Anket sakat bebeğinizin ölümünü ister misiniz???

sakat bebeğin ölümüne izin verir misiniz?

• Ankete Katılan
    84
slm mihrace canim kusura bakma ayni konuyu bende yazmisim inan senin yazdigini gormadim,bilmiyorum hangimiz ilk jonce yazmis ama ozur,ama yinede fikrimi soyleyim,ben cocugum ister saglikli ister degil yine dogururdum cunku o bana allahin bir lutfu,sifada allahtan hastalikta,allah buyuktur, derim,kendine iyi bak canim.

asla böyle birşeye izin vermem Rabbim bana melek gönderecek ve ben o meleğin yok olmasını istiyeceğim asla yok etmem meleğimi her ne olursa olsun

öyle bir durumda büyük bir sınava tabidir insanlar eğer o bebeği yaşatır ona bakarlarsa sınavı geçmiş olurlar ve ayrıca insan nasıl içinde büyüttüğü bir canlıya kendi canından can kattığı bir bebeği öldürebilir bunuda anlamıyorum asla ama asla yapmazdm ben onu sakatta olsa normalde olsa benim çocuğum hatta o zaman daha çok severek bağrıma basardım

ay kiyilirmi ya bir cana o cani allah verir ve ancak o alir. ben sahsen yapamam

Yaradan bana onu öle nasip etmiş, hayatım boyunca o vicdan azabıyla yaşayamam...
Bi insanın canına kıymaya biz karar veremeyiz...
Çok kötü bişey tabiki hayata getirir ve büyütürdüm...

Tabiki vicdanı olan hiç kimse yapamaz bunu, doğduktan sonra değil daha karnındayken bile bunun kararını biz veremeyiz. Hem şimdi testlerde sakat olabileceği söyleniyor ama çok sağlıklı doğabiliyor bu Allahın takdiridir. Tabi kimse istemez sakat evladı olsun veya canına kıysın. Allah kimsenin başına vermesin çok zor.

aslaaaaaaaaaaaaaaaaa ama rabbim kimseyi karnındakiyle kucagındakiyle sınamasın amin

asla ve asla izin vermem ben onun gunahini nasil cekerim.Rabbim bizden daha mi az seviyor ki bizleri hayir.eger onu o sekilde bu dunyaya gonderdiyse vardir bir hikmeti.belki o bebek ona olan bagligimdan dolayi sonsuz kurtulusum olacak kim bilebilir ki.

sen git akraba evliliği yap sonra da göz göre göre sakat çocuga göm yum sonra da rabbim öyle verdi de. yanlş buluyrm. akraba evliliğini de, sakat oldugunu bile bile doğurmayı da. kimsenin hakkı yok sakat birisine acı vermeye bu dünyada

Eskiden böyle bir konu geçtiğinde aldırırım diye düşünüyordum...
Şimdi ise öyle saçma geliyorki...Hayatta herkesin bir sınavı olduğunu düşünüyorum. Benim ve yavrumun sınavıda odur belki...
Rabbim öyle uygun görmüş der, doğururum ve adarım hayatımı ona.
Sağlıklı doğup sonradan sakat kalırsa öldürecek miyiz ?

Bana göre sınavdır ve Rabbim in emanetidir.

Ayrıca şu ünlü çift 'in çocuğu büyüyüp, ailesinin ; sakat olma ihtimali olduğu için kendisini öldürmek istediklerini öğrendiğinde neler hissedecektir bir düşünsenize...

benim çocuğum da sakat değil ama genetik bir hastalığa sahip, gözümün önünde olmasa içim acıyor ölümü düşünmek bile istemiyorum

Bebeğime böyle bir cezayı vermeye tabii ki hakkım yok. Hiç düşünmem aldırırdım. Hayatı boyunca böyle yaşamaya mahkum ederek ona en büyük kötülüğü yapmış olurum.Daha önceden öğrenicem ve aldırmıycam yani böyle bir suçu taşıyamam. Allah korusun kimseye vermesin. Tabii ki sonradan da sakat olabilir o zaman ölümüne bakarım bebeğime ama doğmadan öğrendiysem asla doğurmazdım. Benim kuzenim down sendromlu şimdi 22 yaşında teyzam hamileyken bugünkü teknoloji olmadığı için hasta olduğunu görememişler. O çocuğun da teyzemin de neler çektiğini bir Allah bilir.

Allah bütün cocuklarına anasına babasına bağışlasın inş.Ben evli değilim cocuğumda yok..Anne baba kadar ince düşünemiyorum.BU soruya anca ozaman cvp verebilirim.Kimi arkadalım cani diyebilir ama yalan söylemeninde anlamı yok.İstemem demiyorum kimse yanlış anlamasın...

Son düzenleme:

kesinlikle sana katılıyorum bende hiç düşünmeden aldırırdım bu kesinlikle bencilllik değil arkadaşlar kendi canından kendi kanından bi hayat ama ona bu cezayı vermeye hakkımız yok benim kardeşim aynı durumda ve bunun bütün zorluklarını biliyorum annem o na ne kadar iyi bakarsa baksın bazen isyan eder niye beni doğurdun keşke ölseydim diye küçükken biraz daha farklı durum ama ergenlik çağında çok daha farklı o yüzden çok iyi düşünüp taşınmak lazım ama benim kararım kesin olur asla ama asla doğurmam ne kadar üzülsemde bunu ikimiz için yapmam

Sağlamken Benim çocuğum Sakat Olunca öldür Gitsin. Bizim Ne Olacağimiz Bellimi?
Ne Oldum Değil Ne Olacam Demeli Insan!....

bende sana katılıyorum asla böyle birşeye izin vermem rabbim bana böyle bir şey layık gördüyse o en iyisini bilir.benim oğlum çok küçük doğdu zekasında problem olabilr dediler .ama bebeklerimden hiç amahiç vazgeçmedim

Bence nasıl sakat olacağına da bağlı
mesela yaşadığı hayattan zevk alamayacak hatta bu sakatlık ona acı verecek derecede olursa tabiki aldırırdım hayatı hem bebeğime hem kendime zehir etmek ne kadar doğru olabilir.CADIARZU
Ama bir taraftan da şöle düşünüorum Allah onun dünyaya öyle gelmesini istiyo demek ki die ve eskiden aldırma die bişi yokken ve anne karnında bebeğin hastalığı anlaşılmazken tabiki aldıramıodu kadınlar
ama tıp ilerledi artık çağa ayak uydurmak gerekir
çocuğumun doğduğu andan itibaren gözümün önünde acı çekmesini asla istemezdim :1no2:
zaten hangi anne isterki :sm_confused:
ama sakatlığı fiziksel olarak onu fazla etkilemeyecek derecedeyse aldırmazdım yerimseniben

ne olursa olsun ben böyle bi cinayete kalkışmam rabbimin verdiği canı bir tek o alabilir yapanları da hoş karşılamam kendi keyifleri uğruna bi canı feda etmeği kim hoş karşılar sizce? daha anne değilim belki düşüncelerimi hoş karşılamazsınız ama o bebeğin dünyaya gelmesine sebep olduysak ne olursa olsun bakmasını da bilmeliyiz. bebekler sağlıklı ise tamam doğsun, değilse yaşamasın!o zaman nerde kalcak anne baba olmak!rabbim verdiyse vardır bi hikmeti....:1no2:

arkadaşlar unuttuğunuz bişi var sanırım biz türkiyede yaşıyoruz insana gerekli önemin gösterilmediği ülkemize bide engelli bi çocuk getrmek (bile bile demek istiyorum ) hamileliğn sonlanmasından daha büyük günah ve o çocuğa haksızlıktır anne babalar baki kalmıo maşasef ..üzgünüm acı ama gerçek bu((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…