Salon ve Günlük Oda Dekorasyonu Salon için dekor önerileri - (resimli)

Salon ve günlük odalarınızın dizaynı, dekorasyonu ve tavsiye yorumları

knickerbockerbande

Guru
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2013
2.768
4.827
Merhaba kızlar,
Gelecek ay düğünümüz olacak çok fazla eksiğimiz var ve karar veremedikçe iyice bunaldık. Koltuklarımızı şubatta almıştık ama perde seçimi, halı seçimi, duvar rengi vs. kafamız çok karıştı. Bana eşyalarımla nasıl bir dekor uygulayabileceğim konusunda yardımcı olur musunuz?

Koltuklarımız 3+2+1+puf
3lü ve tekli turuncu
2 li krem tonlarında
puf ise kırlentlerle aynı renk

Duvarlar için turkuaz renk boya aldık

Halılar el dokuma karışık renkli

Perdelerin kalınları krem koltukla aynı renk ve tül kısmını desensiz düz beyaz ve korniş yerine rustik düşünüyoruz

Takıldığımız konular ise şöyle;
1) Yemek masası ve tv ünitesi nasıl olmalı?
2) Kitaplık hangi tonlarda olmalı?
3) Avizeler nasıl seçilmeli?
4) Duvar kağıdı olmalı mı olursa önerileriniz nedir?

Edit: Krem olarak tanımladığım renk ilk resimdeki koltukların rengi :) Tonlarla pek aram yokda.. Turkuaz boyamız da son resimdeki renk

Bu koltuk renklerine turkuaz gitmez, çok göze batar.
Koyu şampanya, somon, yeni somon renklerindeki boyalar güzel durur.

Mobilya rengi olarak ceviz seçerdim ben, çok açık ceviz değil, koyu tonlarda (siyaha yakın değil)

Gelen giden çok olmayacaksa yemek masası almayın salona, sonra benim gibi verirsiniz.

Koltuklarınız bu fotodakilerdense eğer, masif mobilyalar çok hoş durur ve uyar.

Hiç olmadı rustik ne renk olacaksa o tonda mobilya ayarlanabilir.

Mobilya rengi masif hic dusunmemistik gercekten cok uyar. Rustik koltuklarin ayak rengi ile ayni olacak.
Aslinda neredeyse hic gelenimiz olmayacak aileler disinda ki onlar da farkli sehirlerde. Biz mutfak masasi almayalim diye dusunmustuk yerimiz yok diye ama yemek masasi almayip kucuk ebatlarda bir mutfak masasi sanirim daha kullanisli olur. Cok fikir verdiniz tesekkur ederim :)

Rica ederim, işe yaradıysa ne mutlu bana.

Ben masife kafayı taktım galiba, mutfak masasına da masif bakabilirsiniz. Country tarzı da çok hoş zaten.

Yeter ki ağız tadıyla oturun, gerisi boş.