Sancı progestan kullanımı

serendipity16

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2022
491
216
33
29
Merhaba hastane randevum vardı bugün yoldayken 5 dk bir vajinama sanki bıçak saplanır gibi ağrılar girdi devlete gelmiştim tahlillerim için doktor da progestan yazdı düşük tehlikesi olabilir bu sancılar dedi ama kanama alanı falan yok lekelenme zaten yok böyle olup progestan kullanan var mı ? Progestan bazen lekelenme yapıyor diyenler var 7 haftalık hamileyim çok şükür hiç lekelenme olmadı bu zamana kadar kullanınca lekelenme olur diye de korkuyorum bu ağrılar normal mi ?

Ben 21. Haftadayim hala fitil ve igne kullanıyorum. Leke kanama da olmadı elhamdülillah. Doktor verdiyse kullanın. Kullanmazsanız asil aklınıza soru işareti gelmeli. Eger ağız yoluyla alınan tarzda ise o şekilde kullanabilirsin fitil olarak cekiniyosan yani. O ilacın asla lekelenme yaptığını duymadım. Zaten lekelenme olacaktır ilaca başlamışlardır.

Fitil yoluyla al dedi yan etkisi daha az oluyormuş geçen hamileliğim de ağız yoluyla kullanmıştım çok uyku hali sersemlik yapmıştı. Ya işte kendi doktorum olmayınca bi şüphede kaldım kimisi de bu ağrılar normal rahim genişliyor falan diyor ama ilacın zararı olmazsa kullanıcam

Ağızdan fazlasıyla yan etki yapiyo çoğu kişiye o yüzden fitili en sagliklisi. Evet agrilar normal ama ne şiddette olduğu önemli. Bazen enfeksiyon oluyo o yüzden agri yapiyo gaz oluşumu kabızlık hormonlar her sebebi var. Ama ilacın bi zararı olmaz. Ben dahil bi çok kadın kullaniyo.

Progestan 12.haftada bırakılmıyor mu ilk kez duydum bunu

Progestan kanama yapmaz aksine kanamayı keser

İlişkiden önce mi kullanıyorsunuz sonra mı bende kullanıyorum da hangisi daha sağlıklı oluyor acaba

C C120299
Ben devlet hastanesin de tedavi gördüğüm için hiçbir şeyi öyle detaylı anlatmıyorlar kullan diyor sormadıkça hiç bir şey söylemiyorlar az çok biliyorsunuzdur o yüzden bende sizden fikir almak istiyorum sonuçta kullanan az çok bilgili kişilersiniz

Sen gebe misin ?

Doktorum gün aşırı ilişkiye gir dedi zaten o yüzden soruyorum
Benim doktorum da aşılama sonrası gün aşırı dedi ama progestan fitil o kadar yağlı yoğun bir krem gibi tabaka oluşturuyor ki spermler nasıl hareket edip yukarı gidecek anlamadım sanki rahim ağzını bile tıkıyor fitilin yağlı dokusu
İnşallah aşılamanız tutmuştur

Son düzenleme:
Bu başlığı yeni gördüm öncelikle umarım asilamaniz tutmuştur, kanamayı keser kanama yapmaz falan diye cevaplar var ama kanamayı kesse de kanama parçaları kalıntılar varsa lekelenme yapıyor bu süreci yaşıyorum dördüncü haftadan beri ha kişiden kişiye değişir ama progestanin kalıntı temizleme gibi bı durumu da var doktor uyarmıştı lekelenme olacak kullandıkça korkma diye dediği gibi oluyor bebeğim gayet sağlıklı devam ediyoruz fitil olarak kullanmaya lekelenme de devam

Bende lekelenme yapıyor yaklaşık üç gün oldu başlayalı. Gebeliğimin 7. haftasında ufak bir kanama yaşadım öyle olunca doktor fitil olarak kullanmamı istedi ara ara lekelenmelere sebep oluyor.Yarın da kontrole gidicem bakalım ne diyecek. Fitili alırken de kasıklarımda adet sancısına benzer ağrılar yaşıyorum.

Lekelenme sebebi fitil değildir. Doktora da danisicaksiniz zaten. Muhtemelen bi sure uzanıp dinlenmenizi önerecektir. Fitili koyarken agri yasamazdim ben. Zorluyomusunuz acaba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…