salyalanma neden olur?

my_babe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2009
158
0
96
Sinop
Kızlar bebekler neden salya ve tükürük yapar sadece diş çıkarmadan önce mi? bebeğim henüz 2,5 aylık olduğu için diş çıkarma olamaz diye düşünüyorum ama bikaç gündür çok tükürük yapıyor ve elini hep ağzına götürmeye çalışıyor. bir de dün çok huysuzdu ve geceleri 2 kere kalkıp emerken 4-5 kere uyanmaya başladı. ama diş çıkarma olamaz onun için çok erken di mi? tükürük başka neden olur agulama yapmaktan olabilir mi mesela?

aynı sorun bizde de var gece uyanması dışında. benim kızım da 71 günlük. diş için erken ama yeri filan mı oluşuyor bilemedim.

arkadaşlar 2 aydan sonra diş çıkacak yerlerde, kaşınma görülebilir.. bu da huzursuzluğa yol açar...
benim oğlum ilk dişini 3,5 aylıkken çıkardı... 2 aylıkken başlamıştı kaşınmalar huzursuzlanmalar...
hatta bazı bebekler dişli doğabiliyomuş biliyo musunuz? dr söylemişti bana da... nadir görülüyomuş ama...

telaşlanma canım oğlum 4 aylık ve 1,5 aydır aynı sorun bizdede var.aslında sorun demek yanlış güzel bişey bu.damakları(diş etleri) sertleştiği için salyalanma oluyor.3-4 aylıkken diş cıkaran birsürü cocuk var.inan günde o kadar kıyafet değiştiryorumki mendil falan kar etmiyor.illa her cocuk 9 aylıkken cıkaracak diye bişey yok.ağzına baktınmı hiç özellikle alt diş kısmına.sanki iki küçük diş patlıcak gibi bizde

bizde 2.5 aylığız ve aynı durum bizde de söz konusu endişelenecek bir durum değil sanırım büyüyor bebeklerimiz

Aynı şeyleri yaşıyoruz benim oğlum da 2,5 aylık salyası acaip çoğaldı ve elini yumruk yapıp gırtlağına kadar sokası var
acaba erken bi dönemde mi diş çıkaracaklar bunlar?

oğlum 40 günlükken akmaya aşladı salyası 1,5 yaşına geldi hala akıyo.ilk dişinide 7 aylıkken çıkardı.yani salya başladı diş gelicek diye bişi yok kızlar.14. dişi çıkıyo oğlumun hala akıyo salyası bizede fenalık geldi önlüksüz bırakamıyoruz oğluşumu

Tükrükte sindirim enzimleri bulunur. Salya artışı sindirim sisteminin geliştiğini gösterir.Bazı bebekler 6-7 aydan sonra salyayı daha rahat yutmayı öğrenir, salya ağızdan dışarı akmamaya başlar.

ben yurt disinda kaliyorum benim bebegimde 2.5 aylik iken muge cikardi yani beyaz agiz ici yarasi ilerde emmekde istemez bir an once doktorunuza goturun ve kontrol etsin ilaci var surunce 10 gunde ancak geciyo ihmal etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…