayet etsem normal olduğunu söylüyor. Ateşi yükselmedikçe dert etme diyor. bekliyoruz bakalım. pazartesi kırkları çıkacaksırnaşık şey
Benim kızımın yanaklarında da isilik gibi kırmızı kabarıklıklar oluyor.Geçenlerin yerine yenileri çıkıyor.Bir de kaşlarının arasındaki bölümde derisi dökülüyor.Normalmiş.
Gaz çıkarmaya çalıştığı için ıkınıyor.Benim kızım uykusunda bile ıkınıyor çoğu zaman.Kakası sert çıkmıyorsa kabız değildir zaten.Şu anda sadece anne sütüyle besleniyorsa küçük parçacıklı,sulu kaka yapıyor olmalı.Ikınmayla birlikte ağlıyorsa o zaman gaz çıkarmada zorlanıyor demektir.Senin yediklerine dikkat edip gaz yapmayan yiyecekler tüketmen gerekir.
Anne sütü emdiği sürece bebek sağlıklı olurmuş.Sadece ateşi olup olmadığına dikkat etmek gerekiyor.
Bir de sorduğun sorulara cevap verenler için teşekkür et butonunu kullanırsan en azından verdiğimiz cevabı okuduğunu anlamış oluruz.
Sevgiler..
canım hiç üzülme ve bebeğini zorla kaka yaptırmaya çalışma.çünkü ben de aynı sorunu yaşadım bebeğim gece gündüz uykusunda daha da fazlaydı ıkınıyodu.ama ağlamıyo sadece ıkınıyo .ben de kabız mı acaba diyodum ama yeni doğuş daha ve sadece anne sütü alıyo kabız olması mümkün değil sebebi gaz canım.
şimdi bebeklerin bağırsakları kendi kendine çalışmaya yeni başladığı için alıştırma yapıyolar.bence kaka yaptırmaya çalışıp bebeğini sıkıntıya sokma.bir süre sabret geçer canım.ayrıca kakasını da bir haftaya kadar yapmayabilir.benim kız hala 4 -5 günde bir yapıyo.
kaan'ım canım oğlum
Kayıtlı Üye
sivilce gibi şeyler benim oglumda da cıktı 1 hafta sonra gcti şükür
HAYALLERİM,EYLÜL VE BEN:)
Kayıtlı Üye
allah hepimizin yavrularını bizlere bağışlasın:))
büyükler söylerler evet anne sütü ilaçtır diye,
deneyebilirsiniz sütle silmeyi,zararı olacağını sanmam,
kabızlık konusu daha çok küçükler,fazla müdahale edilemez,
ama yediklerinize dikkat edin,yediğimiz herşey geçiyor,herşey,
nasıl oluyor bilmem ama çok enteresan,
siz meyvesuyu tüketebilirsiniz,
bol sıvı alın , gaz yapma ihtimali olan besinleri hiç değil az tüketin,
hiç tüketmezseniz bebek hiç alışamaz,
bir lokmanızda bile rahatsızlanır,
bnyesi tanısın,
biraz da sabır,2-3 aydan sonra hareket edip dönmeye başladığında,
gaz sorununu kendi kendine halledecektir,
kızımın doktoru kesinlikle ilaç vermemişti,bekleyin düzelecek dedi,
aynen öyle oldu,
sabredin ama doktorunuza gitmeyi ihmal etmeyin,
bize veya çevremize önemsiz gibi görünen şeyler,
doktor müdahalesi gerektirebilir,
gile güle büyütün
2. melegini bekliyor :)
Kayıtlı Üye
cnm eğer bebeğin günlük kakasını yapıyorsa kabız değil demektir..günde 2 ile 12 arası kaka yapması normal..benim oğlumda sürekli ıkınıyor çiş yaparken kaka yada gaz çıkartırken istem dışı yapıyor..ayrıca yeni doğanın yüzünde çok sık küçük kızarıklıklar ve isilikler çıkar oğlumun kafasında bile var ..bugün doktora sordum çok sıcak tutmayın terletmeyin ıslak mendille silmeyin dedi..yüzünü günlük temiz pamuk ve ılık suyla temizle ıslak mendil çok sakıncalı yeni doğanda ..
şimdiden geçmiş olsun hayatım..
yarın doktora gittiğinde daha ayrıntılı anlatır doktorn..şimdiden geçmiş olsun canım..