Samsunda emzirdime danışmanı arıyorum yardımcı olurmusunuz

Elifbektassahin5567

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2018
115
50
28
34
Merhaba canlar
Doğum yaptim bebegim suan 4aylik saglikla.kucagima aldim allaha şükür emzirmekle ilgili bir aydır sorun yaşıyorum sadece uyurken emiyor uyanik olduğunda memeyi almayi red ediyor samsunda emzirme danismani tanidigi olan. Var mi ben bulamadım yada benim gibi meme reddi yaşayıp cozum.bulan var mi yardimlariniza.ihtiyacim var simdiden teşekkürlr

aile hekimliği yol gösterir normalde. veya devlet hastanesinde çok hekimine de gitseniz tavsiyeleri olacaktır. önce aile hekimliğinde takip eden ebesine sorun, vardır bir önerisi, bir tanıdığı falan..

aile hekimliği yol gösterir normalde. veya devlet hastanesinde çok hekimine de gitseniz tavsiyeleri olacaktır. önce aile hekimliğinde takip eden ebesine sorun, vardır bir önerisi, bir tanıdığı falan..
Danıştım açıkinca emer diyolar ama.emmio inanin 7saat direndiği oldu nasil bi cozum bulacagim sasirdim kaldim

Benim kızım 5 aylık, 1 günlüğüne bu hafta pasaport için yurt dışına gittim. Annem biberon ile mama verdi benim yokluğumda. Gelince memeyi yine aldı ama az süt varken ağladı emmek istemedi. Israrla emzirdim mama vermedim normale döndü. Pes etmeyin siz de, aç kalınca mecburen emecek eğer yeterli düzeyde sütünüz varsa.

Yeterli sütüm var allaha şükür o öyle direnince dayanamiorim sütümü sagip veriyorum alıştı sanırım onu beklio hep

Yeterli sütüm var allaha şükür o öyle direnince dayanamiorim sütümü sagip veriyorum alıştı sanırım onu beklio hep
Canım sorunun kaynağını aslında yazmissin sen bu durumdan ötürü daha rahat ulaştığı biberonu tercih etmiş.
Googleda Tomrisin emzirme notları diye yazılar var onları mutlaka oku. Emme kampı ona göre sana ideal şuan okuyunca anlycksn.
Bu arada "sağlıklı yaşam merkezleri" var orda ebe hemşire eğitimleri oluyor ve bu sorun yaşayınca bebeginle gidip sana yardımcı oluyorlar bulundugn yerde var mı bak bir öncelikle atakum ve canikte var biliyorum.Emin ol azimle bu işi basaririsnz ve en çok lazım olan sabir ve 'ten tene temas bebeginle.

4 ay tam da bebeklerin meme reddi yaşadığı ay, bu dönemi ya emzirmede direterek geçirir ve normale dönmesini sağlarsınız, ya da aç kalıyor diye mama verip ona alışmasını. Eğer memede devam etmesini sağlamak istiyorsanız aç kaldığını düşünmeden sadece emzirmeye çalışmaya devam etmelisiniz. Her bebekte çalışan yöntem farklıdır ama şu yöntemleri deneyebilirsiniz;
Ayağa kalkıp bebeği sallaya sallaya emzirmek,
Loş ve hiç bir uyaranın olmadığı bir odada emzirmek,
İkiniz de üst kısım tamamen çıplak olacak şekilde ten teması ile emzirmek,
Bebeğin hoşuna gidecek sakin bir müzik eşliğinde emzirmek,
Ya da bunların hepsi bir arada olacak şekilde, artık hangisi tutarsa :)

Ya bu dönem meme reddi mi degil.mi bilmiyorum ama benim bu zamana kadar asla inanmadığım büyüme ataklarına çıkıyor her yol. 3.5 ay civar 6, 9 ay civarı bebeklerin süt ihtiyacı arttıkça az uyuyup,huzursuzlukla birlikte sütü artırma çabasıyla sık sık emdikleri bir dönem bu. Biberon veya mamayla degil de ben de gezerek emziriyorum o sekilde çözüm buldum. Süt istedigi kadar cok ve yoğun gelmeyince çıldırmış gibi ağlıyor ama gezersek sorun yok. Yabanci makalelerden de okudum, bu aglama krizlerinde bebegi iki kolunuzun üstünd3 karnının üstüne yatırmak sallamak hareket ettirmek iyi geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…