3 yumurtayı kırdım önce
portakal dilimledim ince ince
üstüne bir de süt kattım
kalktım
sana kek yaptım...
en güzel aşk şarkısı bu olsa gerek.
sevgilinin tüm marifetsizliğine rağmen, sevgiyle çırpılmış bir kek... ve küçük sevimli kek kalıplarına akıtılan içtenlik.
siz hiç kek yaptınız mı sevgilinize?
halbuki nil tüm tarifi vermişti sevinçle kekini karıştırırken. hala sunmadınız mı sevgiliye yüreğinizi?
sevgiler büyür.
büyüyünce taşar,
taşınca paylaşılmak istenir.
ve küçük kek kalıpları, koca sevgilere yataklık eder. kekin içine karışan yumurta kabukları, dişleriniz arasında çıtırdar, kabartma tozu da biraz fazla gelmiştir. ama ne çare;
sevgili; başı önde, biraz mahçup, az da heyecanlı ve çok hevesli, tadı hakındaki yorumunzu bekler.
dersiniz ki:hayatımda yediğim en lezzetli kekti.
bu yalanın ilişkiye faydası vardır. o anda kek tabağı bir kenara konulur, sevgili kollarını açar, sımsıkı kucaklaşırlar. demek istediğiniz aslında şudur:dişime takılan yumurta kabuklarına rağmen, çok tatlıydı(sın). ve iyi ki varsın. (Sanırım kek yapmamalısın ama bunu sana söylemeyeceğim.)
İnsan neler yapar isteyince
Bu bir şey değil düşününce
Ben de tarifi öğrenince
Kalktım sana kek yaptım
ne kadar masum, ne kadar içtendir sevgiyle çırpan el. ne kadar hayrandır sevdiğine. en güzel tatlar layıktır ona, en lezzetli sofralar. sanır ki, marifetli parmaklar, daha çok sevilir. aksine sevilen keke katılan sevgidir.
bir deneyin,
kek yaptın... sonra sevgili de kalksın sizi melek yapsın...
(alıntıdır)