Sagarak besledigim bebegimle verdigim mucadele

2minnosannesi

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2022
391
193
29
Merhabalar 5 ay 10 günlük bebegim var doğduğundan beri sagarak besliyorum ne yaptıysam emmedi anne sutu alsinda ben sagmaya razıyım dedim zaten iştahlı bir bebek değildi ama kilo alımı falan iyiydi son 1 buçuk aydır o agliyor ben ağlıyorum beslenmeyi reddediyor kaşıkla verdim biberon basi değiştirdim yok geçen ay sadece 250 gram almış doktorum az dedi ek gidaya başla dedi neyse başladık ama tabi şimdi az az veriyorum tadım yapıyoruz doyurucu değil ek gıdada yani dis çıkardı ondan emmiyor dedim iki disi çıktı yok yine aynı birgun güzel emerse ikinci gün yine emmiyor delirdim artık ağlıyorum resmen ben sagip besliyorum ama o beslenmek istemiyor gece 5 6 saat uyuyor uyanıyor agliyor yine emmiyor ne yapacağımı şaşırdım artık neden böyle yapiyor anlamıyorum ve genel durumuda iyi hiç aç bir bebrk gibi değil yani büyüme atagimi geçiriyor ne oluyor bilmem birde hep burnu tıkalı neler yapıyorum yine aynı acaba burnu yüzünden de emmiyor olabilir mi bana bir yardım edin lütfen şimdiden teşekkürler

Burnunu mutlaka açın burnu tıkalı bebek nefes alamadığı için emmek istemez. Zorlanır. Serum fizyolojik ile açın bakalım. Evdede şimdi sıcak tutmak için bir şeyler yakıyoruz hepimiz e haliyle havayı kurutuyor. Buhar makineniz varsa nem oranını dengelemeye çalışın burnu kurumasın diye
Serum fizyolojik dediğiniz sadece damla mi onu yapıyorum ama pek işe yaramıyor bide siringayla burnuna basıyorlar ani o var ama ben ondan korkuyorum yapamıyorum onu mu diyorsunuz

2 sinide yapabilirsiniz. Serum fizyolojiği sıkıp ters çevirip sırtına vurun olmadı dah küçükken yaptığımız gibi en azından burnundaki kuruluk gider. birde çekmek için aletler var onlarada bakabilriisniz. Banyodada çok güzel sümük akıtabilirsiniz. Şayet aylık kontrolünde olduğu doktor varsa rica edebilirsiniz burnunu açmasına

Serum fizyolojik dediğiniz sadece damla mi onu yapıyorum ama pek işe yaramıyor bide siringayla burnuna basıyorlar ani o var ama ben ondan korkuyorum yapamıyorum onu mu diyorsunuz
Nasıl kullanıyorsunuz acaba? Tek kullanımlık flakon olarak mı var elinizde yoksa şişe mi?

Tup şeklinde kırılıyor ucu 24 saatte 5 6 kere yapabilirsin dedi burnuna damla damlatiyorum yanlış mı yapıyorum acaba
Burnu çok tıkalıysa damla yöntemi cok işe yaramıyor. Şırıngayla olanı denemekten korkmayın videoda olduğu gibi uygulayın bebeğinizin iyiliği için tüp olanıda ben aynı yöntemle veriyordum yukarda hava kalmıcak şekilde tutup alttan sıkıyordum. Sonrada aspiratörle temizleyin. Burnu tıkalı bebek ememez birde atak dönemi olabilir sakin kalın inat edip kafaya takınca ters tepiyor yemek işi.

Serum fizyoyu sıkıp ters çevirip sırtına vurup sonra diğer burnuna da aynı şekilde tekrarlayabilirsiniz. Yeterli gelmezse yine serum fizyolojiği sıkıp aspirasyon kullanarak sümükleri çekebilirsiniz. Şırında yöntemi ile yapmaktan korkmayın bir iki video izleyip cesaretinizi toplayın sonjçta bu yaptığınız bebeğinizin sağlığı için tıkalı burun gerçekten hem emmede daha sonrada nefes dolayısıyla sağlık problemlerine sebep verebilir. Yapmaktan korkuyorsanız aylık düzenli kontrole gittiğiniz doktorunuzdan burun yıkama yapmasını (bu sırada sizde gözlemleyip öğrenin) isteyebilirsinz. Bazen sağlık ocağındaki hemşirelerde bu konuda yardımcı olabiliyorlar.

Eklentiler

• 17CA12E2-8BAF-4686-A90E-857AF33C0801.jpeg
    17CA12E2-8BAF-4686-A90E-857AF33C0801.jpeg
    76,7 KB · Görüntüleme: 47
  • E025DF19-862A-4609-8EE3-3EDD860867C5.jpeg
    E025DF19-862A-4609-8EE3-3EDD860867C5.jpeg
    59,2 KB · Görüntüleme: 54
Hiç korkacak birsey yok sıkıp ters çevirince hemen akıyor zaten. Başka türlü öyle küçük damlayla açılmaz ben günde kaç kere açıyorum. Tıkalıysa asla emmez benimki de. Çocuğa da yazıktır videolar var izleyin yapın korkacak birsey yok gerçekten. Çok zorlanıyorlar tıkalı olunca

Ben 1 sene boyunca sağarak besledim bebeğimi 🥲 çok zor kolaylıklar diliyorum. İştahsız bir bebek olabilir, ne zaman kesileceği belli olmuyor gerçekten, alerjik olabilir, burnu tıkalı olduğu için olabilir. 3 durumu da göz önünde bulundurarak değerlendirin bence.

Buruna mutlaka yan yatırıp üstte kalan burundan serum fizyolojik uygulayın, tek tek olanlar 2 ml hepsini bir kerede sıkın, altta kalandan çıkıyor olan sümük vs.

Diyelim ki burnu açıldı hala emmiyor o zaman bir uzmana danışın alerji için, onlar daha iyi yönlendirecektir.

Diyelim ki alerji de yok, maalesef iştahsız bir bebek olacak zorlamayın sakın ters tepiyor tecrübeyle sabittir 🥲

ben sterimar kullanıyorum . sırınga da damla da denedim sterimar cok rahatsız etmıyor aglatmıyor :))

Merhabalar 5 ay 10 günlük bebegim var doğduğundan beri sagarak besliyorum ne yaptıysam emmedi anne sutu alsinda ben sagmaya razıyım dedim zaten iştahlı bir bebek değildi ama kilo alımı falan iyiydi son 1 buçuk aydır o agliyor ben ağlıyorum beslenmeyi reddediyor kaşıkla verdim biberon basi değiştirdim yok geçen ay sadece 250 gram almış doktorum az dedi ek gidaya başla dedi neyse başladık ama tabi şimdi az az veriyorum tadım yapıyoruz doyurucu değil ek gıdada yani dis çıkardı ondan emmiyor dedim iki disi çıktı yok yine aynı birgun güzel emerse ikinci gün yine emmiyor delirdim artık ağlıyorum resmen ben sagip besliyorum ama o beslenmek istemiyor gece 5 6 saat uyuyor uyanıyor agliyor yine emmiyor ne yapacağımı şaşırdım artık neden böyle yapiyor anlamıyorum ve genel durumuda iyi hiç aç bir bebrk gibi değil yani büyüme atagimi geçiriyor ne oluyor bilmem birde hep burnu tıkalı neler yapıyorum yine aynı acaba burnu yüzünden de emmiyor olabilir mi bana bir yardım edin lütfen şimdiden teşekkürler
Doktoruna bir danis sirinca olmasada sprey falan yazar onunda etkisi olur, muhtemelen burnu tikali oldugu icindir, bende ilk bebegime her gece süt sagiyordum emerken uyuyor beslenemiyor diye zor bir durum gercekten allah kolaylik versin

X