Sağlıklı beslenme günlüğüm

mehlika_

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2011
1.833
4.145
Selam :)
30 yaşıma yeni ulaştığım şu günlerde fazlalıklarım (30 kilocuk) beni artık rahatsız etmeye başladı.
tez yazıyorum, kursa gdiyorum derken yoğun ve mutlu hayatımdan fırsat bulup zayıflayamamıştım. Ama artık kaçışın olmadığı noktadayım, 30 yaşındayım, pkos'um var ve bebek istiyorum. Yani zayıflama zamanı.

29.08.2017'de diyetisyene gittim. ilk etapta sağlığım için vermem gereken 15 kiloluk yağ kütlem olduğunu söyledi. Sonrasında estetik açıdan bi 15 daha verebilirmişim

Diyetisyene başlamadan evvel insülin direncimi kontrol eden bir ilaçla ve eklenti şekeri tamamen bırakarak 7 kilo vermiştim Allahtan sağlıklı beslenme yolculuğumun ilk haftasında 1,1 kg verdim ancak 400gr yağ sadece. Bu hafta hedef 800 gr yağ yakmak.

burada kendime sanal bir günlük oluşturmak ve kilo veren diğer arkadaşlardan destek almak güç katar diye umuyorum.
Haydi başlayalım

güncel kilom: 84,2

27 eylül'e kadar hedefim: 81

Her gün 3 lt su içiyorum (tarçınlı), günde 1 saat kondisyon bisikletine biniyorum.

Benden de kocaman bir keyifli , sağlıklı kilo verme dileği gelsin o zaman ...

Sabır ve istikrarla , pes etmeden yola devam edersen ...
Kaçamak yaptığında dön başa diyeti bırakmazsan ... olur , hem de çokta güzel olur

7 Eylül Beslenme Günlüğüm

Kahvaltı (08.30)
1 yumurta ve 2 dilim kaşar peyniri ile yapılmış menemen,
1 dilim tam buğday ekmeği
1 bardak açık çay

Ara öğün (yok)

Öğle yemeği(13.30)

yetiştiremedim malesef
3 kaşık yulaf, 5 fındık, 5 badem, 1 şeftali, 1 incir ve 1 bardak sütü karıştırdım.

Ara öğün (15.30)
2 erik, 1 galeta

Ara Öğün (18.00)
Resmen halt ettim
1 bardak yeşil çay ve 1,5 galeta

Akşam Yemeği (19.00)

2 küçük baget, 5-6 ince dilim patates (haşlanmış), 1 kase yoğurt.

Ara Öğün (22.00)
1 şişe soda

Spor 60 dk kondisyon bisikleti

8 Eylül Cuma

Kahvaltı (8.30)
1 simit

Öğlen (13.30)
3 köfte, salata, yoğurt, 1 dilim ekmek

Ara öğün (15.30)
Şekersiz Türk kahvesi

Ara öğün (18.30)
Meyve ve süt

Akşam Yemeği (20.00)
3 köfte, salata, yoğurt

Spor 60 dk kondisyon bisikleti

9 Eylül Cumartesi

saatleri tutturamadım, kendimi işe kaptırıp yemeği ihmal ettim

Kahvaltı (10.30)
Menemen, 2 dilim siyez ekmeği, çay

Ara öğün (13.30)
3 fındık, 2 kızılcık

akşam (18.30)
Taze fasulye, cacık

Ara öğün
3 kuru üzüm, 1 ceviz, 4 fındık, çay

Bu günlük online olursa daha sıkı tutarım diye ummuştum ama beklediğim gibi olmadı.
Yazmayı ihmal etsem de uygulamayı ihmal etmedim, Eylül ayı sonu hedefim 81 kiloya düşmekti. son hafta ayağımı sakatlayıp spor yapamaz olsam da Şükür 81 oldum

Bir kaç yıl önceye dönüp 56 kilo olan halime, "öyle bir gün gelecek ki 81 oldum diye göbek atacaksın" desem gülmeye tenezzül etmez dönüp giderdi. Çünkü PKOS daha uyuyordu, güzel günlerdi...

Neyse buna şükür diyerek hedefi güncelleyelim.

30 Ekim'e kadar hedefim: 78

Sevgili günlük,
Gün itibariyle 78 kiloyu gördüm
1 aydır 4-5 kereyi geçmeyen kısa yürüyüşler dışında spor yapmadım, ama sağlıklı beslenmenin gözünü seveyim :)
Ve bu ay ilk kez vaktinde regl oldum. 90 kiloyu geçtiğim zamanlarda 60 günü bulan adet döngüm 43 gün - 36 gün derken bu ay 29. güne erişti.

Bu motivasyonla düzenli spor yaparım inşallah, çünkü artık anne olmak istiyorum

30 Kasım Hedefim: 74 kg

Buarada ben kilo alinca benim dongumde sapitti ki okumussundur 10 kilo aldım. 31 günden 36 ya cikti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…