sağlık ocağı gebelik izlemesi

duyguilker

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2012
134
38
mrb arkadaşlar yaklaşık 10 gün sonra sağlık ocağında gebelik izlemem olacak.giden arkadaşlar varsa neler yapıldığını anlatabilir mi?

belirli aralıklarla kan ve idrar tahlili yapılıyor.sanırım 3 ya da 4 kere.tetanoz aşısı vurulyor 20. haftadan sonra.tahlil zamanları kilo ölçümü,tansiyon,bebek kalp atışları kontrol ediliyor.ben bunları gördüm.

teşekkür ederim bilgi için.. vajinal kontrol falan varmı diye merak etmiştim ama zaten sağlık ocağında olmaz herhalde böyle birşey....

bu uygulamaya bende çok şaşırdım. hamileolduğumu ilk öğrendiğimde özel doktora muayene olmuştum. geçen hafta telefonum çaldı, sağlık ocağından arıyorum dedi kadın. sistemlerinde görmüş aile hekimi. gelin kaydınızı yapın genel takibinizi yapalım dediler. daha gitmedim kar var diye haftaya gidecem bende.

beni arayan soran olmadı valla kızlar..ben kendim mi gitsem acaba sağlık ocağına,yada doktoruma mı sorsam..çok önemli mi,gitmelimiyim sizce?

beni arayan soran olmadı valla kızlar..ben kendim mi gitsem acaba sağlık ocağına,yada doktoruma mı sorsam..çok önemli mi,gitmelimiyim sizce?

gitmende fayda var, neden olmasın. belli aralıklarla tahlillerini yapıyolar, takip ediyolar, zararı değil faydası olur.

Kızlar ben gittiğimde tahlil yapılmadı çnkü zaten tahlilleri hastanede yapmıştım o yüzden sadece sonuçları götürdüm tansiyon, kilo ölçümü yaptılar ve gün verdiler aşı için ama bnce yararlı gidin

Beni de en başından beri arıyorlar. Çok ilgililer doğrusu. Tabi zaten hastaneye gittiğimiz için onların ki sade basit kontrol olarak kalıyor. Yinede gitmekte fayda var. Özellikle doğumunu sezeryan düşünenler tetanos aşısı için gitmeliler. Benim hemşirem bu konuda doktoruma danışmamı söyledi. İsterseniz yaptırmayabiliyorsunuz.

Merhaba ,bende hem sağlık ocagına hemde özel doktora gidiyorum.Dışarıda yaptırdıgım tarama testlerını ve ultrasound bulgularını götürüyorum düzenli olarak.19. haftamdayım ve bu hafta kan testim yapıldı,kilo-tansiyon ve dopler ile bebegın kalp atısları dinlendi.Vajinal muayene olmuyor sağlık ocagında.21 ve 24. haftalarda tetanos aşısı olcak ,sağlık ocagı zaten herşeyi telefonla arayıp yönlendırıyor ..Bence gitmelisin çift taraflı testler v.s ler içini rahatlatacak

ben kendim gittim yeni hamileyken kan tahlili yaptılar. dosya açtılar. bu dosyada kaçıncı gebeliğim, düşük kürtaj varmı kaç kiloyum doğumlarım nasıl oldu kan gurubum ne gibi sorular sordular. ve daha sonra arayan soran olmadı. birgün sağlk ocağına gidip hemşireye sordum oda bana doktora git sor bakalım takip zamanın gelmişmi diye söyledi bende doktor çok kalabalık olduğu için vazgeçtim. ararlarsa giderim ne kafamı yoruyorumki dedim kendi kendime.:KK53:

X