Saglam evlilik

reyyannnnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2010
408
1
66
Ankara
Kızlar yaaaaa sizce gorucu usulu evlilikler mı daa saglam yoksa tanısarak baslayan evliliklermı .bence eski zamanlar daha sanslı gorucu usuluyl evlenenler evlendkten sonra tanyıp aralarnda oyle bir bag olusuyokı .simdilerde ole degil ama yeni evlenenlerin hepsı solugu makemede aliyo ne kotuu ınsan br kere evlenmeli sizceee:44:

bnce görücü usulü veya sevdiğinle evlenmenin boşanmayla bi alakası yok.
tamamen karşındaki kişiye bağlı
onu ne kadar iyi tanırsan sana uygun olduğunu anlamanla alakalı bişey.

görücü usulü evlenenlerinde cogu bosaniyor..
tanisip evlenenlerinde cogu bosaniyor..
bu kisiye bagli olan birsey
eskiden su vardi birbirilerini tanimiyan iki insani evlendiriyorlardi, sanslari varsa anlasiyorlardi karakterleri uyumlu oluyordu mutlu bir yuva kuruluyordu sansi yoksa mahkemeye gidiliyordu..
simdi ise tanisip bakabiliyor insan bu insan bana göremi anlasabiliyormuyuz.. anlasanlar evleniyor anlasamiyanlar evlenmeden ayriliyor vs.. yani tamamen kisiye bagli derim

belkıde haklisnz ama birde su var eskiler el gun ne der dıyede evliliklerinı surduyolardi boşanma zordu helede dogu tarafnda yani kararı sadece cıftler vermiyodu buunbabası var dedesi atası ooooo

senin nisanlinla aranda acaba sorunlarmi var?.. neden bukadar görücü usulü ve tanisip evlenmege takiyorsunki... emin degilmisin acaba nisanlini tanidigindan? :44:
tabiki olabilir eskidendi ama o simdiki zamanda kimse kimseyi takmiyor bosanma karari aninda veriliyor ne yazikki..
kisiye bagli olan birsey anlasamamak bosanmak..

Eskiden kişiler , severek de ,görücü usulüyle de olsa evliliklerini sürdürmek zorunda kalıyorlardı. Şimdi öylemi ... Hayat ve şartlar çok değişti. Bence evlilikte kişilikler sağlam olmalı.

yok cnm ya nisanlmla aram cok iyi aman nazar degmesın soyle bir etrfıma bakıyorumda ep oyle seyler goruyorum sonra acaba oylemi dıyorum

şimdiki boşanmaların görücü yada severek evlenmeyle alakası yok. maalesef dünya değişti ve insanlar bu global dünyanın kuklası oldu.
internetten aldatmaların heryerede gösterilip bunun çok da kötübirşey olmadığı lanse ediliyor.
tv lerde mantar gibi evlenme programları türedi. en ufak bi anlaşmazlıkta amaan bunu boşarım. bana karı- koca mı yok. tv den bile bulurum düşündürülüyor.
kadınlar ekonomik özgürlüğünü kazandıkça, alttan alan taraf olmak istemiyor. çocuğum için katlanırım demiyor.

eski zamanlar insanlığın olduğu zamanlardı. ben teknolojiye kötü demiyorum. ama kötü niyetle kullanıldığından hem aileler parçalanıyor hem de insanlık...

bencede görücü usulu yada sevgi ile evlenmekle alakalı değil bu.Tamamen tarafların birbiri ile ilişkilerine baglı.Tabiki bir kere evlenmeli insan.Zaten boşanıcam diyerek evlilik yapılmazki.Kimse istemezx boşanmayı.Ama şartlarda herzaman istediğimi gibi gitmez malesef

kimse boşanmak için evlenmez artık insanlar tahammülsüz oldu hemen hırgür hiç hoşgörü kalmadı eskiler çok anlayışlı onları örnek almalıyız

Ben de çoğu arkadaşa katılıorum bunun görücü usulüyle ya da severek evlenmekle alakası yok tamamen dönemin şartlarına, çiftlerin karakter yapısına ve tahammül seviyelerine göre evlilikler bitiyor ya da devam ediyor.

tam ben de "tahammül" den bahsedecektim...kimsenin kimseye tahammülü yok artık...şartları düzeltmeye çalışıp ya da içinde bulunduğu şartlardan iyi durumlar yaratmaya çabalamak istemiyor kimse...beklentiler arttı, hayat artık eskiden olmayan birçok şey sunuyor insanoğluna ve bunun sonucunda insanoğlunun beklentileri çooook fazla ve bunlardan karşılanmayan olduğunda arkasına bakmada "eyvallah" diyebiliyor artık kolayca...

ve bence evlilikler "şirket" olmaktan çıktı...yani "yaşım geldi,artık zamanı kriterlerimi belirleyip en uygun adayı seçeyim (gerçi bu düşünceye çok rastladım burda ama en azından benim çevremde yok) ya da annem babam nasıl münasip görürse" düşüncesi yok...iki tarafta maddi manevi tatmin istiyor haklı olarak...

ve bir arkadaşın da bahsettiği gibi aileler artık eskisi kadar işin içinde değil .....

cok haklsn bnm degindm nokta brda artk kocanda olsa cıkar var kocanzhemen isten kovldu is bulamadı kac gn dayanrsnz hemen basa kalkma baslar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…