• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanayide tehlike çanları: Üretim durma noktasında!

katikula

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
34.740
12.319
298
İstanbul
fft81_mf6995658.Jpeg

Sanayide tehlike çanları: Üretim durma noktasında!

04/02/2016
OSB'lerde üretim düştü, kimi fabrikalar satışa çıktı. Çatışmaların yaşandığı illerin gözü yarın açıklanacak pakette...
RADİKAL -
Hendek operasyonları ve çatışmaların yaşandığı illerdeki olumsuz tablo, bölge ekonomisinde derin tahribata yol açtı. Kapasite kullanımının yüzde 25’lere kadar düştüğü Diyarbakır OSB’de 10 firma kapanma kararı aldı. Faaliyetlerini durduran, ancak henüz resmi başvuru yapmayan çok sayıda firmanın da bulunduğu belirtiliyor.

Dünya gazetesinden Handan Sema Ceylan ve Mahir Solmaz'ın haberine göre, yaşanan sıkıntılara rağmen faaliyetini sürdüren firmalarda ise, artan nakliye maliyetleri ve sevkiyat sorunları nedeniyle stokların şiştiği ifade ediliyor. Bu arada kimi bankaların kullandırdığı kredileri geri çağırdığı ve ödenemeyen çekler nedeniyle neredeyse sicili olumsuz etkilenmeyen firmanın kalmadığı da gelen bilgiler arasında. Bölgede gözler, hükümetin açıklayacağı eylem planına çevrildi. (Dünya)

http://m.radikal.com.tr
 
Back