• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şah ve Sultan- İskender Pala

kyumi

Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2013
323
1
16
Uşak
$E2ZS0WA.jpg

Tarih düşkünüyseniz ve roman tarzında okumayı seviyorsanız vazgeçilmezleriniz aranızda yer alacağından şüphem yok. Sıkıcı gibi geliyor aman bu ne diyebilirsiniz sadece 20 sayfa okuyun ve sürüklenmenin tadını çıkarın. Gerçekten ben böyle bir tarz görmedim. Öyle ki cihan hakimiyeti isteyen iki hükümdarın nasıl da bir sevdaya yakalandığını çok pürüzsüz bir dille anlatıyor. Bence denemekte fayda var. ^^

İskender Pala'nın kitapları tarih soslu aşk kitapları, psikoloji kitapları... Yani romanlarında kişilerin hislerine daha çok önem veriyor, genelde bunları ön plana çıkartıp bunları yazıyor, aşk zaten hep ön planda.. Şah ve Sultan'da beni en çok etkileyen Şah tarafında köle olarak alınan sonra şahın hanımının hizmetine verilen bu yüzden hadım edilen oğlanın hikayesi, onun duyguları, üzüntüsünü, uktesini yani hislerini anlatması beni çok duygulandırmıştı.En çok o oğlana üzüldüm ben...

Harika bir roman.. Tarihi roman ise konu kesinlikle İskender Pala.

Şuan okuyorum sanki orda bende yaşıyorum kahramanları gözümün önüne geliyor :)

Back