• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sahte öğretmen görevden kovuldu!

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.001
448
Kocaeli
Antalya’nın Akseki İlçesi’nde sahte diplomayla öğretmenlik yaptığı tespit edilen 25 yaşındaki Berivan B.’nin görevine son verildi ve hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
sahte-ogretmen-gorevden-kovuldu--1453203194.jpeg

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın bir süre önce sahte diplomalı öğretmenler olduğu yönündeki açıklamasının ardından yapılan incelemede, Akseki’deki bir ilkokulda Berivan B. adlı öğretmenin sahte diplomayla görev yaptığı belirlendi. 15 Ocak 2015 tarihinde bakanlık atamasıyla Akseki Ali- HASAN Coşkun Kardeşler İlkokulu’nda özel eğitim öğretmeni olarak göreve başlayan Berivan B.’nin Malatya İnönü Üniversitesi Zihinsel Engelliler Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olduğuna ilişkin diplomanın sahte olduğu bakanlık incelemesi sonucu tespit edildi.

Bunun üzerine Berivan B.’nin görevine 15 Ocak 2016 tarihi itibariyle son verildiği ve hakkında Akseki Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

Berivan B.’nin geçen hafta okul yönetiminden annesinin hasta olduğunu belirterek izin aldığı ve ilçeden ayrıldığı kaydedildi.

turkiyegazetesi.com.tr

O kadar insan atanmayı beklerken,bu insanlar sahte diplomayla nasıl görev yapabiliyorlar aklım hayalim almıyor.
Hiçbir kontrol noktası yokmudur bu işin. Elinde diploma ile gidince işe alınıyormusun yani bu mudur?

Benim ve benim gibi emek verip atanmayı bekleyen öğretmenlerin hakkına giriyor böyle insanlar.Bu bir emek hırsızlığı,kul hakkı. Nasıl da vicdanları rahat şekilde bu özel mesleği yapıp rahat şekilde o maaşlarınızı harcadınız aklım almıyor.
Kolay yoldan öğretmen olduk diye köşelerinde otururlarken bizler de emek verip atanmak için bekleyelim. Nasıl bir vicdansızlık,düzenbazlılık,haksızlıktır ki bu gerçekten aklım almıyor.

Hem de özel eğitim öğretmeni ...

Hem de gerçekten özel eğitime ihtiyacı olan çocukları , eğitim aldı sanıp emanet edilen öğretmen !

Yazılar olsun gerçekten , daha vardır , nasıl bir denetleme bu . Nasıl bir hak yeme :KK12:

kovulması lazım zaten o kadar öğretmen atama beklerken bunlara diyecek bişey yok.

İyi iyi bunlar ortaya ciksin elensin ki biz daha kolay atanalim =)

Bizi on tane sınava sokacaklarına keşke yıllardır önce açıp da diplomaları kontrol etselermiş. Sınav da sınav.. Demek ki sınavı geçmek demek öğretmenliğe layıksın demek değil. Elin hırsızları geçmiş. Nice bu mesleğe aşık öğretmen var ama kpss illetini geçemiyorlar diye görevlerini yapamıyorlar.

İyi olmuş şimdi faiziyle geri alacaktır devlet , öyle kolay peşini bırakmayacaktır, devletde ne kadar gevşek ve kontrolsüz

Torpil nasil mi oluyor?? Imzanin da muhrun de sahtesi hazirlaniyor.Kpss asamasi apayri.Su 2010 daki kopya skandali sadece gun yuzune cikan kismi.Ondan once ve sonra kimbilir kac binlerce torpilli boyle atandi.Bunu gectim atamalarda atama genel mudurlugunun bir tıklamasıyla tercih listesinde gorunen kurum ya da okul hoopp hokus pokusla yok ediliyor yani hamili yakinimdira belki de taban puanindan 50 puan dusuk almis olsa bile ona rezerv oluyor.Bunu okadar cok yasayan arkadasim var ki...Tercih edip kaydettigi okulun 1 saat sonra tercih listesinden kaybolmasi gibi..Ne diyelim boyle emek,hak hirsizlarina?

ben 97 de bir üniversitede okurken hocamız "okula kaydını yaptırıp 4 sene uğramayıp 4 sene sonunda bir şekilde diploma alıp atanan öğretmenler var" demişti. bir miktar bağışla diploma veriliyormuş o zamanlar bile.
insanın olduğu yerde hile bitmiyor.

Back