Salon ve Günlük Oda Dekorasyonu salon dekorasyonum için yardım (renkler)

Salon ve günlük odalarınızın dizaynı, dekorasyonu ve tavsiye yorumları

gmen

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2009
130
2
salon dekorasyonum konusunda fikirlerinize ihtiyacım var. öncelikle salonumun fazla aydınlık olmadığını belirtmeliyim. mevcut mobilyalarım eskitme tarzı, halım açık renk bej. koltuklarımı değiştiricem. çok cafcaflı renkler sevmem kahve bej dekorasyonda tercihimdir. şimdi buna göre;
1-evi aydınlık göstermek için açık renk kullanmam gerektiğini biliyorum ama bunun ölçüsü nedir? herşeyi açık renk yaparsam çok tek düze olmaz mı?
2-iç kapı, duvar boyası ve parkelerde renk kombinasyonu nasıl olmalı? mesela kum beji duvar boyasına kapı ve parke öneriniz nedir? asıl sorum bu aslında boya iç kapı ve parke rengi belirlerken dikkat etmem gerekennoktalar neler? yani bi kuralı var mı mesela zemin koyuysa duvar açık olmalı veya kapı rengi duvarla aynı tonda olmalı vs. gibi
3-koltuk rengi tavsiyeniz nedir? bej ve kahve tonlarından çok uzaklaşmadan bi öneri yaparsanız sevinirim?
4- canlı renkleri kırlent, tablo ve biblolarda kullanmak istiyorum ne dersiniz?

teşekkürler..

merhaba,

sorunların aslında herkesinki gibi... model seçmek kadar zor diğer konu renklerdir. her yer cafcaflı renklerde zaten çok kullanışlı olmaz önce neşeli gelir ama aylar içinde sıkılmak mümkün. sadece tablo ve kırlentten ibaret renklendirme de ışıksız bir evde yetersiz kalabilir. benim oturduğum daire de ağaçlar yüzünden biraz karanlık kalıyordu. yemek takımını beyaz ve ceviz karışık hafif eskitmeli bir model seçtim böylece salondaki en karanlık bölge birden şenlendi. yemek takımındaki cevizden sehpa ve tv ünitesi yaptık. koltuklarım ise gri bej kırçıllı uzaktan taş rengi gibi. renksiz evi ben sevmem renkleri de halılar ve kırlentlerle sağladım. aslında halıdaki renklerden bir de mini berjer niyetim vardı sıra gelmedi. halılarım el dokuma rengarenk milas halıları yani cıvıl cıvıl halılarda çok göze batmayan yağ yeşillerinden de objelerim var.

özetle diyeceğim şu ki çok karamsar kahve ve doğrudan bej kumaşlardan uzak dur ofis havası verebilir. gei bej, siyah bej, kahveyeşil, vizon ...vs. kırçıllı doğal görünümlü döşemelik kumaşlar seni memnun edecektir. halı da renk seviyorsan kullan sevmiyorsan berjerini salonda patlayan vurucu bir renkte yaptır ve kanepelerindekş kırlentlerinin bir kısmının rengi aynı berjerinkşnden olsun. bir kaç da vurucu renk obje... tamamen solgun ve ofis renklerinde bir salon siz farkına varmadan bilinç altınızı sıkabilir. mutlaka bir yerlerde içinizi ısıtacak bir kaç trend renk patlatın... sarı, çimen yeşili, kırmızı, tatlı maviler iyidir. kırmızının dozunu iyi ayarlamalı sadece...

kolay gelsin....

X