• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket sakat bebeğinizin ölümünü ister misiniz???

sakat bebeğin ölümüne izin verir misiniz?

• Ankete Katılan
    84

Nisan21

Taze Bekar ( mihrace )
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
510
2
296
51
İzmir
Zeynep Tokuş' un 6,5 aylık doğan bebeğinin babası Ali bey, bebeğin sakat kalabileceğini söyleyerek ölümünü istediğini söylemişti. Siz olsanız ne yaparsınız? Ben olsam asla izin vermem, ya siz???

kendince haklidir belki ama sakat kalma ihtimali yüzünden öldürülmek??? peki diger özürlü kardeslerimizi ne yapacagiz???? yarin bizimde herhangi bir sebeple özürlü kalmiyacagimizi kim garati edebilir????

asla izin vermem,sonuçta oda bir can,saçımı süpürge ederim onu büyütürüm..

kendince haklidir belki ama sakat kalma ihtimali yüzünden öldürülmek??? peki diger özürlü kardeslerimizi ne yapacagiz???? yarin bizimde herhangi bir sebeple özürlü kalmiyacagimizi kim garati edebilir????

çok haklısın süpürge...bizimde garantimiz yok:1hug:

evet doğduktan 3 ya da 5 sene sonra sakat kalmayacağını kim garanti edebilir dimi??

haklısınız arkadaşlar teşekkürler yorumlarınız için....

Aslaaa, aklıma bile getirmezdim daha önce tartışmıştık hatta görümcem hamile 6 aylık oldu, down sendromu teşhisi kondu :( bütün sülale ayaklandı kız doğurucam aldırmam deyince, ben de ona destek verdim tabi ki, zaten sevilmeyen gelindim, şimdi artık sanırsam nefret ediyorlar benden :))
olsun ama böyle bir günaha ne ortak olabilirim, ne de o minik bebişe kıyabilirim

evlatları için böyle düşünenleri
şiddetle kınıyorum:1closedeyes:
yazık günah sakat ta olsa o da can

diğer topicte de yazmıştım
annem ablama hamileyken
doktor sakat doğacağını
zaman geçmeden alınması gerektiğini söylemiş
ama annemin içi elvermediği için aldırmamış
ama ablam şuan çok sağlıklı
ya aldırmış olsaydı
biraz allah korkusu olmalı
yüce rabbim öyle uygun görmüşse
bunu değiştirmek bizlere düşmez:1closedeyes:
ama bazı insanlar uğraşı zor olacağını düşünselerde
onların bileceği iş :1closedeyes:

Allah öle nasip ettiyse öle doğmalı.allahın taktiri sonuçta ...ya bide dünyaya bi canlı olrak gelmiş.onu şimdi nası öldürmeyi düşünebilio.resmen cinayet bu.bence zeynep tokuşta ölmesini iitemez sonuçta oda bi anne bide yavrusunu görmüş kıyamaz ona.

ben de asla yapamam o gunaha yuklenemem allahim yazdiysa belimi bukmem sacimi supurge eder
allahimin bana yazdigi der bakarim o da benden olma bi can nasil olsa

canımdan kanımdan benden bi parca o... kıyamam.... Allah gostermesin...

Yaradan bana onu öle nasip etmiş, hayatım boyunca o vicdan azabıyla yaşayamam...
Bi insanın canına kıymaya biz karar veremeyiz...
Çok kötü bişey tabiki hayata getirir ve büyütürdüm...

bun sruyu okumak bile insann tüylerini diken diken ediyor bende dünyaya engelli gedim yaamaya hakkım yokmu yani böye insanar kınıyr ve nefret ediyrum

herseyı Allah bılır sakat dogmayıp ılerde kaza gecırıp sakat kalırsa kımse garantı veremez zeynep tokus haksızlık edıor bence ben dogururdum

her canlının dünyaya gelişinde mutlaka bir sebep vardır. ALLAH o canı vermişse bize o nun emaneti bakmak düşer. bu çok zor olabilir şüphesiz insan yükü ağırdır ama sonuçta evlat madem doğuruyoruz bakmakta bizim görevimiz ne olursa olsun...

teşekkürler arkadaşlar yorumlarınız için...

durumu iyi olmayıpta, saqlam bir bebeqi bile öldürmekten beter yapıp sokaqa atan nice anne ve babalarımız var senağlama aileide suçlamıyorum, onların da eqitim durumları ve cahillik konumları çok fazla..... yani asıl sorun bakmak yada bakamamak yerimseniben
ama ben kendimi kefeye koyarsam, ileride maddi durum iyi olur ve qerçekten çocuquma herşeyi verebilceqime inanırsam , o çocuk sakat yada saqlam neolursa doqururum.
ama durumum olduki iyi deqil, zaten bu durumda bakamam öle bir olaya kaçmam, kendimi korumak için başka yollarda ararım, amaaa diyelim fakir ve eqitimi az olan kişilere dönersek ki, en büyük sorunumuz, ve onların yerine kendimi koyarsam, işte ozaman bu çocuqu sakatsa doqurmasına izin vermem.... ama onların yerindennn sıyrılıp kendime qelir kendi hayatımı koyar, kendi fikrirmden çıkarsam, durumum kötü olduqunda ve bakamayacak bir yaşam tarzım varsa, zaten ozamanda çocuk doqurup , onu süründüremem yerimseniben

benim çocuqum herzaman iyi koşullarda olmalı yada o koşulu ona yaratmalıyım... ii olduktan sonra onun ileride hayatını kesmediqim sürece sakat yada deil.. o önemli deil... can ve cana iyi bakılmalıyerimseniben

Zeynep Tokuş' un 6,5 aylık doğan bebeğinin babası Ali bey, bebeğin sakat kalabileceğini söyleyerek ölümünü istediğini söylemişti. Siz olsanız ne yaparsınız? Ben olsam asla izin vermem, ya siz???

sonuçta erken merhaba demiş olması,sakat olacak ihtimali verilildi ise hemen neden ölüm fermanı veriliyor ki bence adaletsizce bir davranış bu...

Back