Samsun ya da Muğla'da yaşayan arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var

hercai58

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2012
22
0
bir hafta içinde tayin için dilekçe vereceğiz ve ben samsun ve muğla arasında takılıp kaldım.hangisi yaşanılır bir şehir,hangisi çocuklarım açısından güvenilir,eğitim nasıl bir çok soruya cevap bulmam lazım arkadaşlar.örneğin sıcaktan muğlada ev içerisinde zararlı mahlukatlar olurmu örneğin kertenkele bunlara bile takmış durumdayım çok korkarım:))oralarda yaşayan varsa lütfen fikirlerinizi benimle paylaşın bunlar bu ara benim için çok önemli.mesela ordu da 5.katta bile perdelerde gezen fındık fareleri olduğunu söylemişti bir arkadaşım acaba samsun da da olurmu.bunlar benim hayatımı çok olumsuz etkiler.lütfen içimi rahatlatın arkadaşlar.

amann tanrımmmm :) Bu endişe nedir böyle.. Samsuna gittim.. Haziran ayıydı denize gireyim dedim yağmur yağdı :) Genelde kapalı bir hava yani. Muğla tam tersi sıcak ama çok sıcak :) İkiside deniz şehri ikiside güzel. Ama akdeniz iklimini tercih ederim ben şahsen :)

Her daim denize gireyim diyorsan tabi ki muğla
ben sinopluyum samsun harika bir şehir yani ikisi de çok güzel memleket
eltim muğlalı çok beğendim muğlayı
Valla zor bir tercih

Canım ben samsunda doğdum ve samsunda yaşıyoruz.Samsunu cok sevıyorum hem ulaşımı cok kolay hemde ekonomik bi şehir.Buraya tayini çıkan gelen arkadaslarım var hepsıde çok memnunlar ılk baslarda yabancılık cekersın ama sonradan alışırsın hatta gitmek bıle ıstemessın burdan.Muğla kadar sıcak bı sehır değil tabiki ama yazıda kışıda ne cok soguk ne cok sıcak.Bunca senedır fare olayınıda hıc dıuymadım görmedım bu konuda bı fıkrım yok.

ben orduluyum, samsunda yaşıyorum, muğlaya da gitmişliğim var. hepsi içinden tercih yap desen orduyu seçerim ama. bir kere fare olayı kesinlikle yok. büyük şehir olmadığı için dışardan gelen çok insan yok. istediğin saate kadar dışarda kalırsın, güvenlik problemi yok. çocuklar için en iyisi bence. ben çocuğumu orduda büyütmek isterdim açıkcası. her türlü imkan var. yazın basketbol, voleybol futbol müsabakaları oluyor sahilde. tenis kortu sahilde. yüzme havuzları var ki zaten deniz de var. bale kursu piyano kursu ne ararsan var ve hepsi birbirine çok yakın yerlerde ve çocuklarınızı rahatlıkla takip edebilirsiniz. küçük şehirin böyle bir avantajı var. samsun büyük şehir, orduda olan her şey samsunda da var ama biraz daha dağınık bir şekilde ve çocuğunuzu ve onun arkadaş çevresini ilerki yaşlarda takip etmekte zorlanırsınız, kimlerle arkadaşlık yaptığını bilemezsiniz. oturduğunuz semt ayrı, çocuğunuzun okulunun semti ayrı olabilir.

muğla özellkile yazın çocuk açısından (çocuktan kastım: erinlik ya da ergenlik dönemini kapsayan yaş, en fazla risk bu dönemde görülüyor) riskli. muğla göç alan bir yer ayrıca. muğladaki cazibe merkezleri muğlanın ilçeleri ve o ilçelerin bazıları çok yakın değil. bu anlamda dağınık bir şehir olduğunu düşünüyorum.

evet çok endişeliyim arkadaşlar gideceğim yerde en az 8 yıl kalıyorum buda çocuklarımın orda genç yaşa geleceği demek10 yaşındaki kızım 18 olacak 7 yaşındaki oğlum 15 yaşında delikanlı.çok zor bu şehir seçme olayı kimisi memnun kimisi değil ne yapacağımı bilmiyorum.bir arkadaş orduyu seçerdim ben olsam demiş.evet tv de gördüm doğa harikası bir yer.sanırım ünye diye bir yer vardı tv de baktım bayıldım.arkadaş fındık faresini 5.katta perdede gördüm deyince sildim orayı kafamdan:))aslında fare heryerde olabilir ama fındık yüzünden çok olupta baş edilmezse diye korktum:))

öyle bir durum yok. var idiyse de herhalde yıllar öncedir. şehir merkezinde ben yıllardır fare görmedim, nerde kaldı eve girecek. ancak köyde oturursunuz, o zaman fare olabilir. onun da çözümü var. pencerelere tel taktırıyorsunuz o kadar.

samsunu tercih edin hiç pişman olmassınız
çooooooook güzeldir samsun
ordan ayrılmayı bile istemezsinz

cnm şunu tercih demiyeceğim ama tek deyeceğim samsun ilçesinde üniversite okumuş biri olarak samsun merkez ise tamam sen bilirsin ama asla ve aslaaaaaaaaaa ilçesini seçme hayatının hatası olur tek diyeceğim bu

sanırım kararım samsundan yana olacak. daha fazla bilgi almak isterdim yaşam açısından. araştırdım netten ama fikirlere ihtiyacım var burdaki bayanlardan. ne olur yazın yaşam nasıldır samsunda daha fazla aydınlanayım

mugla merkez degil de ilceleri cennet.. kesinlikle mugla derim. benim ailem muglada esimin de benim de burnumda tutuyor mugla.. il merkezine mi olacak atama yoksa ilceye falan mi pek bilgim yok bu konuda ama..?

google.a mugla - fethiye-dalyan-dalaman-sarigerme-marmaris.. yazin bakin cennetten parca..

diger konularla ilgili de.. kertenkele??? yok oyle bi durum :) gerci gideceginiz yer koy mu ilce mi belli degil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…