sağlık ve sigorta

Ber ra

Kanadım ol...
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2018
3.008
3.758
63
Mune abla ve Kazen abi konum biraz kalırsa sevinirim
Bildiğiniz üzere eşimden boşandım ve iş bulamadım sigortam yok bir çok rahatsızlığım var.Ama 1 1.5 aydır diş eti agrım var
Acaba babamın sigortasından yararlanabilir miyim (babam bir miktar para yatırıyor bir kaç aylık sigorta yaptırıyor )
devlet hastahanesi muayene ücretleri vs ne kadar tutar sizce ?

Özür dilerim ablacım taşımak ve uyarı vermek zorundayım ama önce sorayım baban SGK'lı mı yoksa hastane vb sağlık hizmetlerinden yararlanmak için gss mi yaptırıyor kendisine? SGK'lıysa kaç senesinde başladı sigortalılık hali?
Baban SGK'lıysa onun sgksından yararlanabiliyorsun, SGK'ya gidip babanın üzerine gözüküyor musun bir teyit ettir, gözükmüyorsan bir dilekçeyle halledebiliyorsunuz diye hatırlıyorum, muayene ve tedavi için emekliyse babandan kesiliyor değilse katılım payı ödüyorsun sanırım ama çok tutmuyor bildiğim kadarıyla.

Tamam abla sorun değil daha dikkatli olurum
babam emekli değil ve kendi işini yapıyor belli bir miktar yatırıp mesela 2 3 aylık bir para onunla gidiyor annem babam kardeşlerim vs .
15 yere cv bıraktım son 4 5 günde bir iş bulsaydım ama bildiğin gibi değilim abla hep ağlıyorum hep öfkeliyim (eski kocamın kadından 1 2 yaşlarında çocuğu varmış galiba bunu bilen kuzenim ise bana yeni söyledi)
İmtihandayım diyorum dua ediyorum güçlü durmaya çalışıyorum

Anladım gülüm, boşandıktan sonra iş bulana kadar babanın üzerinden sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkın var, babanla SGK'ya gidin onun sigorta sicil no, tc'si falan gerekecektir çünkü, boşandıktan sonra sistem seni otomatik olarak babanın üzerinden sigortalı görüyor olmalı ama bazen sistemde görünmüyor, işini sağlama almak için gidersiniz gerekirse bir dilekçe verirsiniz, oradaki memurlara ne kadar zaman sonra babanın sigortasından yararlanabileceğini sorarsın, onlar 3 aşağı 5 yukarı tahmini birşeyler söylüyor, sonra gider tedavini yaptırırsın.

Ağlayıp yıpratma kendini, bunla kurtulduğuma şükür de, gün doğmadan neler doğar, illa sana da bir iş çıkacaktır umudunu yitirme lütfen.

Tamam abla çok teşekkür ederim iyi ki varsın ben artık aldatmış olmasını boşanmamızı vs umursamıyorum nasıl beni kandırdı ? nasıl sevdim buna içim yanıyor ?

Tamam abla çok teşekkür ederim iyi ki varsın ben artık aldatmış olmasını boşanmamızı vs umursamıyorum nasıl beni kandırdı ? nasıl sevdim buna içim yanıyor ?
Zaman herşeyin ilacıdır ablacım, şimdi herşey çok yeni o yüzden yüreğin kanıyor ama geçecek inan.

Berra kuzum ben devlet hastanesinde diş vb tedavi ücretleri ne kadardır bilmiyorum ama bu konuda en sağlıklı bilgiyi randevu sistemi var ya telefonla aranan hani, orayı arayıp sorabilirsin, sgklı olarak geldiğimde diş muayene ve tedavi için katılım payı ödüyor muyum, ne kadar ödeniyor vs diye sorarsan yardımcı olurlar bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…