• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sahte diploma diye şikayet edebilir mi ?

Buggsra19

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2020
30
13
3
30
Arkadaşlar kardeşim evli evlenmeden önce üniversite sınavlarına hazırlanır makina mühendisliğini çok istiyordu fakat kazanamadı makina üzerine 2 yıllık bölüm okudu. Sonrasında bir çok program eğitimi vs alarak istediği makina sektöründe iş buldu aynı dönemde makina muhendisligi okuyan arkadasi vardı mezun olduktan sonra kendi diplomasi üzerinden kardeşimin adını soyadını yazarak photoshop yapmış ve kardeşim ortak diplomamiz olsun gibi espirili bir şekilde kargoya vermiş doğum gününde şimdi sorum şu kardeşimin eşi boşandıktan sonra tehdit ediyormuş o diplomayı şikayet edecegim sahtecilikten içeri attiracam seni gibi bunun bı yaptırımı olur mu ?

sanırım o diploma sayesinde iş bulduki bunu dert ediyorsunuz ,
kullanmayıp evde duruyorsa çekmecede , çokta şeyyy etmeyin

diplomayı kullandıysa eğer kardeşiniz bi yerde çok tehlikeli başına bela alır tabi.
sonuçta mühendis olarak sorumlu olduğu projeler varsa bu işleri de sahte imzayla çözmüş demektir ve bu suçtur.

ama yok evde duruyordu derseniz de kimseyi bağlamaz. kime ne ki. bende basarım kendime bi diploma koyarım eve kime ne?

kardeşimin adını soyadını yazarak photoshop yapmış ve kardeşim ortak diplomamiz olsun gibi espirili bir şekilde kargoya vermiş doğum gününde
İyi ama hiç komik değil ki bu. Amacı espriden çok sahtecilik gibi duruyor gerçekten de. Emin misiniz kardeşinizin o sahte diplomayı kullanmadığından?

sanırım diplomayı kullanarak iş bulmuş ve mühendis olarak imza atmıştır dokümanlara. üzgünüm ama belgede sahtecilikten ciddi ceza alır. bu gibi suçlarda hapis cezası para cezasına dönmüyor bildiğim.

sanırım diplomayı kullanarak iş bulmuş ve mühendis olarak imza atmıştır dokümanlara. üzgünüm ama belgede sahtecilikten ciddi ceza alır. bu gibi suçlarda hapis cezası para cezasına dönmüyor bildiğim.
Hayır hayır espiriden kastım doğum gününde mezun olan arkadaşı yapıp göndermiş evlendikten sonra çalışmadığı için zaten kullanmadı kaldı ki sahte olduğunu bile bile kullanamaz sadece eşi tarafindan koz olarak kullanılıyor şu an

Hayir çalıştığı yer makina üzerine iş yapan bir firma fakat orda bilgisayar operatörü olarak çalıştı makina mühendisi olan kişiler ile aynı işleri üstlendi iş öğrenmek için zaten e devlette mezun olduğu yer görünüyor

Hayır hayır espiriden kastım doğum gününde mezun olan arkadaşı yapıp göndermiş evlendikten sonra çalışmadığı için zaten kullanmadı kaldı ki sahte olduğunu bile bile kullanamaz sadece eşi tarafindan koz olarak kullanılıyor şu an

eee o diploma ile çalıştığı bir iş yoksa çekinmesine gerek yok. işe girişlerde verdiği belgelerden ve sgkdaki kayıtlarından anlaşılır. ama illa ki çalıştığı yerlere gidilip araştırılır diye biliyorum.

Hayir çalıştığı yer makina üzerine iş yapan bir firma fakat orda bilgisayar operatörü olarak çalıştı makina mühendisi olan kişiler ile aynı işleri üstlendi iş öğrenmek için zaten e devlette mezun olduğu yer görünüyor

kolay kolay operatöre mühendis görevi verilmez. imza attı mı mühendislerin imza attığı herhangi bir belgeye ?

bacım siz naptınız 😮
hapis cezası var onun
ateşle oynamış kardeşiniz

O zaman süper 1 firmada çalıştı orda da çözüme kavuşur dediğiniz gibi :) teşekkür ederim

yalnız ufak bir hatayı dahi atlamazlar. bana ne yazık ki çok masum bir durum gibi gelmedi ama tanımam etmem suçlayamam bu yüzden.

genel anlamda adalet sistemimiz beğenilmese de bu tip şeyleri iyi yakalıyorlar. detayları avukat arkadaşlar bilir ama hediye dahi olsa ortada gerçek bir belge üzerinde yazılmış yalan beyan var. saklıyor olması da suç teşkil edebilir.

yalnız ufak bir hatayı dahi atlamazlar. bana ne yazık ki çok masum bir durum gibi gelmedi ama tanımam etmem suçlayamam bu yüzden.

genel anlamda adalet sistemimiz beğenilmese de bu tip şeyleri iyi yakalıyorlar. detayları avukat arkadaşlar bilir ama hediye dahi olsa ortada gerçek bir belge üzerinde yazılmış yalan beyan var. saklıyor olması da suç teşkil edebilir.
Saklanmiyor zaten sadece telefona çekilmiş fotoğrafı var

Saklanmiyor zaten sadece telefona çekilmiş fotoğrafı var

kardeşiniz iş bulduğu dönemde makina mühendisliğinden mezun olup bu belgeyi düzenleyen arkadaşı o zaman kargoya vermişti hani ? hala gelmedi zaar kargo :)

neyse fazla yazmıcam ama bana çetrefilli bir iş gibi geldi. umarım değildir. yoksa başı büyük belaya girer.

kardeşiniz iş bulduğu dönemde makina mühendisliğinden mezun olup bu belgeyi düzenleyen arkadaşı o zaman kargoya vermişti hani ? hala gelmedi zaar kargo :)

neyse fazla yazmıcam ama bana çetrefilli bir iş gibi geldi. umarım değildir. yoksa başı büyük belaya girer.
Hayir kardeşim 2 sene okudu sonra ise girdi okula başladığı zaman aynı sene mühendislik kazanan arkadaşı da okula başladı yani kardesim mezun olduktan sonra arkadaşı daha 3 sene daha devam etti okula mezun olduğunda kardeşim zaten 2 senedir çalışıyordu firmada sonra evlendi işten ayrildi evlendikten sonra doğum gününe geldi o diploma kardeşimde fotoğrafını çekip eşine atıyor hatta mesaj aynen şöyle hahaha bak Rabia napmis artık çerçeveler eve asarım evin tamir işlerini yaparım yazmış konuyu kapatmislardi boşanma üzere olduklari için bununla tehdit etmeye başlamış

Back
X