sağlıklı beslenerek kilo kontrolü

lagrima

Nirvana
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2009
6.168
98
688
39
bunları biliyor musunuz?
Bildiğiniz üzere vücudumuz yaklaşık 100 trilyon hücreden oluşuyor ve onlar günlük 114 farklı besine ihtiyaç duyar.
Dün yediğin her şey iki ana element gurubundan oluşur.
Birinci gurup enerji sağlar(protein,yağlar,karbonhidratlar).
İkinci gurup ise oluşturucu maddeler sağlar(proteinler,amino asitler,vitaminler,mineraller,mikro elementler ve diğerleri)
Dün ayaktayken hepsini harcadın, ve vücudun geceleyin kendini yenilemek için oluşturucu maddeleri kullandı(kahvaltın karbonhidrat ağırlıklı ise yani peynir zeytin ekmek yumurta yada cay kahve atıştırma vs) ve sabah kalktığında 100 trilyon hücrelerin sana yalvarıyor “hey,geçen 24 saat içinde tükettiğin 114 besin ve enerjiyi bana ver”
Bunlar hazmedildiğinde hemen şekere dönüşen sıradan karbonhidratlardır.Hatırlayın:sabah kalktığında vücudun 114 besin isterken sen onun yerine ne veriyorsun?
Şeker.
Kandaki şeker oranını yükseltip,pankreasının daha fazla insülin üretmesini zorluyorsun.İnsülin ise kandaki şekeri alır ve yağa dönüştürür.Böylelikle kandaki şeker oranın düşer,bazen yeni kalktığındaki şeker oranından daha aşağı düşer.Acıkma ve halsizlik hissetmeye başlarsın.Açlığı bastırmak için yine karbonhidratlara ihtiyaç duyarsın(çikolata,tatlılar,kahve,sandviç,vs..)- bunlar yine kandaki şeker oranını yükseltir.Her şeker tüketildiğinde insülin artması demektir.
Bu döngü günde birkaç defa tekrarlanır ve senin karbonhidratlara olan ihtiyacını artırır.Karbonhidratlar pankreasına aşırı yüklenir ve zayıflatır bu da diabete yol açar.Çok fazla şeker damarları tahrip eder çünkü fazla şeker insülin tarafından fazla yağa dönüştürür.
Bu belirtilenler obezite,yüksek tansiyon ve diabete yol açan unsurlardır.Hepsi de kötü kahvaltıdan başlar.
İdeal kahvaltının nasıl olması gerekir?
Üç koşulu kapsaması lazımdır:
1-Gece tükettiği oluşturucu maddeleri yeniden vücuda vermeli
2-Geçen 24 saat içinde harcanan enerjiyi geri vermeli
3-Kandaki şeker oranını yükseltmemeli
ideal kahvaltı programı nasıl olmalıdır?
1-Vücudun ihtiyacı olan tüm besinleri sağlar
2-Enerjiyi karbonhidratlardan değil proteinden verir
3-Kandaki şeker oranını yükseltmez ve böylece insülin üretilmesini engeller.
Bunların yanı sıra bağırsaklarınızı temizler,besinlerin emilimini pekiştirir ve gün boyu su oranını kontrol eder.
15 aydır ideal kahvaltı ile besleniyorum kendimi cok iyi hissediyorum tavsiye ederim. irtibata geçebiliriz.

ideal kahvalti sirlarinizi ogrenmem mumkun mu? :) cunku bahsettiginiz problemleri yasiyorum ve daha bilincli yasamayi tercih ediyorum :))

ideal kahvaltı besleyiciolmalı.vücudun ihtiyacıolan 114 besini vitamini minerali amino asitleri vermeli. nasıl derseniz benim bir kahvaltı şirketim var ve bunları nasıl yapabileceğinizin bir sunumunu yapıyoruz size bu sunumu ücretsiz olarak hediye edebilirim.

tesekkur ederim ama ben ankara disindayim. sizinle online irtibat kuramaz miyiz yani sunumun dokumanini fln verebilir misiniz?

netten iş bazlı sunum yapıyoruz kahvaltıda anlatılıyor ama cok değil isterseniz mail adresiinizi gönderin size bayramdan sonra davetiye göndereyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…