Bebek Beslenmesi Sağarak emmeden bebek büyüten anneler yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

melic38

boş hayyaller
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2013
492
103
Arkadaşlar oğlum 38 günlük ve şimdiye kadar emdi ama almıyor alsada 2 dakka alıp ıkınıp ağlamalara başlıyor sağmaya başladm hiç uyumayan çocuk uyumaya başladı şimdiye kadar aç yatırmaya çalışmışım yani 5 dakika emmiyordu bende doydu sanıyordum ama şimdi sağıyorum gece 100 bazen 80. Gündüzleri 50 çıkıyor mama yapıyorum mecburen 100 lede doyup doymadıgını bilmiyorum çok aşırı kusanda bir çocuk aşırı kustugunda tekrar 10 ml içiriyorum kafamı takılan şey nisanda işe başlıcam ve ben nasıl sağarak yetişicem bu şekilde sağıp içiriyorum çünki sağınca süt azalıyor kesiliyor diyorlar daha da korku sardı beni çalışan anneler nasl bu şekilde idare ettiniz yada nasl besleme şeklini vardı ben ay ay nekadar artırcağım besinini bilemedim çok acemiyim ilk bebeğim gaz problemimizde çok zaten kusma desen şiddetli reflüsü var kaç aya kadar sağdınız birde erkek çocukta alt değiştirme ızdırap bebeğimin altnı açken değiştirmek zorundayım tokken şidddetli kusuyor ve her açmamda heryeri suluyor tam kapatıcam yine bidaha suluyor ne üst kalıyor ne etraf aynı zamanda bazen açınca tam temizlerken kaka yapıyor heryer batıyor bunu yaşayan oldumu nasıl yendiniz ben başkasının ewine gidince napcam die kara kara düşünüyorum heryer batıyor alt açmasından dışarlara kadar önüne artk sürekli büyük bezler koyuyorum deneyimli annlerden yardım bekliyorum

Arkadaşlar oğlum 38 günlük ve şimdiye kadar emdi ama almıyor alsada 2 dakka alıp ıkınıp ağlamalara başlıyor sağmaya başladm hiç uyumayan çocuk uyumaya başladı şimdiye kadar aç yatırmaya çalışmışım yani 5 dakika emmiyordu bende doydu sanıyordum ama şimdi sağıyorum gece 100 bazen 80. Gündüzleri 50 çıkıyor mama yapıyorum mecburen 100 lede doyup doymadıgını bilmiyorum çok aşırı kusanda bir çocuk aşırı kustugunda tekrar 10 ml içiriyorum kafamı takılan şey nisanda işe başlıcam ve ben nasıl sağarak yetişicem bu şekilde sağıp içiriyorum çünki sağınca süt azalıyor kesiliyor diyorlar daha da korku sardı beni çalışan anneler nasl bu şekilde idare ettiniz yada nasl besleme şeklini vardı ben ay ay nekadar artırcağım besinini bilemedim çok acemiyim ilk bebeğim gaz problemimizde çok zaten kusma desen şiddetli reflüsü var kaç aya kadar sağdınız birde erkek çocukta alt değiştirme ızdırap bebeğimin altnı açken değiştirmek zorundayım tokken şidddetli kusuyor ve her açmamda heryeri suluyor tam kapatıcam yine bidaha suluyor ne üst kalıyor ne etraf aynı zamanda bazen açınca tam temizlerken kaka yapıyor heryer batıyor bunu yaşayan oldumu nasıl yendiniz ben başkasının ewine gidince napcam die kara kara düşünüyorum heryer batıyor alt açmasından dışarlara kadar önüne artk sürekli büyük bezler koyuyorum deneyimli annlerden yardım bekliyorum
Sen surekli goguslerini bosaltirsan dutun artar

Keşke hiç sağmayıp emzirseydin. Bence biberonla vermek yerine emzirmeye ağırlık ver. Tomrisin emzirme notlarını okumanı tavsiye ederim. Bezi büyük kullanırsan taşar zaten. Ona tam uyanı kullan altını açtığında hızlıca kapatmaya çalış. Yanında annen filan varsa onlardan yardım al. Sütünü arttırıcı yiyecek ve içecekler iç bol bol su iç

Keşke hiç sağmayıp emzirseydin. Bence biberonla vermek yerine emzirmeye ağırlık ver. Tomrisin emzirme notlarını okumanı tavsiye ederim. Bezi büyük kullanırsan taşar zaten. Ona tam uyanı kullan altını açtığında hızlıca kapatmaya çalış. Yanında annen filan varsa onlardan yardım al. Sütünü arttırıcı yiyecek ve içecekler iç bol bol su iç
3 hafta emzirdim 5 dkka bile göğsümde durmuyor sürekli itiyor bırakıyor alıp alıp sündürüyor kıpkırmızı ağlıyor ememedinden sarılık olmaya aç kalmaya başladı tek göğsümü emiyordu zaten gögğüs uçlarım yoktu 1 ni çıkardık diğerini çıkaramadık ağzına zorla kahve yeri veriyorum ama yine bırakıyor baktım aç kaldıkça sarılık artıyor sağmaya başladım sağınca fark ettim 1.2 dakka süt geliyor sonra 5 dakika vakumdan snra süt geliyor galiba oğlumda gelmediği içün böyle yapıyor anlamadım gitti. Bırakıp aldkçada gaz çoğalıyor kucağımda kendini sıkmaya başlıyor tutupta 15.20 dakika emse malesef alması akıcı sütün 2 dkadan bitmesiyle bırakıyor göğüs uçlarım yara hep 2 saate bir sağıyorum 80.90 çıkıyor veriyorum sütüm sağdıkça artmıyor azalıyor gibi tomrisin emzirme notlarınıda yaptım

gogsunu sureklı bosaltırsan sutun artar sagmakla azalmaz benım dogum doktorumda cocuk doktorumuzda bol bol sag dedı
been hem emzırıyorum hemde bazen sagarak bıberonla verıyorum
sag gogsunle 10 sol gogsunle 10 dk emzır
2 saatde bı emzır bu sekılde
kusunca tekrar emzırme reflu olur 2 saatde bı emzır
gunde 2 kerede 60 cc mama verebılırsın yetmedıgını dusunuyorsan
mesela ayrıca gunde 2 kere emzırdıkden sonra 60 cclık yaptıgın mamayı devamında ver
her emzırmeden sonra mutlaka bebegın mııde gazını cıkar
duzensız beslennme ve fazla gazdan kusar
mıde gazı duzenlı cıkarılmadıgında bagırsagına ıner o gaz ıkınır kıvranır emmeyı yarıda bırakır
benımde 27 gun oldu dogum yapalım kız cocuklarıda guzel batırıyor sagı solu :) alt acma bezı aldım cocuk bezı gıbı sızdırmıyor kullan at tarzı kurtarıcı
zaten karnı tokken alt degıstırmeyın kıyafet degıstırmeyın kusar
ben acıkıp agladıgında veya 2 saate yaklastıgındas once altını temızleyıp sonra emzırıp gazını cıkarıp yatırıyorum
bebesınız hayırlı olsun saglıklı huzurlu olsun ınsallah

X