selamlar,
başka bir konuya yazdığım yorumu aynen kopyalıyorum;
ilk adet gördüğüm zamandan beri düzensiz olması sebebiyle doktora gittim. Cerrahpaşaya. yumurtalıklarımda kist olduğunu, eğer büyürse alınması gerektiğini ama çok küçük olduğunu, yalnızca adetimi etkileyeceği söylendi. önemli bir şey değil dendi yani. senelerce aynı ilaç ile adet gördüm. senede bir falan muayene olmam gerekiyordu. evime yakın olduğu için bakırköy devlet hastanesinden randevu aldım. doktorum erkek çıktı. muayene olmak istemedim, durumumu anlattım sadece. yanlış ilaç kullandığımı söyledi. muayene olmadım ama içime kurt düşmüştü.
bir arkadaşımın tavsiyesi ile beylikdüzü özel medilife hastanesine gittim. eski tahlil ve ultrasonlarıma bakarak polikistik over hastası olduğumu söyledi. muayeneden sonra da kesinleşti. yeni evliydim. doğum kontrol hapı verdi. evet eskiden kullandığım ilaç yalnızca söktürücüydü, tedavi edici değildi. 2 sene içinde çocuk sahibi olmazsam, sonrasında olup olamayacağım konusunda bir netlik yok dedi. ben de eşim de telaşlandık tabii. daha evleneli 1 ay olmuş, daha evimiz barkımız oturmamış, 2 sene içinde çocuk düşünmüyorduk. neyse 1 sene doğum kontrol hapını içtim, doğum kontrol hapını uzun süre kullanmanın iyi olmadığını bile bile, yani 1 ay öncesine kadar.
uzuun araştırmalarım sonucu çok iyi olduğuna kanaat getirdiğim bir doktorun peşine düştüm. yaklaşık 15 gün önce muayene oldum. muayene sırasında kendimi çok iyi hissettim. sonunda beni anlayan bir doktor bulmuştum. hani olur ya herkesin sürekli gittiği bir kuaförü bir dişçisi vardır, ben de sonunda kadın doğum doktorumu bulmuştum. 10 yıl sonra!
evet polikistik over hastası olduğum kesindi. ama doğum kontrol hapı yalnızca adetimi düzenliyor, hastalığımla ilgili bir yararı yoktu. yine yanlış ilaç vakası! kendimi berbat hissettim. orada kafalarına göre ilaç burada kafalarına göre ilaç. çocuğum olacak yaşta yüzüm sivilce dolu.
neyse, uzunca yazdığım için kusura bakmayın. diyeceğim şu ki, doktorunuzu iyi seçin."
Bahçelievler'de Mehtap Çiçek doktorum. inşallah 3-4 ay sonra senelerdir çektiğim pko'dan kurtulacağım. Allah şifa versin.