Sahte diplomalı öğretmeni 20 yıl kimse fark etmemiş

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Trabzon'da sahte diplomalı öğretmen iddiası
Capture.JPG

Trabzon'da yaklaşık 20 yıllık bir kadın öğretmen hakkında sahte diploma ile öğretmenlik yaptığı iddiasıyla soruşturma açıldı
Sitene Ekle
trabzon-da-sahte-diplomali-ogretmen-iddiasi-6759225.Jpeg

İHA

Milli eğitim Bakanlığı'nın sahte diplomalı öğretmenlere yönelik bu yıl başlattığı çalışma kapsamında Trabzon'da bir kadın öğretmenin sahte diplomalı olarak yaklaşık 20 yıldır öğretmenlik yaptığı iddia edildi.

Devlet okullarında görev yapan Türkiye genelindeki 830 bine yakın öğretmenin diplomaları geçtiğimiz aylarda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tek tek incelemeye alınmıştı. "Sahte diplomalı" öğretmen ve çalışanların peşine düşen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin üniversite diplomalarını mercek altına aldı. YÖK'le yapılan anlaşma kapsamında kurulan "Mezun Sorgulama ve Doğrulama Sistemi" ile MEB'in merkez ve taşra teşkilatında muhtelif kadrolarda görevli personelinin yüksekokul, lisans, yüksek lisans ve doktora diploma bilgilerini incelemeye başladı. Bu kapsamda yapılan çalışmalar neticesinde Trabzon'da R.G.S (45) isimli bir kadın öğretmenin yaklaşık 20 yıldan bu yana sahte diploma ile Dernekpazarı ilçesindeki bir okulda öğretmenlik yaptığı tespit edildi.

4 çocuk annesi, eşi de kendisi gibi öğretmen olan kadın öğretmenin durumun tespit edilmesinin ardından hakkında açılan soruşturma neticesinde görevinden uzaklaştırıldığı öğrenildi. R.G.S.'nin Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Bilimler Bölümü'nden 1997 yılında mezun olduğuna dair diploma ibraz ettiği ancak bu diplomanın yapılan inceleme sonrasında sahte olduğu iddiasıyla inceleme başlatıldı. Konuyla ilgili bakanlık soruşturmasının sürdüğü, söz konusu öğretmenin iddiaları kabul etmediği belirtildi.

Öte yandan İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de konunun bakanlık tarafından araştırıldığını belirterek konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

http://www.milliyet.com.tr/trabzon-da-sahte-diplomali-gundem-2212837/

20 yıl çocuklara erdemli olmayı öğretti sosyal bilgiler dersinde, ayrıca aöf sosyal bilimleri bitirememiş olması bir konu, o diplomanın öğretmen olmayı sağlaması ayrı bi konu

Atanamayan öğretmenler kahve köşelerinde,saçma sapan işlerde olsun bu reziller milletin hakkını gasp etsin çocukların geleceğini kimlere emanet ediyoruz sen sabır ver yarabbim!!!

Bunlardan başka devlet kurumlarında da vardır ne güzel miletin hakkını yemişler kazandıkları para haram,hiş sıkıntı stres çekmeden bir yere gelmişler tarikattan ayrıcalık ,insan kayırma ,haksızlık

Sahte diplomayla cumhurbaşkanı olan bir ülkede öğretmen neden olmasın

20 yıi önce açık öğretim diplamasıyla nasıl öğretmen olunuyormuş merak ettim , bu tarikatların varlığı zaten bir 50 yıla dayanıyor

20 yıi önce açık öğretim diplamasıyla nasıl öğretmen olunuyormuş merak ettim , bu tarikatların varlığı zaten bir 50 yıla dayanıyor

Bunlardan başka devlet kurumlarında da vardır ne güzel miletin hakkını yemişler kazandıkları para haram,hiş sıkıntı stres çekmeden bir yere gelmişler tarikattan ayrıcalık ,insan kayırma ,haksızlık

vardır bence de, öğretmenler daha çok göze çarpıyor nedense, muhtemelen paralel öğretmen mi diye araştırırlarken çıkıyordur:KK53:

X