Sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam hakkında pek çok faydalı bilgiye ve öneriye derli toplu bir biçimde ulaşabileceğiniz yeni bir blog var: diyetworld.com...
Bu blog'dan birkaç yazı paylaşmak istiyorum...
HARVARD'IN SAĞLIKLI BESLENME PROJESİ: HEALTHY EATING PLATE
Temmuz başındaki yazımda Amerikan hükümetinin porsiyon küçültme ve sağlıklı beslenme projesi olan Choose My Plate (Tabağımı Seç) projesinden bahsetmiştim. Şimdi ise, bu projedeki hataları düzelterek daha da sağlıklı bir beslenme programı geliştirdiklerini öne süren Harvard Halk Sağlığı Okulunun Healthy Eating Plate (Sağlıklı Yeme Tabağı) projesinden bahsetmek istiyorum... (Devamı için
Harvardın Sağlıklı Beslenme Projesi: Healthy Eating Plate « Diyet World adresini ziyaret edebilirsiniz...)
C VİTAMİNİ İÇEREN BESİNLERİ YIKARKEN...
Askorbik asidin, diğer adıyla C vitamininin suda eriyen bir besin olduğunu daha önce belirtmiştim. Buradan hareketle, genellikle iyi C vitamini kaynakları arasında sayılan sebzelerin yıkanması konusunda ufak bir ipucu vermek istiyorum. (Devamı için
C Vitamini İçeren Besinleri Yıkarken
« Diyet World adresini ziyaret edebilirsiniz...)
TARİF: KABAKLI CACIK
(Tarif için
Tarif: Kabaklı Cacık « Diyet World adresini ziyaret edebilirsiniz...)
PROTEİN DİYETİ HAKKINDA BİLİNMEYENLER
Zaman zaman popülaritelerini kaybetseler de, yüksek protein alımını içeren diyetler çok uzun yıllardır en çok kullanılan kilo kaybetme yöntemleri arasındaki yerlerini korumaktalar. Özellikle erkek sağlığı ile ilgili dergilerin hemen her sayısında en az bir protein diyeti reçetesi yer almakta. Zaman zaman bir besin grubunun tümünü tamamıyla dışlayan iyi dengelenmemiş bu yeme planları çoğu zaman kişinin ihtiyaç duyduğu vitaminleri, mineralleri ve lifleri yeterince alamamasına neden olmakla birlikte, kilo kaybı konusunda pek çok zaman başarılı olmaktadır.
Diğer yandan beslenme konusunda yapılan bilimsel araştırmalar, doğru şekilde dengelenmiş, vücut için gerekli tüm besin gruplarından yeterli miktarda alınmasını sağlayan, aşırı değil ama yüksek protein alımını destekleyen yeme planlarının obezite ile mücadelede önemli katkıları olabileceğini göstermekte. (Devamı için
Protein Diyeti Hakkında Bilinmeyenler « Diyet World adresini ziyaret edebilirsiniz...)
YUMURTA SAĞLIKTIR FAKAT BAZI KONULARA DİKKAT
...Amerikan Hükümetinin Gıda Güvenliği internet sayfasında yumurta tüketimine dair birtakım uyarılar yer almakta. İnsanın aklına hemen, Yumurtadan ne gibi bir sağlık sorunu doğabilir ki? sorusu geliyor. Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin sayfasında taze yumurtadan bulaşan ve zamanında doğru antibiyotik tedavisi uygulanmaması durumunda sonuçları ölümcül olabilen Salmonella Enteritidis enfeksiyonu ile ilgili bilgiler yer alıyor. (Devamı için
Yumurta Sağlıktır Fakat Bazı Konulara Dikkat!.. « Diyet World adresini ziyaret edebilirsiniz...)