şal mı eşarp mı ? neden :)

ahso

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2013
362
65
arkadaşlarım günlük hayatınızda hangisini kullanıyosunuz ? veya ne giydiğinizde şal ne giydiğinizde eşarp takıyosunuz ? ben bazı kıyafetlerle eşarp yakıştırmıyorum .. siz nasıl kullanıyosunuz ???

tabiki eşarp.daha asil ve şık duruyor bece.spor kıyafetlerde şal kullaıyorum

Her durumda her kıyafetle kesinlikle eşarp kullanıyorum.
Zira tesettür ün kaideleri var. Bir kadın gerçekten İslam inancı ve Allah rızası için örtünüyorsa eğer bu kaidelere uymalıdır.
Şal bazı hanımlara gerçekten çok yakışıyor beğendiklerim oluyor ama maalesef bu örtünme şekli emredilen örtünmeye uyum sağlamıyor.

Şal diyorum. Kim bulduysa Allah razı olsun diyorum. :)
Öncelikle çok pratik acelem varsa, öylesine başıma atsam da şık duruyor.
Kıyafetlerle uyumu kolay kombinleme derdim bayağı azaldı.
Eşarp gibi çabuk bozulmuyor, benim gibi rüzgarda yağmurda eşarbı hemen bozulunca sinir olanlar için ideal :KK34:
Genelde spor giyindiğim için tarzıma uygun.

Ama tabi o gün hanım hanımcık olmak istemişsem bi etek üzerine eşarbın verdiği ağırlığın yeri de ayrı tabi:KK16:

Zira tesettür ün kaideleri var. Bir kadın gerçekten İslam inancı ve Allah rızası için örtünüyorsa eğer bu kaidelere uymalıdır.
Şal bazı hanımlara gerçekten çok yakışıyor beğendiklerim oluyor ama maalesef bu örtünme şekli emredilen örtünmeye uyum sağlamıyor.
Merhabalar, sizin ne demek istediğinizi anladım ama yeni araştıran arkadaşlar için biraz açmak istedim..
Bence şal ile örtünmek çok daha kolay. Geniş olduğu için boynu kapatmak ve aynı zamanda omuzları örtmek için daha elverişli.. Özellikle yeni kapananlar için.. Haklısınız şalda moda olanı ele alırsak azımsanmayacak bir kesim şalı bağlarken tesettürün amacını unutarak boyun ve kulaklarının görünmesine ve hoş olmayan görüntülere sebep oluyor.

Kitabımızda geçen "örtülerini göğüslerinin üzerine vursunlar/uzatsınlar" emri başta olmak üzere dinimize uygun olsun da ister şal olsun ister eşarp.. Benim fikrim de bu yönde.. Spor duruşuyla gün içinde şal, klasik olması sebebiyle de özel günlerde eşarp derim ben..

Merhabalar, sizin ne demek istediğinizi anladım ama yeni araştıran arkadaşlar için biraz açmak istedim..
Bence şal ile örtünmek çok daha kolay. Geniş olduğu için boynu kapatmak ve aynı zamanda omuzları örtmek için daha elverişli.. Özellikle yeni kapananlar için.. Haklısınız şalda moda olanı ele alırsak azımsanmayacak bir kesim şalı bağlarken tesettürün amacını unutarak boyun ve kulaklarının görünmesine ve hoş olmayan görüntülere sebep oluyor.

Kitabımızda geçen "örtülerini göğüslerinin üzerine vursunlar/uzatsınlar" emri başta olmak üzere dinimize uygun olsun da ister şal olsun ister eşarp.. Benim fikrim de bu yönde.. Spor duruşuyla gün içinde şal, klasik olması sebebiyle de özel günlerde eşarp derim ben..

Çok güzel özetlemişsiniz ağzınıza sağlık.
Lakin sizinde dediğiniz gibi bir çok kişi nizama uygun bağlamıyor şalı.
İstisnaları tenzih ederim tabii ki ama benim gördüğüm kadarı ile böyle.
Hee eşarp bağlamayı absürtleştirenler yok mu, hemde bir sürü.
Ona da karşıyım elimden geldiğince uyarmak istiyorum ama maalesef insanlar yanlış anlıyorlar.
Eşarbı iyice katlayıp küçültüyorlar, boyunlarına sıkıca dolayıp tepelerini kaldırıyorlar.
Bazı hanımlar aksesuar olarak kullanıyorlar ve bir kişi yüzünden bin kişi mimleniyor.

eşarp örtünce kendimi daha huzurlu hissediyorum, ama şalında rahatlığını çok seviyorum ,başımdan kaymıyor özellikle pamuksu kumaştan olanlar amaşalı her takdığımda huzursuz oluyorum sıkma baş oluyor malesef başka türlüde örtemiyorsun ,keşke şal kumaşından kare eşarplar yapsalar :KK16:

ben hala eşarba alışamayanlardanım. kapanalı 4 ay kadar oldu şimdiye kadar şal kullandım. Daha rahat hissediyorum, eşarpla daha kadınsı ve olgun gösterdiğini düşündüm nedense :KK43: Şal hem spor hem şık.

Birde pek desenli çok renkli şeylerden hoşlanmadığım minimal tarzı sevdiğimi hesaba katarsak şal tam benlik. Örtünmenin ve tesettürün adabına uygun olduğu sürece ne kullandığımızın önemi yok bence :KK66:

Ama ithal eşarpları da en kısa zamanda denemk istiyorum hem çok renkli değil, aşırı desenli de değil. Alır almaz foto eklerim :KK66:

Şalda takıyorum elbet ama benim tercihim daha çok eşarptan yana. Ne bileyim tesettürün hakkının verildiği eski günleri hatırlatıyor bana.. Hep eşarp takmak istiyorum.. Allah rızası için, Rabbin emri olduğu için yapıldıgı müddetçe şalda eşarpta uygun bir şekilde kullanılabilir..

Ben kullandığım kıyafeti tamamlayacak şekilde (rengi vs )ikisinide kullanıyorum ,ikiside başörtüsü bana göre farketmez hangisi olduğu,sevgiler........

Arkadaşlar muhabbetinizi bölüyorum ama ben başka bir şey dicem. Tesettürlü değilim. Bence şal çok şık duruyo.

Ama bugünlerde muhafazakar kesim tarafından tartışılıyor. Tesettürde moda olur mu, tesettür güzel görünme aracı olur mu vs..

Bununla ilgili çok güzel bir yazı okudum. Şalı, makyajı ve tesettür modasını eleştiren muhafazakar kesimin erkeklerine ithafen yine muhafazakar bir yazar tarafından yazılmış. Ben çok sevdim. Eminim sizin de hoşunuza gidicek :)

"Şallı erkekler

Son zamanlarda twitter'da çokça eleştirildiklerine şahit olduğum bir sosyolojik grup var: 'Şallı kızlar' ya da kısaca 'şallılar'. Hani şu pahalı markalardan giyinen, giyimi kuşamı fazlaca'İslami' bulunmayan, makyaj yapan, 'slm cnm nbr' falan diye yazışan, hatta işi ileri götürüp 'olm manyak bi şarkı dinledim' benzeri cümleler kuran 'prototip'ten bahsediyorum. Jipe binip bilmem hangi marka çantasıyla dolaşanlardan yani.

İşte AK Parti'ye oy veren geniş muhafazakar-dindar kitlelerin bütün sosyolojik deformasyonunun yegane suçlusu bu 'şallılar.' Âlâ Dergisi okumak onlarda, Kanyon'dan alışveriş yapmak onlarda, göze far çekmek, yanağa allık sürmek onlarda. Çoğunda 'namaz-niyaz olayı' da zayıf galiba… Af buyurun, twitterda erkeklere mention falan da atıyorlar. Allah bilir DM'den yürüyordur da bunlar.

Tamam. Sorunu bu şekilde tespit edip içlerini rahatlattığıma göre, yazıyı buraya kadar okuyan erkekler bundan sonrasını okumayıp 'mutmain kalplerine' ve 'secde etmekten delinmiş seccadelerine' kesin dönüş yapabilirler.

Kime ait olduğunu hatırlamıyorum, lakin ben Mehmet Çelik hocadan duymuştum şu muhteşem dizeleri: 'Her günahın şarap gibi sarhoşluğu olsaydı / o vakit anlardık kim ayyaş, kim ayık.'

Bunu bir kerede ve sertçe söyleyeceğim: Başörtüsü Müslüman erkeklere de farz olsaydı, 28 Şubat sürecinden bu yana yaşanan sosyolojik deformasyonun üzerlerinde(daha doğrusu üzerimizde) nasıl sırıttığını bir bakışta anlayabilirdik.

28 Şubat'ta üniversitelerde oluşturulan baskı ortamında 'bacılarımız peruk takmamalı, başlarını açmamalı' deyip sakallarından kurtulma gerekçesini 'jilet elimden kaydı' cümlesiyle açıklayan 'erkek'leri gördü bu gözler. Bir müddet sonra okul önlerinde 'direnen' bacılarını nasıl yalnız bırakıp sınavlara sıvıştıklarını da…

Tesettür, özelde başörtüsü Müslüman kadının alamet-i farikası. Bütün sosyal hayatını bu alamet-i farika üzerinden kurmak zorunda. Senin gibi gerekirse sakalını kesemez. Senin gibi gerekirse her türlü ortama girip çıkamaz. Senin gibi diğerlerinden ayırt edilebilecek belirgin bir özelliği olmaksızın kalabalığın arasına karışamaz. Senin gibi dilediği şirkette, istediği devlet dairesinde çalışamaz. Sokaktaki hakareti bile senin yerine o yemek zorunda kalır.

Bir yozlaşmadan söz edeceksek, bir deformasyondan, bir çürümeden söz edeceksek benim oyum önce erkekleredir hacım. Çünkü sen (yani ben) 'muhafazakarların takıldığı mekanlarda' sabahlara kadar nargile çekip okey oynayınca hiçbir sorun yokmuş gibi yapmanın yolunu bulur, bunu kendine izah edebilirsin. Aynı ortamdaki bir 'şallı' grubu, azıcık yüksek sesle gülse 'bunlar hep böyle' cümlesini de yapıştırırsın ama.

Sen 400 dolarlık ayakkabı alabilir, saçını 150 liraya kestirebilir, jipe binebilir, erkek arkadaşlarınla deniz kenarı tatiline çıkabilir, 'bağzı kızlar çok güzel' geyiğine takılabilirsin. Senin 'Müslüman olduğunu anlayabileceğimiz' belirgin bir vasfın yok ki. 'Asıl meselenin tam da bu olduğunu' kavrayabilecek bir zihne de sahip olmadığın için hayat sana güzel. 'Kurban olduğum koca Rabbim' bu dini sana değil, seni temsilen şallılara indirmiş ne de olsa. Sen dilediğin gibi sekülerleşebilir, istediğin herzeyi yiyebilirsin.

'Şallı' diye dalga geçtiğin grup tam olarak 'sen böylesin' diye böyle. Anlıyorsun değil mi hacım? Deformasyon cinsiyet ayrımı gözetmiyor.

Hah. Yeri gelmişken şunu da söyleyeyim. Modern dünyanın sana yutturduğu güzellik kriterlerine inanıyorsun sen hacım. Kaşlarını aldırmayan, üzerine giydiği elbiseyi 'uyumlu bir kombin' haline getirmeyen kızları güzel olarak tanımlamıyorsun. 'İkimiz de çalışırsak elbirliği ile kalkınır gideriz' yalanına inandırıyorsun kendini. Sonra da gevrek gevrek sırıtarak 'şallı kızlar' geyiği yapıyorsun.

Ne diyordu Tolstoy: 'Behey gafil. Başkasının şalını eleştireceğine kendi kafana bir şal geçirerek başla işe.'"

İsmail Kılıçarslan

şal kesinlikle..eşarptan hem dha güzel duruyor hem de dha pratik olduğunu düşünüyorm

özel günlerde eşarp tercih ediyorum.. daha ağır bir duruşu var...ama kıyafetim tek renk olursa.. karışık desenli bi eşarp benim kurtarıcım....
şalı günlük hayatta, markete, veya 2 sokak ötede oturan kv me giderken tercih ediyorum.. yani kısa bi süre kullanacaksam...
bir de şalı kombinlemesi zor, içinde 2 veya daha fazla renk barındıran kıyafetler için tercih ediyorum...kıyafetin rengine uygun tek renk ipek şal takıldığında hem şık duruyor hem de uyumu bozmamış oluyosunuz.
kısacası şalı daha çok kullanıyorum.. ama benim için onlarda ikiye ayrılıyor..
günlük hayat için pamuklu şal, özel günler için ipek şal...

Son düzenleme:

her harfine katılıyorum...

her şekilde eşarp kullanıyorum . saçımı topuz yapmadan örtümü kısacık yapmadan mantomun üzerine çıkararak örtüyorum.benim örtünmeden anladığım bu...

ama şalı tam bağlamayan altına dar pantolon giyen makyajlı türbanlılarıda asla eleştirmiyorum. demek ki bi yerden başlamış diyorum lakin bi yerden başlayınca bitirmeye doğru gitmek lazımdır ey sevgili canlar.

biz başörtülüler olarak tüm Müslümanları temsil ediyoruz bizim bir yanlışımız bütün islam alemine mal ediliyor. hani ne çıkıyorsa hacıdan hocadan diyorlar ya nefret ediyorum bu sözden oda ayrı bi konu...

yani bencede.. bende şalımı mutlaka boğazlı bluzumun üstüne takarım...
ve bi ucunu da ön tarafa salık bırakırım...
yani amaç başını, göğsünü kapatmaksa ha şal olmuş ha eşarp ne farkeder ki..

Son düzenleme:
eşarp seviyorum daha kullanışlı geliyo bana şalıda cılkını çıkardılar çok fazla belki o yüzden sevemiyorum :) ama yaz sıcaklarında eşarp çok fazla yakıyo kapalı olarak ilk geçirdiğim bu yazda bu yüzden şal kullandım mecburen ama havalar soğuyunca yine eşarba döndüm

eşarp örtünce kendimi daha huzurlu hissediyorum, ama şalında rahatlığını çok seviyorum ,başımdan kaymıyor özellikle pamuksu kumaştan olanlar amaşalı her takdığımda huzursuz oluyorum sıkma baş oluyor malesef başka türlüde örtemiyorsun ,keşke şal kumaşından kare eşarplar yapsalar :KK16:

işte bunu bende çok istiyorum şal kumaşından olsa yaz sıcaklarında yakmıcak

X