Arkadaşım, sorularına karşılık bende sana soru sorayım o halde. Örneğin nereye öreceksin? İçine desen koyacakmısın? Tek renk mi, başka renklerlemi karıştıracaksın?
Ben daha önce 6 m kareden daha büyük salonuma ördüm, bunu üç eşit ve uzun parça halinde örüp sonra boydan olmak üzere birleştirdim. Ama ben kaneviçe şablonlarında bulduğum kocaman çiçekler yaptım. Yani örerken içinde işledim. Çok güzel oldu, birde buna benzer küçüğünü ördüm. Sonra istekler gelince, 2 renkten kare kare örüp ekleyerek de yaptım. Ben şişle ördüm. Ancak örmesinde birşey yok. Yani otura kalka örüyorsun sonuçta, ama o altına birşey dikmesi yok mu? Allahın vermiş olduğu bir ceza gibi. Eger banyo gibi yerlere öreceksen, altına mutlaka kaydırmazlardan dikiyorsun bu kolay tabiki küçük olduğu için. Ama eger büyük öreceksen altına ben yapı marketlerde satılan çok ince ve ucuz olan halıflex alıp diktim, hem tok durdu hemde çok güzel oldu. Görüntü süper ona bir diyeceğim yok, temizliği ise öyle kolayki, sil gitsin o kadar. Bir de bu ipler iki çeşit oluyor, biri ince birisi kalın, eğer ince alacaksan içine mutlaka aynı renginden yün karıştırıp örmelisin. Ama kalını daha pratik. Ben salonuma ördüğüme tam hatırlamıyorum ama sanırım 6-7 kg.yün gitmişti. Umarım faydalı oldum. Yine takıldın yer olursa sor, cevaplarım. Haydi kolaylıklar gelsin sana.