• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sağdığım sütü nasıl saklamalıyım.. acil yardım lütfen.. :(

Bende dondurulmuş sütle bebek büyütenlerdenim. Yaz tatilinde başlamıştım sağıp dondurmaya. Minik cam kavanozlar alıp onlarda dondurmuştum, üzerine tarih yazarak. Sonra okul açılınca okulda sağdıklarım içinde kendimce bi yöntem geliştirmiştim. Bebek termosları var içine biberon sığabilen. O termos içine buz koyuyordum bi miktar. Sonrada süt sağdığım biberon termosun içine koyuyordum. Eve gelince hemen dondurucuya atıyordum. Bu şekilde yaklaşık bir yıl idare ettik.
Allah gücünüzü artırsın. Tatlı telaşlar bunlar. Stres yapmayın. Bi hafta sonra herşey rayına girmiş olur inşallah.

Ben yine de camın sağlıklı olduğunu düşünüyorum
Bakteri üretir denmesinin sebebi tek kullanımlık olmaması sterlize etmek gerekiyor

Buzluk için süt saklama poşeti geri kalanı için cam biberon kullandım işte biberona sağdım dolaba koydum sonra bir başka biberona sağdım dolaba ertesi gün de acıkınca hiç değiştirmeden ısıtıp emzik takıp bebeğe

Hem daha az iş oluyor hem dökülme ellenme riski olmuyor

Sterilizatör ve biberon ısıtıcım vardı tek makinede 6-7 biberon sterilize edebiliyor akşam boşalan biberonları ve pompayı koyuyordum ben sıkıntı yaşamadım

Sonuçta biberon cam olmasa da tek kullanımlık olmayacağına göre onu da temiz tutup bakteriden arındırman lazım

Zaman geçince herkes kendi yöntemini oturtuyor kolay gelsin

bende ondan bundan duydum yani..camda catlaklar olusabiliyormus onlardan dolayi uretebiliyormus diye soylendi bana...hangisi daha iyi bilemeyiz tabii..3-5 yil sonrada cam daha saglikli derler zaten..bu isler boyle ne yazikki...bugun dogru olan yarin yalan oluyor.

Bende dondurulmuş sütle bebek büyütenlerdenim. Yaz tatilinde başlamıştım sağıp dondurmaya. Minik cam kavanozlar alıp onlarda dondurmuştum, üzerine tarih yazarak. Sonra okul açılınca okulda sağdıklarım içinde kendimce bi yöntem geliştirmiştim. Bebek termosları var içine biberon sığabilen. O termos içine buz koyuyordum bi miktar. Sonrada süt sağdığım biberon termosun içine koyuyordum. Eve gelince hemen dondurucuya atıyordum. Bu şekilde yaklaşık bir yıl idare ettik.
Allah gücünüzü artırsın. Tatlı telaşlar bunlar. Stres yapmayın. Bi hafta sonra herşey rayına girmiş olur inşallah.

Amin çok teşekkür ederim.. zaten yapı itibariyle panik biriyimdir hele hele söz konusu kızım olunca bu panik duygusu 10 katına çıkıyor.. İnşallah rayına girer.. :16:

Back
X