• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sahiplendiğim kedi

lunabrava

L'amour c'est comme un jour
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
885
515
133
Herkese merhaba...
Biliyorsunuz ki bu hafta İstanbul'da çok kar yağdı ve çok soğuk geçti. Arkadaşım, dışarda bir kedi buldu.Aslında sahipliymiş ama sokağa atılmış bir Ankara kedisi...
Ben de o kediyi sahiplendim. Sanırım dışarda, soğukta çok kaldığı için üşütmüş. Zaten arkadaşım onu ilk bulduğunda tüyleri sırıldıklamdı.
Nefes alırken hırıltı geliyor, bazen uyurken filan hırıltısı geçiyor ama her zaman değil. Ben onu salı günü gibi veterinere getireceğim, o zamana kadar ne yapabilirim? Fazla tecrübeli değilim kedi bakımı konusunda...
Bir de oyun oynarken ısırmaya çalışıyor, nerdeyse her elimi kaldırdığımda oyun oynadığımı düşünüyor koluma asılıyor... Bu konuda da önerileriniz var mı? Isırma huyunu geçirebilir miyim? Isırırken de canımı yakmıyor...
(Kedi 6-7 aylık)
Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim. :KK55:

daha oyun çağında 6 7 aylık kıyamam :) arkadaşına ve sana da teşekkürler..:KK9:

Ona isirabilecegi bir oyuncak al ,her eline atladiginda oyuncagi ver ,bir an evvel veteriner gorsun belli ki cok usutmus kotuler sonra
Bir tane oyuncak ayıma göz dikti onunla oynuyor hep, koluma filan atladığında o oyuncağı gösteriyorum ilgisi ona dönüyor. Pazartesi günü getireceğim. Teşekkür ederim öneriniz için. :)

her baby kedinin yaptığı seydir ısırma. sınucta onların atası afrikada ceylan avlıyor:KK76: oyüzden gecicek bi süre idare etmelisin

Veterinere gidecekmişsiniz zaten. Sağlık durumunu aşılarını herşeyiyle anlatır size.
Isırma huyundan vazgeçeceğini sanmıyorum. Doğaları gereği kardeşleriyle de birbirlerini ısırarak oynadıkları için sizle de o şekilde oynamak ister.
Tırnaklarını kestirdiğinizde daha az zarar verir. Elinizi ısırmasın istiyorsanız oyuncaklara yöneltin. Alimünyum folyodan topumuz var bizim bayılıyor. Arkadaşım örmüş minicik bir top hediye etti onu da çok seviyor. Ağzına alır istediği yere götürür.
Bir de ponponumuz var minnacık onu da çok sever. Farelerimiz falan da var ama onlarla ilgilenmez. Çikolata yiyelim şeker yiyelim hemen onların folyosunu kapar elimden.

Veterinere gidecekmişsiniz zaten. Sağlık durumunu aşılarını herşeyiyle anlatır size.
Isırma huyundan vazgeçeceğini sanmıyorum. Doğaları gereği kardeşleriyle de birbirlerini ısırarak oynadıkları için sizle de o şekilde oynamak ister.
Tırnaklarını kestirdiğinizde daha az zarar verir. Elinizi ısırmasın istiyorsanız oyuncaklara yöneltin. Alimünyum folyodan topumuz var bizim bayılıyor. Arkadaşım örmüş minicik bir top hediye etti onu da çok seviyor. Ağzına alır istediği yere götürür.
Bir de ponponumuz var minnacık onu da çok sever. Farelerimiz falan da var ama onlarla ilgilenmez. Çikolata yiyelim şeker yiyelim hemen onların folyosunu kapar elimden.
Yorumunuz için teşekkür ederim, dediğiniz şekilde bir top yapacağım ben de ona. :KK36:

kedinin hırıltısı her zaman hasta olduğuna işaret etmeyebilir ama tabi ki veterinere götürün. Eğer küçükse bu aralar ısırması, çizmesi normal büyüdükçe azalacaktır hatta ısırır gibi yapıp acıtmamayı öğrenecek. Şuan tırnaklarının ve dişlerinin acıttığını farketmiyordur. Bu günlerin tadını çıkar yaşlandıkça baya miskinleşiyorlar. :) Yine de belli olmaz her kedinin karakteri farklı.

Son olarak hem bu soğuklarda bu canlara yardım ettiğiniz için hem de satın almak yerine sahiplendiğiniz için sizi tebrik ediyorum :KK9:

kedinin hırıltısı her zaman hasta olduğuna işaret etmeyebilir ama tabi ki veterinere götürün. Eğer küçükse bu aralar ısırması, çizmesi normal büyüdükçe azalacaktır hatta ısırır gibi yapıp acıtmamayı öğrenecek. Şuan tırnaklarının ve dişlerinin acıttığını farketmiyordur. Bu günlerin tadını çıkar yaşlandıkça baya miskinleşiyorlar. :) Yine de belli olmaz her kedinin karakteri farklı.

Son olarak hem bu soğuklarda bu canlara yardım ettiğiniz için hem de satın almak yerine sahiplendiğiniz için sizi tebrik ediyorum :KK9:
Keşke imkanı olan herkes öyle yapsa... yorumunuz ve önerileriniz için çok teşekkür ederim

Back