sağılan anne sütünün taşınması :(

Gulesor

oğlumu bekliyorum :)
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2014
16
2
48
merhaba arkadaşlar bu konunun burda işi ne diyeceksiniz ama kimse ilgili yerden cevap vermedi en çok katılım burda,lütfen beni burdan kaldırılmadan bilen varsa yardım etsin, ben daha 12 günlük anneyim meme ucum olmadığı için emmedi bebeğim sarılık oldu bizde sağma makinası aldık biberonla veriyoz mecburen göğsümden almıyor :KK43: benim aklıma takılan şu ne olur yardım edin! çarşıya çıkcağım zaman yada bebekle bi yere gideceğim zaman sağılan anne sütünü nasıl saklıycam,zaten kayınvalidemler bu yüzden söylenip duruyor bende üzülüyorum,taşıma çantası diyolar o nasıl bişey güvenebilirmiyiz ,nasıl oluyor ne olur bilgisi olan paylaşsın lütfennnn

Maalesef çok bi fikrim yok ama evden çıkmadan sağsanız o süt sıcakken bişey olmaz.soğuyuncaya kadar da gideceğiniz yere varır dolaba koyarsınız.biberonların üstünde kapak gibi bi plastik oluyor o da akmasını engelliyor zaten

Icilmemis anne sutunu hava 30 dereceyi gecmedigi surece 3-4 saate kadar disarda muhafaza edebilirsin.
Verecegin zaman da sicak suda bir sure bekletip isitabilirsin.

ycanim benm de meme ucum yoktu cok zorlandim ama emxirmeyi hic birqlmadim lansinohun gogus ucu cikaricilari vr ondam aldm bende pompa kullandm ama surekli de emzirdim. sana tavsiyem emzirmeye alistir gece iki saate bi sagmak cok yorucu oluyo emzitmek daha basit yani akil vermis gibi düşünme yardimci olmak istiyorum sadece. bende ocakta dogum yaptım kizim zor tuttu uc olmadigi icin ama yara bere olsa da emzirmeyi birakmadim.allah yavrunu sana bagislasin . uBu arada anne suti yaklasik uc saat kalabiliyor bide su termal seyler varya bi eron falan koymak için omlara bak. birde nacizane tavsiyem aventin biberonunu kullan anne gogsume uyumlu senide emer bebegin birakmaz

göğüs ucu çıkarıcı aparatla emzir bebeğini.

yinede emzirmelisin daha cok yeni annesin sen.sagdigin anne sutunu buzdolabinda 3 gun disarida 3 saat .dondurucida 3 ay saklayabilirsiniz.kapali biberonda yada sut saklama posetiyle saklayabilirsin

4 saat oda sicakliginda muhafaza ediliyor canim...birde sana tavsiyem disari cikacaginda mama verebilirsin..ilk bebegimde cok kasmistim kendimi ama ikincide olmyaacak yerde veriyorum mama...ac kalmasindan iyidir..oyle oyle buyuyecekler...sen stres yapmaki sutunude etkilemesin canim..bol sutlu gunler...

termos çantalar var onlardan edinin mutlaka bu yaz sıcaklarında kısa mesafe bile olsa ekşiyebilir süt
içi yalıtımlı oluyor bu çantaların bir tane eskittim ikinciyi kullanıyorum ikincisinin bir de küçük buz paketi var bazen uzun süre dışarıda kalacaksak onu da koyuyorum sütün yoğurdun yanına.
anne bebek eşyaları satan yerlerden rahatlıkla bulabilirsiniz ben internetten almıştım.

Daha çok küçük öğrenir emmeyi özel aparatlar ile

Ayrıca dışarı çıkmak vs için de küçük siz şimdi emmeye odaklanın onları sonra düşünürsünüz

Bir de zaten ona biberon verince sütü de sağmak lazım sağar beklemeden içirirsiniz zira ısıtmak da sıkıntı olur

Bu arada biberona da çok alışmasın azıcık büyüyünce emmeyi başarabilir

Lansinoh gogus ucu cikarici var manuel kucuk birsey. Vakum gibi cekiyor. Benimde oyleydi ve cok ise yarafi 1 hafta emzirecegim zamanlar kullandim sonra gogus ucum normale dondu ve hicbir sorun yasamadim. 20 tl olmasi lazim.

Disariya cikarkende artik havalar cok sicak oldugundan ya mama yaparsin. Yada sut saklama kabi var termos gibi biraz arastirirsan bulabilirsin. Bebek magazalarina bak.

Ama emzirme isinden vazgecme ilk gunler zor oluyor ama sonrasinda duzeliyor

X