Mutfak Püf Noktaları Salamura Peynir Yemek İstemiyorum

marjinalfaydali

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2009
2.535
68
Merhaba, şehirde yaşadığımız için ya 6 ay tüketim süresi olan ve sadece vakumla 6 ay süresi olmasına inanmadığım, mutlaka içinde katkı vardır dediğim markalı peynirler, ya da salamura tuzlu peynirler bulabiliyorum marketlerde malesef. Ben böyle daha değişik, tuzsuz, süt tadını alabileceğim peynirler yemek istiyorum. Benim gibi bu konuda hassasiyet sahibi olup böyle peynirler arayıp bulabilen arkadaşlar nereden bulduklarını , markalarını yazabilirler mi ? Peynir mayası alıp kendim yapmaya başlıcam ama her peyniri de yapamam ki .Mesela tuzsuz mis gibi bi köy çeçili bulabilmeyi çok isterdim. :Saruboceq:

büyük marketlerde binbir çeşit peynir var, kipada onlarca çeşit var mesela. mutlaka bulabilirsin.
bende yoğurt gibi kıvamı olan peynirleri seviyorum, aknaz yada muratbey tercihim.

eritme peynirlerde hile çok oluyormuş, piyasadaki tarihi geçmiş olan peynirler eritme peynir yapılıyormuş.
süzme yoğurtlar içinde aynı şeyi söylüyorlar.

Katkı maddesi olmayan ve süt kokan peynir bulmak artık çok zor.
Ancak evde yaparsanız o tadı alabilirsiniz.

Canım işte o büyük marketlerdeki binbir çeşitin 501 tanesi zaten kaşar dil vs gibi birbirine çok benzeyenlerden oluşuyor . Marketteki peynir çeşidi çok görünse de , çoğu farklı markaların aynı cins peynirleri olduğundan o marketlerin koca koca reyonları var. Çocukluğunda köyde tatil yapanlar demek istediğimi anlayacaklardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…