Sahra Çölü'nde korkunç trajedi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898

Nijer'de Sahra Çölü'nü geçerek Avrupa'ya gitmek için kamyonlarla yola çıkan ve çölde susuzluktan ölen 87 göçmenin cesetleri bulundu.

ÇÜRÜYEN CESETLERİ HAYVANLAR YEMİŞ

BBC'nin haberine göre, kurtarma görevlisi Almoustapha Alhacen, çürümüş durumda olan ve hayvanlar tarafından kısmen yenen cesetlerin çoğunun kadın ve çocuklara ait olduğunu söyledi.

KAMYON BOZULUNCA YOLA YAYA DEVAM ETMİŞLER

Alhacen, eylül sonunda ya da ekim başında Arlit'ten yola çıkan göçmenleri taşıyan araçlardan birinin bozulması üzerine gruplara ayrılan göçmenlerden bazılarının yola yaya devam ettiğini, 10 kadarının Arlit'e dönerek yetkilileri alarma geçirdiğini bildirdi.

Yetkililer, pazartesi günü bölgede 5 kişinin cesedinin bulunduğunu açıklamıştı.

48'İ ÇOCUK YA DA ERGEN

Almoustapha Alhacen, cesetlerin 20 kilometrelik bir alanda sıklıkla ağaçlar altında bulunduğunu, 48'inin çocuk ya da ergen olduğunu, kaçak göçmenlerin hangi ülkelerden geldiklerinin ise bilinmediğini ifade etti.

Kaçak göçmenler, bulundukları yerlerde Müslüman geleneklerine göre defnedildi.

BM'ye göre her yıl 80 bin göçmen, Nijer üzerinden Sahra Çölü'nü geçiyor.

Son düzenleme:
insanlar neler yaşıyor dünyada, filmde izlesen saçma dersin

Nedir bu göçmenlerin çektiği ya! Daha gecen gün italya yakınlarında yüzlerce göçmen ölüp gitti. Insan hayatı bu kadar değersizmi?
Ne var, niye kaçıp gitmek istiyorlar, bu müslümanlar Avrupa'ya ! Huzur islamda değilmiydi....:44:

dünyayı hep güllük gülüstanlık sanıyoruz oysa ne akıl almaz trajediler var

İnsanlar İslam olan inançlarını Hristiyan yapmak için Avrupa'ya gitmiyor hanımefendi. ..Babamın Almanya'ya gidip hristiyan olmaması gibi mesela ..Orada yıllarca çalışıp yatırımını ülkemize yaptı...
Köyümüzdeki birçok şey gurbetçi koylulerimizin büyük maddi yardımıyla yapıldı..Oturup devlet baba nezaman getircek diye beklenmedi..

Müslümanların Avrupa'ya gitmesinden ziyade Avrupalıların, Amerikalilarin Ortadoğu'da ne işi olduğunu birazda sorgulayın...
Evet huzur İSLAM' da..

Dun bu elestiriyi yazan arkadasa mesaj yazacaktim bende ama ugrasmak istemedim:))
Sizin sozleriniz uzerine bende birkac sey eklemek istiyorum.
Islama kara calmak icin bir bahane bulmuscasina saldiri cabasi ama cok alakasiz bir baglanti kurmus.Bu insanlarin olmesinin sebebini, dolayli olarak islamdan kacis gibi anlatmaya calisti.Musliman olmayabilirsin arkadasim ama en azindan saygi duymayi bilmelisin degilmi? Bencede huzur Islamda' dir.Butun ustun otoriteler bunu kabul etmisken, burdan birisinin bunu kabul etmemesi bu gercegi degistirmez.Gocmenlerin hepsi Musliman mi acaba?Kendisini nerde yasiyor, bu bilgileri herkes biliyorda artik.
Her yil Amerika sinirini gecmeye calisan yuzlerce Meksikalilari hic duymadin mi?Onlarda mi Musliman?

Dunyanin heryerinden gocemenler, zengin ulkelere daha iyi kosullarda yasamak icin gidiyor.Kendi ulkelerini somuren batili zihniyetten ulkelerinde aclikla ve cesitli zulumlerle mucade ediyorlar.Modern kolelik hala devam ediyor.Dunyada bu ise suclu ariyorsan Amerika, Ingilitere,Fransa, iSRAIL gibi somurgeci ulkelere bakman yeterli.Somurgeciligi kuranlar hep baska din mensuplari iken, dinimize bu yonden kara calma, cunku akilla bagdasir bir yani yok sozlerin.Huzur ISLAMDA dir.

Sahra Çölü'nde trajedi: 'Ailemi ellerimle gömdüm'

Sahra Çölü'nde dün göçmen olduğu sanılan 92 kişinin cesedi bulundu. Nijer'in kuzeyinde yaşanan olayda Cezayir'e giden göçmenler araçları bozulunca susuzluktan öldüler. Kurtulan 14 yaşındaki kız çocuğu Şafa, yaşananları BBC Newsday programına anlattı:

Akrabalarımızı ziyaret etmek için Cezayir'e gidiyorduk. İki kamyonluk konvoyda 100'den fazla kişi vardı.
İlgili Konular

Kamyonumuz bozuldu ve tamir edilmesi tam bir gün sürdü. Bu sırada suyumuz bitti.

Bir kuyu bulmayı başardık ama çok az su vardı.

Aramızdan biri kuyuya girdi ve çok az bir miktar su almayı başardı. Ama diğerleri susuz kaldı.

Bazıları su bulmaya çıkarken, şoförler bize beklememizi söyledi.

Ama bir gece ve bir gün geçtiği halde geri dönmediler.

İnsanlar ölmeye başladı. Susuz geçen ikinci günde 15 kişi öldü.

Cesetlerle kamyonlarda kaldık. Sonra ikinci kamyon biraz suyla geri döndü Elhamdülillah.

Cezayirli güvenlik güçleriyle karşılaştık.

Ama şoförler döndü, çünkü bizi taşımaları yasaktı.

Bir sipere saklandık ve orada bir gece daha geçirdik. Üç gece üst üste susuzduk.

Bir kadın şikayet etmeye başladı ve şoförlerden biri bizi hortumla dövdü.

Çok sayıda kadın ve çocuk öldü. Şoförlerin bidonlarda biraz suyu vardı ama kendilerine ayırmışlardı.
'Ailemi ellerimle gömdüm'

Sonra bizi Nijer'e geri götürdüler. Suyumuz yine bitti. Kamyonda aç, susuz cesetlerle birlikte oturuyorduk.

Nijer'e döndüğümüzde şoförler kamyondaki cesetleri gömmek için aldılar. Önce anneleri, üzerlerine de çocuklarını mezarlara koyup, gömdüler.

Hala hareket edebilenlerimize, bizleri köyümüze geri götüreceklerini söylediler. Yolda benzin bitti ve bizden benzin alabilmeleri için daha çok para vermemizi söylediler.

Benzin almaya giderlerken kamyondan inmemizi söylediler ama geri dönmediler.

Çölde aç, susuz iki gün bekledik. Sonra da yürümeye karar verdik.

Bazı araçlar geçiyordu. Durdurmaya çalıştık ama hiç biri durmadı. Hatta geçen arabalardan biri grubumuzdaki üç kişiye çarpıp, öldürdü.

Annem ve küçük kız kardeşlerim de dahil sekiz kişi kalmıştık. Yorulduk ve bir ağacın altına oturduk. Kızkardeşlerimden biri öldü ve onu oraya gömdük.

Sonra yürümeye devam ettik ve bir gün sonra ikinci kızkardeşim öldü. Üçüncü gün de annem öldü. Hepsini ellerimle gömdüm.

Geçen araçlardan hiç biri beni almadı.

Biraz sonra bir ağaç bulup, gölgesine oturdum. Tam artık vazgeçmiş, kaderime razı olmuşken bir araba durdu.

Bluzumu çıkarttım ve sallamaya başladım. Durdu ve ne olduğunu sordu, ona olanları anlattım. Sana biraz süt, su ve yiyecek verdiler.
Kurtuluş

Biraz yedim ama devam edemedim, sonra bana çay yaptılar.

Sonra onlarla beraber Arlit'e gittik ve büyükbabamla buluştum.

İşte şimdi ben buradayım. Babam uzun zaman önce öldü, şimdi annem de öldü. Kız ya da erkek kardeşim yok.

Teyzemle yaşıyorum. 100'den fazla kişiyle çıktığımız yolculuktan sadece benim, küçük bir kızın ve 18 erkeğin hayatta kalabildiğini duydum. BBC

Son düzenleme:
Su yukaridaki uyarı varya, ha o, benim içindi hanımlar
Cevaplarınızdan dolayı ikinizde tebrik ediyorum. Dün uğraşmak istemeyen, ama gece uyku tutturamayıp, koşa koşa soluğu burda alan arkadaşım, sıkma canını herşey düzelir.
Allah huzurunuzu eksik etmesin, Bol huzurlu günler...

yarısına kadar okumaya gücüm yetti biz insansak onlar ne, onlar insansa biz neyiz Allahım....................................

Yine kaçak göçmenler ve yine ölüm haberleri...

"Sınırlar öldürür."

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…