Zaten ben böyle bir hastalık olduğu bile bilmiyordum ki 2016 da mr sonucumda çıkmış ama.bana doktor bı sıkıntı yok gidebilirsiniz dedi. Daha sonra 2018 de hamileyken gene gittim doktor.hamileyken bişey yapamam gidebilirsiniz dedi daha sonra doğum bebekti işti gene gidemedim pandemiden de dolayı. 4 gün önce gittim ve doktor eski mr sonucuma bakıp öyle dedi böyle bı rahatsızlığınız varmış ilaç kullandınız mı hiç diye benim hiç haberim yoktu ilaç bile vermediler dedim. Yoksa bende bilmiyordum. Bilsem tabiki giderim. Zaten her ay hastane ye giderim tiroid hastası olduğum için düzenli. Buraya da yazmamın sebebi zaten hastalığı araştırmak, daha önce geçiren kişiler var mı, varsa nasıl atlattilar, nasil bı süreç geçirdiler bunu öğrenmek.
Bu atlatılan iyileşen bir hastalık değil
Siz yaşadığınız sürece bu hastalık da sizinle yaşayacak
Kalça ekleminizde iltihap varmış MR da bu görülmüş, bu iltihap kendi kendine oluşan mikrobik olmayan bir şey….atak zamanları aktive oluyor hastalık iltihap ortaya çıkıyor, genellikle kalça ekleminde yada omurlarda boyunda belde tutulum yapıyor
Atak dönemi geçince bu iltihabımsı madde eklemde donuyor, kireçlenme gibi, bu süreç tekrarlandıkça eklemler hareketsiz hale gelebiliyor, kalıcı hasar bırakabiliyor
Antienflamatuvar denen iltihap önleyici ilaçlarla hastalığın atak sıklığı ve şiddeti hafifletilmeye çalışılıyor, birçok ilaç seçeneği var
Hastalık çok agresif ilerliyorsa anti Tnf denen biyolojik ajanlar tavsiye ediliyor ki bunları ayrıca araştırmalısınız, doktorlarla konuşmalısınız
Tavsiye edilen hareketleri ağrıdan ağlarken bile yapmalısınız hergün
Yapabilirseniz plates ve yüzme çok faydalı
Zayıf olmalısınız, bağışıklığınızı güçlendirmelisiniz, kalça bel sırt boyun bölümünüzü güneşlendirin