• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlık Ocağında Kan Testi İle Gebelik Erkenden Anlaşılır

hayatrengarenk

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2013
63
3
6
Edirne
arkadaşlar merhaba.

birkaç gündür hafif baş dönmesi, yorgunluk, uyku hali, sol bacağımda ağrı (genelde adet dönemi olurdu) akıntım ve kasığımda ara ara batma oluyor. 1 aydır da çocuk için çalışmalarımız var.o nedenle erken gebelik belirtileri mi diye de düşünmeden edemiyorum. ya da B12 eksikliği de olabilir.:44:

bir sonraki adet tarihim normalde 18 kasım. o nedenle 15 kasımda sağlık ocağına gidip kan testi yaptırsam bu belirtilerin ne ile ilgili olduğunu anlayabilir miyim acaba?

bu kan testinde nelere bakıyorlar? idrar testine de gerek duyarlar mı?

neticede kan testi yaptırmamıza karşı bir tutum sergilemezler sanırım?
cevap yazan arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler:16:

Son düzenleme:
Sorunu tam da anlayamadm ama kan testi icin gununn gecmesini istrler saglik ocaginda. İdrar istemezler kanda hcg hormonuna bakiyolar. Hakkinda hayrlisi olsun;))

Sorunu tam da anlayamadm ama kan testi icin gununn gecmesini istrler saglik ocaginda. İdrar istemezler kanda hcg hormonuna bakiyolar. Hakkinda hayrlisi olsun;))

cvp için teşekkürler. yukarıda kendimde hissettiğim bazı şeylerden bahsettim. bu nedenle kan tahlili yaptıracağım belki de b12 den kaynaklı bir sorun bilmiyorum ama bakalım:)
acaba sağlık ocağı bu tahlil sonucunda eğer hamile isem anlayabilir mi? bunu merak ettim.

cvp için teşekkürler. yukarıda kendimde hissettiğim bazı şeylerden bahsettim. bu nedenle kan tahlili yaptıracağım belki de b12 den kaynaklı bir sorun bilmiyorum ama bakalım:)
acaba sağlık ocağı bu tahlil sonucunda eğer hamile isem anlayabilir mi? bunu merak ettim.

Anlayabilir fakat sana direk adetin kac gun gecti diye soracaklar. Genelde gunun gecmeden test yapmiyolar istersen 18 ini bekle. Kendin test yap evde. Ona gore de saglik ocagna gdersin

Anlayabilir fakat sana direk adetin kac gun gecti diye soracaklar. Genelde gunun gecmeden test yapmiyolar istersen 18 ini bekle. Kendin test yap evde. Ona gore de saglik ocagna gdersin

peki tatlım sağolasın. :)
erken gebelik testi önerin var mı peki? o zaman ayın 15inde yani adetten 3 gün önce evde kendim bir bakayım:44:

Back