Premature Bebekler sakın korkmayın

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

elifgxuxlcan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2008
39
0
merhaba;bende kızımı 30 haftalık iken dünyaya getirdim.1.900 gr dı....küveze bile girmedi maaşallah.sakın korkmayın hanımlar birden gelişti ve akranlarına yetişti,iyi bakım ile arayı çok hızlı kapattı,5.ayında diş çıkardı ve şimdi tosun gibi...doğumla ilgilide kimseyi dinlemetin,herkesin farklı,normal doğum oldu benim suan çok rahatım...sizde sonuna kadar normal doğumu tercih edin..:

canımmm,öyle mutlu oldum kimesajını okuyunca,içime sanki su değil,oluk oluk bişeyler serpildi,ferahladım adeta:))) çok sağol canım..Allah kızına sağlıklı uzun ömerler versin inşallah..ilk hedefim 30 haftayı tamamlamak benim de.sonrası Allah kerim..şu an 28+2deyim..
sevgiler...

canımmm,öyle mutlu oldum kimesajını okuyunca,içime sanki su değil,oluk oluk bişeyler serpildi,ferahladım adeta:))) çok sağol canım..Allah kızına sağlıklı uzun ömerler versin inşallah..ilk hedefim 30 haftayı tamamlamak benim de.sonrası Allah kerim..şu an 28+2 deyim.
sevgiler...

Insallah ben de 30. haftaya ulasirim. Henuz 25 haftadayim. Doktorum "24 haftadan itibaren rahatiz ama 28 haftada icimiz tamamen rahatlayacak" diyor. Ben 32-36. haftaya kadar gidebilmek istiyorum.

Insallah kizin hep boyle saglikli olur. Yureklendirici mesajin icin cok tesekkurler.

arkadaşlar merhaba yazılarınızı okuyunca yalnız olmadığımı hissettim. bende şuan 27+1 hamileyim ve erken doğum riski nedeniyle evdeyim.bebişlerimizin zamanında gelmesi dileğiyle...

kızlar anne karnında bir günün bile çok önemi var,beslenmeme çok dikkat ettim kızım ondan küveze hiç girmedi,hadi balığı mutlaka aman diyeyim yeyin,kabızlığınız varsa lifli gıdalar yeyin,hadi bakalım hayırlı beklemeler....

kızlar anne karnında bir günün bile çok önemi var,beslenmeme çok dikkat ettim kızım ondan küveze hiç girmedi,hadi balığı mutlaka aman diyeyim yeyin,kabızlığınız varsa lifli gıdalar yeyin,hadi bakalım hayırlı beklemeler....

sağlıcakla büyüt canım bebeğini maşallah cok tatlı:)ama ben de beslenmeme dikkat ettim bu işler öyle olmuyor.cok kilolu annelerin bebekleri küçücük doğabiliyor ya da tam tersi.

tatlım benim bahsaettiğim cok yemek yemek değil,sağlıklı beslenek,mesela ben balık çok tükettim,yoğurt peynir,süt çok tükettim doğru zamanda doğru şeyler tüketmek ...

tatlım benim bahsaettiğim cok yemek yemek değil,sağlıklı beslenek,mesela ben balık çok tükettim,yoğurt peynir,süt çok tükettim doğru zamanda doğru şeyler tüketmek ...

merhaba elif gülcan.bunları hepimiz tüketiyoruz bebeğimiz sağlıklı olsun diye.hatta hep yatıttımben durumumdan dolayı.ama bunlar bebeğin tutunmasında etkili değilki.baska sorunlar olabiliyor nekadar beslenirsek beslenelim bebeğin beslenemediği ,kan akışının az olduğu özel durumlar oluyor.sonunda olacak varsa oluyor diyorum.kimseyi korkutmak için demiyorum bunu.bilinsin diye.ben 26 haftalık doğum yapınca okadar yatmama ve beslenmeme dikkat etmeme rağmen birisi tasıyamamışsın suç sende demişti.hiç untmuyorum o anı.hala sinirlerim bozulur.vücudun en önemli ve hassas organı rahimin bazı gizleri var.

elifcim valla bend eçok iyi besleniyorum bakıyorum başka haziran anneleirnin bebeklerine maaşallah 30 cu haftalarında 2000 gr lardalar benim kız manken olcak galiba29+5 de 1443gr dı boyuda 40 cm di dr umuz boyu uzun olacak seni geçecek dedi sütümü yumurtamı peynirimi hergün tuketiyorum ama benim kzı iştahsız olacak galiba korkuyorum valla gerçi maaşaalah gayette saglıklı sanırım benim yedikleirm kızıma boy yapıyor :roflol:

Elifcim Valla Beni Biraz Rahatlattin.ben 3 Bebeğimi Erken Doğum Yaptim Kaybettim.ilk Defa 30 Haftayi Gördümve Mutluyum.inşallah Birazdaha Beklerde....bebeğimin Gelişimi Iyi.daha önce Yaşadim Küvez Işi Zor Hem Bebek Hem Bizim Için...

bende 30+1 haftalık hamileyim. 28+2de suyum geldi doğum yapıcam sandım ama yapmadım bi hafta hastanede yattım şimdide evde yatıyorum . inşallah durur en az 4 hafta daha. bebeğim şimdi 1463 gram . sağlıklı doğsunda kilosu mühim değil. allah herkesi yardım etsin

X