ben orduluyum, samsunda yaşıyorum, muğlaya da gitmişliğim var. hepsi içinden tercih yap desen orduyu seçerim ama. bir kere fare olayı kesinlikle yok. büyük şehir olmadığı için dışardan gelen çok insan yok. istediğin saate kadar dışarda kalırsın, güvenlik problemi yok. çocuklar için en iyisi bence. ben çocuğumu orduda büyütmek isterdim açıkcası. her türlü imkan var. yazın basketbol, voleybol futbol müsabakaları oluyor sahilde. tenis kortu sahilde. yüzme havuzları var ki zaten deniz de var. bale kursu piyano kursu ne ararsan var ve hepsi birbirine çok yakın yerlerde ve çocuklarınızı rahatlıkla takip edebilirsiniz. küçük şehirin böyle bir avantajı var. samsun büyük şehir, orduda olan her şey samsunda da var ama biraz daha dağınık bir şekilde ve çocuğunuzu ve onun arkadaş çevresini ilerki yaşlarda takip etmekte zorlanırsınız, kimlerle arkadaşlık yaptığını bilemezsiniz. oturduğunuz semt ayrı, çocuğunuzun okulunun semti ayrı olabilir.
muğla özellkile yazın çocuk açısından (çocuktan kastım: erinlik ya da ergenlik dönemini kapsayan yaş, en fazla risk bu dönemde görülüyor) riskli. muğla göç alan bir yer ayrıca. muğladaki cazibe merkezleri muğlanın ilçeleri ve o ilçelerin bazıları çok yakın değil. bu anlamda dağınık bir şehir olduğunu düşünüyorum.