Mrb kızlar hamileliğim daha çok yeni belkide cenn bile değil bilemiyorum haftaya tekrar gidicem hastaneye ama kafama takılan bi soru var hamileyken sağlık ocağına mutlaka gidmemmi gerek aşılarımı olmam mı gerek bunu doktorlar söyler mi nasıl bi yol izlemeliyim
öyle bi zorunluluğun yok sanırım ama aşılar için gitmen iyi olur , gerçi aşı da zorunlu değilmiş ben ilk dozu hastanede yaptırdım 2.dozu sağlık ocağında 9 ay boyunca 1 kere gittim yani sağlık ocağına :)
bir zararı olmaz demi daha çok yeniyim çünkü aşıdanda korkuyorum aslında bide panik atakda var haliyle ne zamana kadar gitmemeiz gerek ve doktor söylermi gtmen gerek diye
Yeni aile hekimliği sistemine gore gitmek zorundasin. Zaten Dr a gidip gebeliğiniz biraz daha ilerledikten sonra bağlı olduğunuz aile hekiminize bildirilecekler mutlaka.
Siz gitmeseniz de aile hekiminiz sizi arayıp cagiracaktir.
Bence gidin takibiniz orda da yapılsın. Ası da sizin tercihinize kalmış. Hayırlı olsun bu arada
Canım kayıt yaptırmak gerekiyor ilk 12 hafta,kayıt yapılmazsa aile hekimine ve ebesine ceza veriyorlar,para cezası,maaşlarından kesiliyor.Gebeye bir şey olmuyor ama onlar görevini yapmamış kabul edildiğinden onlar için sorun oluyor.
gidip kayıt olman lazım dosya açılıyor senin adına. işte testlerini istiyor hastanede yaptırdığın gidip bilgilendiriyorsun yoksa telefonla arayıp gidene kadar çağırıyorlar.