• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Salatalıklı dolandırıcıya 2 yıl hapis cezası

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Radyodan cep telefonu kazanan adam 188 TL para ödeyerek aldığı kargo kutusundan salatalık çıkınca soluğu savcılıkta aldı
Sitene Ekle
salatalikli-dolandiriciya-2-yil-hapis-cezasi-6736905.Jpeg

Dinlediği radyoda cep telefonu ödüllü yarışmaya telefonla bağlanarak katılan Selim Ö. kendisine yöneltilen soruya doğru cevap verdi. Karşısındaki kişi, Selim Ö.’ye akıllı telefon kazandığını söyleyerek adres ve kimlik bilgilerini aldı. 2 bin TL değerindeki hediye cep telefonun adresine kargoyla gönderileceği bildirildi.

Bir hafta sonra paket geldi, Selim Ö., kuryeye 188 TL kargo ücreti ödedi. Paketi açtığında bir salatalık ve bir maket telefonla karşılaşan Selim Ö., soluğu İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nda aldı.

Savcılık, paketi gönderen kişinin televizyon ve radyo aracılığıyla ürün satışı yapan Mehmet S. olduğunu belirledi. Şüpheli hakkında ‘Basın yayın araçlarının sağladığı kolaylıktan yararlanarak dolandırıcılık’ suçundan dava açıldı. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Mehmet S. ise sahibi olduğu ticaret ve danışmanlık şirketini kapattıktan sonra radyo ve televizyonlardan ürün satışı yaptığını anlattı. “Reklam vererek birçok ürün satıyorum. Bu ürünlerin içinde telefon da var. Şikâyetçiye ulaşarak zararını ödemek istedim. Bana dönmedi. Kendisine satış yapmadım” diye konuştu.

‘HEM İNCİNDİM, HEM DOLANDIRILDIM’

Yargılama sonunda Mehmet S.’nin nitelikli dolandırıcılık suçunu işlediğini belirten mahkeme 2 yıl hapis ile 200 TL adli para cezası verdi. İyi hal indirimiyle ceza 1 yıl 8 aya indi ve 2 yıl denetim süresi getirilerek ertelendi.

“Hem incindim hem dolandırıldım” diyen Selim Ö. ise zararının karşılanmadığını belirterek, karara itiraz edeceğini söyledi.

GAZETE Habertürk
http://www.milliyet.com.tr/salatalikli-dolandiriciya-2-yil-gundem-2209868/

Bu konuda açık ara favorim şudur... Gerek dolandırıcının aslında haklı olması, gerek kılavuz hazırlaması :KK70: Mükemmel bir örnek :KK70:

Penis büyütücü sipariş verdi, kutudan büyüteç çıktı
Malezya’da ismi açıklanmayan bir kişi internetten 100 sterlin (350 TL) ödeyerek penis büyütücü siparişi verdi.

Ancak teslim aldığı paketin içinden büyüteç çıkınca büyük bir şok yaşadı.

İsminin sadece Ong olarak açıklanmasına izin veren adam dolandırıcılara parasını kaptırdığını anlayınca Malezya Tüketici Hakları Ofisi’ne şikayette bulundu.

The Star gazetesine konuşan ofisin sorumlusu Seri Michael Chong, kadın ve erkek farketmeksizin pek çok kişinin bu dolandırıcılıkların kurbanı olduğunu ifade ediyor.

Chong, sadece bu sene üç kişinin 15 bin sterlinden fazla parayı bu dolandırıcılara kaptırdığını söyledi.

İşin komik tarafı ise 15 TL değerindeki büyütecin içinden çıkan kullanma kılavuzunda yazanlar. Zira kullanıcılara zarar gelmemesi için hazırlanan kılavuzda, “güneş ışığı altında kullanmayınız” ibaresi bulunuyor.
http://www.hurriyet.com.tr/penis-buyutucu-siparis-verdi-kutudan-buyutec-cikti-26549254

Bu konuda açık ara favorim şudur... Gerek dolandırıcının aslında haklı olması, gerek kılavuz hazırlaması :KK70: Mükemmel bir örnek :KK70:

Penis büyütücü sipariş verdi, kutudan büyüteç çıktı
Malezya’da ismi açıklanmayan bir kişi internetten 100 sterlin (350 TL) ödeyerek penis büyütücü siparişi verdi.

Ancak teslim aldığı paketin içinden büyüteç çıkınca büyük bir şok yaşadı.

İsminin sadece Ong olarak açıklanmasına izin veren adam dolandırıcılara parasını kaptırdığını anlayınca Malezya Tüketici Hakları Ofisi’ne şikayette bulundu.

The Star gazetesine konuşan ofisin sorumlusu Seri Michael Chong, kadın ve erkek farketmeksizin pek çok kişinin bu dolandırıcılıkların kurbanı olduğunu ifade ediyor.

Chong, sadece bu sene üç kişinin 15 bin sterlinden fazla parayı bu dolandırıcılara kaptırdığını söyledi.

İşin komik tarafı ise 15 TL değerindeki büyütecin içinden çıkan kullanma kılavuzunda yazanlar. Zira kullanıcılara zarar gelmemesi için hazırlanan kılavuzda, “güneş ışığı altında kullanmayınız” ibaresi bulunuyor.
http://www.hurriyet.com.tr/penis-buyutucu-siparis-verdi-kutudan-buyutec-cikti-26549254

yani adam yalan beyanda bulunmamış, kullanım klavuzuda vermiş daha ne yapsın:KK70::KK70::KK70:

Back