• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şahıs Şirketi Açan yada Muhasebe Bilgisi Olan Varmı Acaba ?

Simons Cat

Daha Yükseğe Zıplaaaa :)
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2018
2.912
5.386
158
Merhaba kızlar, internet üzerinden satış yaptığım bir sayfam var. Şirket açmayı planlıyoruz fatura kesebilmek için ama işin muhasebeci tutma kısmında kararsızlık/bilgisizlik yaşıyorum.İlk etapta muhasebeci tutmadan kendimiz idare edebilir miyiz acaba ? Bilgisi olanlardan yardım istiyorum.

beyanname hazırlamayı biliyor musunuz?
kdv hesaplamayı?
şirketi kendiniz bir şekilde kurarsınız da..
ben muhasebe ve işletme mezunuyum az biraz bilgim var ama yeterli seviyede değilim ve tabi ki sürekli cıkan kanunlardan da haberdar değilim. internet üzerinde mukellef.co gibi siteler var hem şirketi kurduğunu hem muhasebeyi tuttugunu söylüyorlar bu tarz bir sisteme girmek mantıklı mı acaba ? bilginiz varmı bu siteyle ilgili

ben muhasebe ve işletme mezunuyum az biraz bilgim var ama yeterli seviyede değilim ve tabi ki sürekli cıkan kanunlardan da haberdar değilim. internet üzerinde mukellef.co gibi siteler var hem şirketi kurduğunu hem muhasebeyi tuttugunu söylüyorlar bu tarz bir sisteme girmek mantıklı mı acaba ? bilginiz varmı bu siteyle ilgili
Şirketi kendiniz kurmuş olsanız bile yasal olarak o beyannameyi msli müşavir gönderiyor.
Kanunen mecburen bir mali müşavir tutmak zorundasınız.

Şirketi kendiniz kurmuş olsanız bile yasal olarak o beyannameyi msli müşavir gönderiyor.
Kanunen mecburen bir mali müşavir tutmak zorundasınız.
anladım mecburen tutulacak ozaman ama bu online hizmet verenler için emin olamadık.

hayır bilgim yok.
yalnız sizin az biraz bilginizle pek olmaz o iş.
netten satış muhasebesinde illa ki farklı detaylar vardır.

hayır ben şirket sahibi olamaktan değilde, online olarak muhasebe sistemleri kurulmuş ondan bahsetmiştim
Muhasebenizi kendiniz tutabilirsiniz.
Ancak aylık beyanname göndermek zorundasınız.
O asamada muhasebeciye ihtiyacınız var.
Kendiniz beyanname gönderemezsiniz.
Çünkü yetkinizi yok.
Yetki alamazsınız çünkü smmm değilsiniz.

Muhasebenizi kendiniz tutabilirsiniz.
Ancak aylık beyanname göndermek zorundasınız.
O asamada muhasebeciye ihtiyacınız var.
Kendiniz beyanname gönderemezsiniz.
Çünkü yetkinizi yok.
Yetki alamazsınız çünkü smmm değilsiniz.
Tamam, mutlaka birini tutucaz öyleyse. peki güncel muhasebe ücreti nekadar şuan. sanırım o sabit belirlenen bir tutarmış doğru mu

Tamam, mutlaka birini tutucaz öyleyse. peki güncel muhasebe ücreti nekadar şuan. sanırım o sabit belirlenen bir tutarmış doğru mu
Firmanızın büyüklüğüne göre değişir. Odanın asgari ücret tarifeleri var ona göre rakam değişiyor.
Sabit bir rakamı var sizinki şahıs şirketi ise aylık 300 den başlar tahminimce

Firmanızın büyüklüğüne göre değişir. Odanın asgari ücret tarifeleri var ona göre rakam değişiyor.
Sabit bir rakamı var sizinki şahıs şirketi ise aylık 300 den başlar tahminimce
anladım teşekkür ederim.
Şimdi sizi bulmuşken sorayım bu online muhasebe sistemleri şirketi kendileri kuruyormuş biyere gitmeden, işte tapu bilgileri kimlik bilgileri ve imza fotografı istiyorlar. bu şekilde adımıza şirketi acabilirler mi ?
birde ev adresimizi şirket için kullanıyo olucaz, herhangi bir denetim için eve geliniyor mu bu durumda ?

anladım teşekkür ederim.
Şimdi sizi bulmuşken sorayım bu online muhasebe sistemleri şirketi kendileri kuruyormuş biyere gitmeden, işte tapu bilgileri kimlik bilgileri ve imza fotografı istiyorlar. bu şekilde adımıza şirketi acabilirler mi ?
birde ev adresimizi şirket için kullanıyo olucaz, herhangi bir denetim için eve geliniyor mu bu durumda ?
Bence güvenlik açısından bilgilerinizi biryere yüklemeyin.
Onun yerine şahıs şirketi ise noter ve vergi dairesine gidip kendiniz açın şirket kurmak zor birşey değil.
Evi adres gösterebilirsiniz sıkıntı olmaz.

Bence güvenlik açısından bilgilerinizi biryere yüklemeyin.
Onun yerine şahıs şirketi ise noter ve vergi dairesine gidip kendiniz açın şirket kurmak zor birşey değil.
Evi adres gösterebilirsiniz sıkıntı olmaz.
eşim çalıştığı için onun üzerine acmak istiyoruz, enazıdan bagkur ödemesi cıkmaz diye doğru mu biliyoruz ?
oda işten izin alıp gideceği için yarım günde işlemler bitermi dersiniz

Back
X