• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanat tarihi hakkında bilgi verebilirmisiniz?

seagull1

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2007
213
75
648
Merhabalar.. Ben bu sene üniversiteyte hazırlanıyorum kazanmak istiyorum inşallah olur.. Sınava 2. girişim ve sözel öğrencisiyim.. Meslek olarak halkla ilişkiler i o kadar çok istiyorumki.. :Saruboceq:
Çünkü diksiyonum kuvvetli ve insan ilişkilerinde 19 yaşımda olmama rağmen iyi olduğumu söylerler ayrıca ingilizce ve almancamda var bunlar bir artı olur diye düşünüyorum.. Halkla ilişkiler okuyup mezun olduktan sonra özel bir bankaya yerleşmek istiyorum..
Yalnız benim sorum şu: Halkla ilişkilerin puanı biraz yüksek istanbul istediğimden 4 yıllık, ilk girişimde özelde okuyacaktım kaydımı yaptırdım ama son anda vazgeçtim.. Fakat olmazsa sözel bölüm olarak mimar sinan'da olmadı yakın yerlerde düşük puanla sanat tarihi bölümü var. Son ihtimal olarak orayı yazmayı düşünüyorum.. Çünkü seneye tekrar hazırlanmayacağım..:1no2:
Sanat tarihi bölümü tam olarak nedir ? bana açıklayabilirmisiniz.. Ayrıca ben bankada çalışmaı düşündüğümden, bankaya iş başvurusu yapabilirmiyim 4 yıllık diplomam olduğundan alma şansları varmı? Çünkü bildiğim kadarıyla 4 yıllık mezun olmak yeterli, departman ve bölümlere ayrılırken bölüm ile alakalı eğitim görülüyormuş.. Bilgi verirseniz teşekkür ederim..
Sevgiler opuyorumnanaktan

Son düzenleme:
lisedeyken sanat tarihi dersini almistim..zaten ismi uzerinde..hatirladigim kadariyla tarihi eserlerin hangi donemde,kimler tarafindan,ozellikleri gibi seyler vardi.unv.bolumu nasildir bilemiyorum..bunun gibi seyler vardir mutlaka.banka istiyorsan bankalarin eleman alim sartlarina bak..orada yaziyor su bolumden mezun olanlar alinacaktir diye.siz okulu bitirene kadar mutlaka biseyler degisebilir tabi..bankalara 2 yilliklari da aliyorlar..bi tanidigim turizm otelcilik mezunuydu girmisti.ayrica sanat tarihi okursan da acikogretimin2 yillik halkla iliskiler bolumu var bir yandan da onu okuyabilirisn imkanin varsa.umarim birazda olsa yardimci olabilmisimdir..

prenses50 ben sanat tarihi bölümü mezunuyum.bölümümü severek okudum.ama acı gerçek sanat tarihi okuyupta hemen iş bulmak diğer branşlara göre çok kolay olmuyor.ben mezun olalı 4 yıl oldu ve halen işsizim.sanat tarihi bölümünde göreceğin dersler terminoloji,antik sanat,mitoloji ve ikonografi, islam sanatı, teknik resim ve röleve, osmanlı sanatı, minyatür sanatı, batı sanatı, kazı teknikleri vs. ama her üniversitenin ders programı değişik oluyor.özetle mimari,heykel,resim,süsleme gibi konuları erken, orta, klasik, geç devir diye tanımladığımız zamanlarını görüyorsunuz. çok keyifli bir bölüm sanatla ilgileniyorsan hiç sıkılmadan 4 yılın nasıl geçtiğini anlamadan okursun bölümü. ama iş konusunda sıkıntılı bir bölüm. yani mezun olduğunda kimse kolundan tutup seni işe almıyor. iş bulmak için çok çabalamak gerekiyor. müze görevlisi olabilirsin, kültür bakanlığında çalışabilirsin, üniversitede kalıp akademisyen olabilirsin, yabancı dilin çok çok iyiyse turizm alanında iş bulabilirsin.umarım yardımcı olabilmişimdir.başka sorun olursa seve seve yardımcı olmaya çalışırım.bol şans...

prenses50 ben sanat tarihi bölümü mezunuyum.bölümümü severek okudum.ama acı gerçek sanat tarihi okuyupta hemen iş bulmak diğer branşlara göre çok kolay olmuyor.ben mezun olalı 4 yıl oldu ve halen işsizim.sanat tarihi bölümünde göreceğin dersler terminoloji,antik sanat,mitoloji ve ikonografi, islam sanatı, teknik resim ve röleve, osmanlı sanatı, minyatür sanatı, batı sanatı, kazı teknikleri vs. ama her üniversitenin ders programı değişik oluyor.özetle mimari,heykel,resim,süsleme gibi konuları erken, orta, klasik, geç devir diye tanımladığımız zamanlarını görüyorsunuz. çok keyifli bir bölüm sanatla ilgileniyorsan hiç sıkılmadan 4 yılın nasıl geçtiğini anlamadan okursun bölümü. ama iş konusunda sıkıntılı bir bölüm. yani mezun olduğunda kimse kolundan tutup seni işe almıyor. iş bulmak için çok çabalamak gerekiyor. müze görevlisi olabilirsin, kültür bakanlığında çalışabilirsin, üniversitede kalıp akademisyen olabilirsin, yabancı dilin çok çok iyiyse turizm alanında iş bulabilirsin.umarım yardımcı olabilmişimdir.başka sorun olursa seve seve yardımcı olmaya çalışırım.bol şans...

Bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim :kedi: yalnız ben son olasılık olarak hani hiçbişey olmazsa da sanat tarihine girip, mezun olduktan sonra bankada çalışmak istiyorum, bankalara girebilmek için 4 yıllık diplomanın olması gerektiğini duydum.. bankaya girebilme şansım yokmu peki..:1closedeyes:

Bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim :kedi: yalnız ben son olasılık olarak hani hiçbişey olmazsa da sanat tarihine girip, mezun olduktan sonra bankada çalışmak istiyorum, bankalara girebilmek için 4 yıllık diplomanın olması gerektiğini duydum.. bankaya girebilme şansım yokmu peki..:1closedeyes:

tabiki şansın var ama bankaların eleman alım zamanlarını takip etmen gerekiyor birde bankalarda yaş sınırı var her bankaya göre değişiyor.yani bazı bankalar 28 yaşını geçmemiş eleman arıyor bazıları 26 yaş sınırını koyuyor bunlarıda mutlaka takip et.banka iki aşamalı yapıyor sınavı yazılı sınavı geçersen mülakata katılıyorsun bilgin olsun diye yazıyorum daha erken senin için ama şimdiden gideceğin yolu belirle.bol şans canım..

Sanat tarihi gibi spesifik bir alana ilgi duymuyorsan ve kariyerini bankacılık üzerine düşünüyorsan ben seçimini tekrar gözden geçirmeni öneririm. Sanata, sanatın tarihsel gelişimine ve dallarına ilgin yoksa çok da keyif alamazsın sanırım. Ayrıca sanat tarihi ile birlikte belli başlı bölümler var ki ( ben de onlardan birinden mezunum =)) ) Türkiye'de ne yazık ki hiç iş imkanı olmuyor. Ama sanata tutku ile yaklaşan biri için inanılmaz bir hazdır o bölümde eğitim almak.

Sanat tarihi gibi spesifik bir alana ilgi duymuyorsan ve kariyerini bankacılık üzerine düşünüyorsan ben seçimini tekrar gözden geçirmeni öneririm. Sanata, sanatın tarihsel gelişimine ve dallarına ilgin yoksa çok da keyif alamazsın sanırım. Ayrıca sanat tarihi ile birlikte belli başlı bölümler var ki ( ben de onlardan birinden mezunum =)) ) Türkiye'de ne yazık ki hiç iş imkanı olmuyor. Ama sanata tutku ile yaklaşan biri için inanılmaz bir hazdır o bölümde eğitim almak.

sana katılıyorum bende bir sanat tarihi mezunu olarak.keyif almıyorsan sanattan okuması çok sıkıcı bir bölüm olur ama seviyorsan sanatla iç içe olmayı ozaman keyifle girersin her derse. ve ne yazıkki iş olanağı çok azbenneyaptımki

Back