sallantılı evliliğin üstüne acaba hamile miyim?

çok doktora gittim bekarken izmirde tedavi oldum. gel gelelim şuan gidiyorum 3 doktor her şey normal daha bir yıllık evlisin diyorlar. adetim yok akıntılarım simsiyah kokulu her gün kendimden tiksinir oldum bu akıntılat neden bilmıyorum

O zaman baska bi doktora daha git evet cocuk icin acelesi yok belki daha bir yillik evlisin ama adetlerinin duzenlenmesi gerekir. Ilac kullanarak hem adetin yoluna girer hem de evliliginde bir seyler yoluna girene kadar etkili korunmus olursun.

keşke doktor doktor geziyorum kimse önemsemıyor resmen kilo ver diyorlarda ben bu hastalıktan sonra aldım veemıyorum ilaç falan yok tedavide yok ne yapacagımı bilemıyorum.
bugün kan testi yaptırdım
tsh: 2.45
beta hcg:0.1
fsh:4.49
lh: 15.85
prolaktin: 7.5
estradiol: 25
hamile degilsin kan testıne göre.. ama sakın doktorların senı basından savmasıyla bebegı zamana bırakma.. doktorlar ugrasmayıp kılo ver yada direk tüp bebege gıt dıyolar ne yazıkkı.. ama senın degerlerın hiçte kötü sayılmaz hatta LH hariç diğer hormonların benımkıyle aynı sayılır ve ben 4 bucuk aylık hamıleyım (kendı çabalarımla) sen eger bebek ıstıyosan kilonu bılmıyorum ama kilo vermen lazım veee LH hormonunu düzelticek bitkileri kullanmakla başlayabılırsın yada agnucaston(hayıt hapı) bitkisel ilaç LH düşürüyor ve diğer hormonlarını dengeliyor onuda arastırabılırsın... benım tsh 4.21 di ve fsh 12.52 di tsh yüzünden hormonlarım düzgün calısmıyordu fsh yüzündende yumurtalarım kalıtesız oluyordu hamıle kalsamda kese olmadan düşükle sonuclanıyordu.. 5 özel hastane gezdım doktorlar bişey olmaz olur zamanla dene diyip gönderiyolar... bende baktım böyle olmucak başladım arastırmaya sabah aç karna bal-polen-arısütü yedım aşırı güzel yumurtlar üretmeme yardımcı oldu kahvaltıdan 2 saat sonrada hayıt cayıyla agnucaston(hayıt hapı) içtim buda yuksek hormonlarımı düşürdü düşük hormonlarımı normale çevırdı(bunu araştırırken en az 20 bayanın LH hormonunun bu ilaçla düştügünü okudum) ve gün içinde kuru üzüm ceviz fındık 1 bardak süt içtim yumurtlama günleri düzgün ilişkiyle 1 ay sonra hamıle kaldım... düşük olurmu diye hormon tahlılı ıstedı doktor ona göre ilaç vericekti ama hormonlarım mükembeldi ben bunu kesınlıkle hayıt tohumunun sagladıgını düşünüyorum.. uzattım ama ben 1 seneden fazla doktorlarda gezdım bı fayda göremedım internette araştırıp kendım bıseylere çabaladıgımda 1 ay sonra faydasını gördüm bence sende (agnucaston hapını ve hayıt tohumunu) arastırıp kadınlar kulubundekı bayan arkadaşların bu sayede nasıl hormonlarını duzelttıklerını okuyup kendıne bı yol çizebilirsin.. ama bana kalırsa ilk önce eşin baba olmayı hakedıyormu ona karar vermelisin..

keşke doktor doktor geziyorum kimse önemsemıyor resmen kilo ver diyorlarda ben bu hastalıktan sonra aldım veemıyorum ilaç falan yok tedavide yok ne yapacagımı bilemıyorum.
bugün kan testi yaptırdım
tsh: 2.45
beta hcg:0.1
fsh:4.49
lh: 15.85
prolaktin: 7.5
estradiol: 25
selamlar,

başka bir konuya yazdığım yorumu aynen kopyalıyorum;

ilk adet gördüğüm zamandan beri düzensiz olması sebebiyle doktora gittim. Cerrahpaşaya. yumurtalıklarımda kist olduğunu, eğer büyürse alınması gerektiğini ama çok küçük olduğunu, yalnızca adetimi etkileyeceği söylendi. önemli bir şey değil dendi yani. senelerce aynı ilaç ile adet gördüm. senede bir falan muayene olmam gerekiyordu. evime yakın olduğu için bakırköy devlet hastanesinden randevu aldım. doktorum erkek çıktı. muayene olmak istemedim, durumumu anlattım sadece. yanlış ilaç kullandığımı söyledi. muayene olmadım ama içime kurt düşmüştü.

bir arkadaşımın tavsiyesi ile beylikdüzü özel medilife hastanesine gittim. eski tahlil ve ultrasonlarıma bakarak polikistik over hastası olduğumu söyledi. muayeneden sonra da kesinleşti. yeni evliydim. doğum kontrol hapı verdi. evet eskiden kullandığım ilaç yalnızca söktürücüydü, tedavi edici değildi. 2 sene içinde çocuk sahibi olmazsam, sonrasında olup olamayacağım konusunda bir netlik yok dedi. ben de eşim de telaşlandık tabii. daha evleneli 1 ay olmuş, daha evimiz barkımız oturmamış, 2 sene içinde çocuk düşünmüyorduk. neyse 1 sene doğum kontrol hapını içtim, doğum kontrol hapını uzun süre kullanmanın iyi olmadığını bile bile, yani 1 ay öncesine kadar.

uzuun araştırmalarım sonucu çok iyi olduğuna kanaat getirdiğim bir doktorun peşine düştüm. yaklaşık 15 gün önce muayene oldum. muayene sırasında kendimi çok iyi hissettim. sonunda beni anlayan bir doktor bulmuştum. hani olur ya herkesin sürekli gittiği bir kuaförü bir dişçisi vardır, ben de sonunda kadın doğum doktorumu bulmuştum. 10 yıl sonra!

evet polikistik over hastası olduğum kesindi. ama doğum kontrol hapı yalnızca adetimi düzenliyor, hastalığımla ilgili bir yararı yoktu. yine yanlış ilaç vakası! kendimi berbat hissettim. orada kafalarına göre ilaç burada kafalarına göre ilaç. çocuğum olacak yaşta yüzüm sivilce dolu.

neyse, uzunca yazdığım için kusura bakmayın. diyeceğim şu ki, doktorunuzu iyi seçin."

Bahçelievler'de Mehtap Çiçek doktorum. inşallah 3-4 ay sonra senelerdir çektiğim pko'dan kurtulacağım. Allah şifa versin.

bu arada biraz kilo verseniz sizin için iyi olmaz mı ?
canım uğraşıyorum ayda 2 kg ancak gidiyor. gliforla o da . ama endokrin doktoru glifora gerek yok şekeriniz çok düşük dedi . uyuyorum diyete ama olmuyor

selamlar,

ilk adet gördüğüm zamandan beri düzensiz olması sebebiyle doktora gittim. Cerrahpaşaya. yumurtalıklarımda kist olduğunu, eğer büyürse alınması gerektiğini ama çok küçük olduğunu, yalnızca adetimi etkileyeceği söylendi. önemli bir şey değil dendi yani. senelerce aynı ilaç ile adet gördüm. senede bir falan muayene olmam gerekiyordu. evime yakın olduğu için bakırköy devlet hastanesinden randevu aldım. doktorum erkek çıktı. muayene olmak istemedim, durumumu anlattım sadece. yanlış ilaç kullandığımı söyledi. muayene olmadım ama içime kurt düşmüştü.

bir arkadaşımın tavsiyesi ile beylikdüzü özel medilife hastanesine gittim. eski tahlil ve ultrasonlarıma bakarak polikistik over hastası olduğumu söyledi. muayeneden sonra da kesinleşti. yeni evliydim. doğum kontrol hapı verdi. evet eskiden kullandığım ilaç yalnızca söktürücüydü, tedavi edici değildi. 2 sene içinde çocuk sahibi olmazsam, sonrasında olup olamayacağım konusunda bir netlik yok dedi. ben de eşim de telaşlandık tabii. daha evleneli 1 ay olmuş, daha evimiz barkımız oturmamış, 2 sene içinde çocuk düşünmüyorduk. neyse 1 sene doğum kontrol hapını içtim, doğum kontrol hapını uzun süre kullanmanın iyi olmadığını bile bile, yani 1 ay öncesine kadar.

uzuun araştırmalarım sonucu çok iyi olduğuna kanaat getirdiğim bir doktorun peşine düştüm. yaklaşık 15 gün önce muayene oldum. muayene sırasında kendimi çok iyi hissettim. sonunda beni anlayan bir doktor bulmuştum. hani olur ya herkesin sürekli gittiği bir kuaförü bir dişçisi vardır, ben de sonunda kadın doğum doktorumu bulmuştum. 10 yıl sonra!

evet polikistik over hastası olduğum kesindi. ama doğum kontrol hapı yalnızca adetimi düzenliyor, hastalığımla ilgili bir yararı yoktu. yine yanlış ilaç vakası! kendimi berbat hissettim. orada kafalarına göre ilaç burada kafalarına göre ilaç. çocuğum olacak yaşta yüzüm sivilce dolu.

neyse, uzunca yazdığım için kusura bakmayın. diyeceğim şu ki, doktorunuzu iyi seçin."

Bahçelievler'de Mehtap Çiçek doktorum. inşallah 3-4 ay sonra senelerdir çektiğim pko'dan kurtulacağım. Allah şifa versin.
canım bana izmir ege üniversitesinde 13 yaşındayken teşhi kondu.ara ara bırakıp ara ara başladım tam 10 sene doğum kontrol hapı aldım. sırf bu yuzden evliliği erkene çektim eşimide seviyorum beklemedım.
bir kez kanama geçirdim kistler alındı ama sonrasında tekrar tazeledi. kötü huyluyumuş ne yaparım bilemedim. gitmediğim doktor kalmadı. ameliyattan sonra hızla kilo aldım neler yaptım olmadı

selamlar,

dualarım seninle canım

canım bana izmir ege üniversitesinde 13 yaşındayken teşhi kondu.ara ara bırakıp ara ara başladım tam 10 sene doğum kontrol hapı aldım. sırf bu yuzden evliliği erkene çektim eşimide seviyorum beklemedım.
bir kez kanama geçirdim kistler alındı ama sonrasında tekrar tazeledi. kötü huyluyumuş ne yaparım bilemedim. gitmediğim doktor kalmadı. ameliyattan sonra hızla kilo aldım neler yaptım olmadı
ağır bir durummuş üstelik.. dikkatli davranılması gereken bir durumdasın. eğer bu tarafta kalabileceğin biri varsa bence kesinlikle muayene olmalısın. ben de 13 yaşımdan beri doğru düzgün adet göremiyorum. bıraksam 6 ay olmuyorum. herkes anne olmak ister. lütfen dikkatli ol..

Bende 6 ayda bir adet oluyorum nerdeyse. Bebek istemiyorum ama bir arkadaş kanser falan yazmış korktum şimdi o_O

kızlar artık biliyorsunuz benim sıkıntılarımı . ben çok sallantılı zor bir evlilik yaşıyorum kv dem dolayı. bu aralar mesafe koyduk ve rahatladık . gel gelelim ben polıkıstık over hastasıyım bebeğin olmaz derlerdi bekarken. şimdi testi yaptım ilk 5 dk negatifti kenara koydum bir saat sonra pozitifti. sizce geçerli mı? ne kadar yuvamda mutsuz da olsam eğer hamileysem bu bebek beni hayata bağlayabilir. asla yanlış anlamayın yuvam kurtulur düşüncesiyle bebek yapacak kadar cahil değilim ama bu duyguyu tatmak istiyorum ilerde olmaz diye korkuyorum. o_O:anneadayı:
Testin resmini atsan daha net yorumlayabiliriz bence. Cok cok silik bir cizgiyse negatiftir daha once bicok kez basima geldi cunku.

anasonn anasonn bende polikistik overliyim, çoğu doktor şeker hapı veriyor o da yumurtlamayi falan düzenliyor sana bir tedavi uygulanmadimi? 6 aya bir adet görmek büyük sorun tatlım bir an önce tedavi ol.

anasonn anasonn bende polikistik overliyim, çoğu doktor şeker hapı veriyor o da yumurtlamayi falan düzenliyor sana bir tedavi uygulanmadimi? 6 aya bir adet görmek büyük sorun tatlım bir an önce tedavi ol.
verdiler çok uzun zaman doğum kontrol aldım glifor aldım şimdilerde kestiler lisedeyken tedavi oluyordum üniversitede kanama geçirdim baktılar az dengeye girdi adetim daha sonra düzgün hastane bulamadım doğudaydım. şimdi nerden başlıcam bilmıoyorum

verdiler çok uzun zaman doğum kontrol aldım glifor aldım şimdilerde kestiler lisedeyken tedavi oluyordum üniversitede kanama geçirdim baktılar az dengeye girdi adetim daha sonra düzgün hastane bulamadım doğudaydım. şimdi nerden başlıcam bilmıoyorum
Canım ben ilk başlarda doğum kontrol hapı kullandım, son 7 yıldır da glifordan başka bisey kullanmadim.

Tedavinizin yanında hayıt tohumunu bende öneriyorum. Hormonları düzenliyor.Ben düzenli olmasada demleyip çayını içiyorum. Bu ay hiç adet ağrısı çekmedim. Çok rahat geçiriyorum.

Yorumlari okumadim ama polikistik oversiniz galiba prolaktin hormonunuzda yuksek doktora gorunme vaktiniz gelmis galiba

Bende 6 ayda bir adet oluyorum nerdeyse. Bebek istemiyorum ama bir arkadaş kanser falan yazmış korktum şimdi o_O
6 ayda bir adet olup nasıl böyle rahatsınız? sağlıklı bir kadın 28-35 günde bir adet olur normali budur geri kalanı anormallikleri işaret eder.Bir doktora danışmanızda fayda var bebek sahibi olmayı istemiyor olmanız bir sorun sahibi olmadığınız anlamına gelmez.Evet 6 ayda bir adet olmak gerçekten bir çok soruna davet çıkarır.

6 ayda bir adet olup nasıl böyle rahatsınız? sağlıklı bir kadın 28-35 günde bir adet olur normali budur geri kalanı anormallikleri işaret eder.Bir doktora danışmanızda fayda var bebek sahibi olmayı istemiyor olmanız bir sorun sahibi olmadığınız anlamına gelmez.Evet 6 ayda bir adet olmak gerçekten bir çok soruna davet çıkarır.
Senelerdir gitmedğim doktor kalmadı ki rahat olduğum kanısına nasıl kapıldınız anlamadım. anlattım geçmişte ki sıkıntılarımı doktorların umursamaz tavırlarını. çocuk düşünüyosan tedavi ol düşünmuyosan ne yapalım daha yeni evlisin polikıstık over çok kişide var dha neler neler .

X