• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlık meslek yüksekokulu puanları hakkında bilgisi olan varmı kızlar?

Dionisa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2011
8.145
14
158
36
İstanbul
Ben sağlık myo gitmeye karar verdim ygs 2 den alıyormuş sanırım.
Kpss de de ataması iyi olan bir bölüm olsun istiyorum.
Ygs den de girebileceğim kpss olmasa da özelde iş bulabileceğim bölümler hangileri?

Aneztezi istiyorum ama puanları nasıldır, yada okumamı tavsiye eder misiniz?
Önerilerinizi bekliyorum

Bu arada işletme lisans son sınıftayım sizce okulumu bitirip kpss içinmi hazırlanmalıyım yoksa içimde kalmasını istemediğim sağlık bölümünü mü okumalıyım?

Son düzenleme:
Ben sml çıkışlı hemşireyim bir çok arkadaşım üni de anestezi okuyorlar ama şunu söyleyim sml çıkışlı olan anestezistlerin her zaman önceliği var yani ikinci planda kalabilirsiniz yerleştirmede içinde kalmaması için tercih yapın derim ben :61: Bölüm güzel bir bölüm çalışma sahası da gayet iyi tavsiye ederim ben kpss ile ataması da iyi olan bir bölüm çünkü sağlıkta açık çok fazla. :61:

Bende bu yıl sınava tekrardan anestezi için hazırlanmaya karar verdim
Puanlarını falan araştırıyorum ama çok garip puanlar anlayamadım pek :50:
270le de giren var 420ylede sml mezunları daha düşük paunlarla yerleşebiliyo sanırım
Ayrıca katsayı denen şey kalktı hala nasıl öncelikli ki sml mezunları :44:
Kafam hepten karıltı benimde :1:

daha önce bu konu açılmıştı.. sağlık meslek lisesi mezunu değilseniz bahsettiğiniz bölümlere girme ihtimaliniz milyonda bir..çünkü meslek liselerinin önceliği var ve hiç kontenjan kalmıyor..bana kalırsa başka hedefler belirleyin. mesleki deneyimlerimden hareketle kesin konuşuyorum.

270le de giren var 420ylede sml mezunları daha düşük paunlarla yerleşebiliyo sanırım

katsayının kalması meslek liselerinin sınavsız geçiş hakkını elinden almış değil.. sağlık meslek yüksek okullarına hazırlanırken iki kere düşünmek gerekir. bu okullar öncelikli olarak meslek liselerinin kontenjanlarına ayrılmıştır. sıra gelirse genel lise veya başka lise mezunları yerleşir. bu ihtimal de çok çok düşüktür.

Özel düşünüyorum ben devletin olmayacağının farkındayım ne yazık ki :50:
Özelde de mi yok şansımız ?

doğuyu yazarsan çıkma ihtimali daha fazla kafkas falan tam dolmuo sml mezunlaryla en azından yine bi 380 falan yapman lazım.

daha önce bu konu açılmıştı.. sağlık meslek lisesi mezunu değilseniz bahsettiğiniz bölümlere girme ihtimaliniz milyonda bir..çünkü meslek liselerinin önceliği var ve hiç kontenjan kalmıyor..bana kalırsa başka hedefler belirleyin. mesleki deneyimlerimden hareketle kesin konuşuyorum.

Ben devlet düşünmüyorum biliyorum öncelik sml
Diğer illere gidemem bu yüzden İstanbulda özel düşünüyorum
Anestezi diyorsunuz yani ama baktım kpss alımlarında çokta düşük değil
Gerçi sağlık okusam kpss ile uğraşmam direk özelde çalışırım :1:

Seni psikoloji istiyor diye biliyordum
Ben devlete girecek kadar çok yüksek yapamayabilirim bu yüzden özel istiyorum
Sende özel düşünüyormuşsun şansımız var girmek için
Bana lazım olan bölüm önerisi önceliğim anestezi bakalım ne olacak...

Ben sml çıkışlı hemşireyim bir çok arkadaşım üni de anestezi okuyorlar ama şunu söyleyim sml çıkışlı olan anestezistlerin her zaman önceliği var yani ikinci planda kalabilirsiniz yerleştirmede içinde kalmaması için tercih yapın derim ben :61: Bölüm güzel bir bölüm çalışma sahası da gayet iyi tavsiye ederim ben kpss ile ataması da iyi olan bir bölüm çünkü sağlıkta açık çok fazla. :61:

Teşekkür ederim yorumun için
Özel düşünüyorum devlette kontenjan kalmayabilir

Seni psikoloji istiyor diye biliyordum
Ben devlete girecek kadar çok yüksek yapamayabilirim bu yüzden özel istiyorum
Sende özel düşünüyormuşsun şansımız var girmek için
Bana lazım olan bölüm önerisi önceliğim anestezi bakalım ne olacak...

Psikoloji istiyorum aslında ama bu sene üniversiteye gittiğimde sağlıkçıların çok kolay şekilde geçebildiğini gördüm
Okuması sıkıntı olsun istemiyorum,kpss ataması rahat olsun istiyorum artık bu durumda da sağlık kalıyo geriye
Benim bu sene puan kesintimde olacak bakalım hepimiz için hayırlısı :31:

Back