Gelinlik Modelleri şampanya rengi gelinlik...

raindrop26

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2012
1.241
1.327
198
Diyarbakır
pronovias alce modelinde karar kılmıştım, modaevi daha önce bu modele benzeyen bir model diktiğini söyledi, denedim ve kararımı verdim. alce modeline benzeyen bir kalıpta, şampanya rengi, dantel kısımlarının üzeri kristal taş işlemeli olacak. şampanya rengi gelinlik hiç aklımda yoktu, siz bu renk hakkında ne düşünüyorsunuz? kırık beyaz mı seçmeliydim:S dikim bitince resmi bu sayfada paylaşıcam inşallah...

Renk isimlerini herkes aynı kullanmıyor. Resim paylaşabilirseniz daha iyi olur.

Alce modelini çok severim ama iyi malzeme ve doğru teknik ile dikilmesi lazım. Dantelin orijinal Fransız danteline benzeyen tipte olması lazım. Eteği ise tarlatan ile kabartmayacak, kom tül ile kabartacak ayrıca tülleri kloş kesecek ki etek bitimi dümdüz değil de girintili çıkıntılı dursun orijinalindeki gibi.

Dantel konusunda şu yazıları okumanızı şiddetle öneririm:
http://mine.ertgrl.com/yazdiklarim/evlilik-hazirliklari/item/40-gelinlik-danteli-cesitleri.html
http://mine.ertgrl.com/yazdiklarim/evlilik-hazirliklari/item/104-gelinlik-danteli-cesitleri-2.html

Linkleri kopyalayıp yapıştırırsınız

gelinlik dediğin kar beyaz olur şampanya rengi gelinlik olmaz

Beyaz içinde sayılabilecek çok fazla ton var. Karbeyaz en açık ton. Kırık beyaz, inci beyazı, ekru, krem vs. vs. daha başka tonlar da var ve hepsi beyaz sayılır aslında. karbeyazı artık kimse tercih etmiyor çünkü çok soğuk bir renk. Ayrıca fotoğraflarda maviye dönük çıkıyor.

Bir de şu var. Kaliteli gelinlik kumaşları ipek olur. İpek ise karbeyaz olmaz, en açığı inci beyazı oluyor. Dolayısıyla kaliteli kumaşla çalışan modaevlerinde tül haricinde bembeyaz gelinlik hiç göremiyoruz. Pronovias, Rosa Clara, Aire Barcelona, Beymen, Vakko'daki gözlemlerimden söylüyorum bunu.

Benim de şahsen beyazın çok açık tonlarını sadece komple tül olan gelinliklere yakıştırıyorum.

Şampanya rengi eğer çok sarıya dönükse şahsen önermem. Beyaz sınırları içinde kalması gelinliği daha güzel yapıyor. Zaten neden şampanya düşündünüz ki? Elindeki dantel mi o renk?

sapsarı bir şampanya rengi değil zaten, hatta gelinlikçi şampanya rengi olduğunu söyleyene kadar kırık beyaz sanmıştım. kırık beyaz ise bembeyaz geldi bana... minenes dantel konusunda senden çok şey öğrendim gerçekten, orijinalinde eteğin kat kat tül olduğunu yazmıştın ben de gelinlikçiye bunu söyledm, ortaya çıkacak şeyi merak ediyorum bakalım ne olacak...

inşallah malzemesini doğru kullandıktan sonra hiçbir sorun olmaz. çok kolay bir model çünkü. pronoviasların güzelliği kaliteli malzeme artı malzemeden kaçınmamaktan kaynaklanıyor. metreler ve metrelerce tül harcıyorlar o eteklere. malzemeden kısmadıkları için de çok güzel oluyor sonuç. darısı sizinkinin başına...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…