• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Safra taşı için ingiliz tuzu-magnezyum sulfat

Gulpare

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Karaciğerinde problem olan kişilerde çok nadir, çok yoğun olan curuf karaciğerden safra kesesine aktarılmaktadır.

Safra kesesinde yoğunlaşan curuf normal olarak dışarı atılır, nadir olarak curuf çok yoğun olarak gelirse çamurlaşmaya neden olabilir.

Bu çamurlaşmaya karşı özel bir temizlik yöntemi gerekmektedir. İngiliz tuzu (Epsom Salt, Magnezyum Sulfat) içilerek safra kanalları genişletilir.

Magnezyum Sulfat doğada bulunan bir mineraldir. İçildiği zaman tüm kas ve ruh sistemini gevşetmektedir. Bu teknik ile dünyada milyonlarca insan safra taşlarından kurtulmuştur. Hamileler ve çocuklar da kullanabilir.

Dolayısı ile çamur için endişelenmeniz gereksiz. Bir gecede bile kurtulmak mümkün oalabiliyor. 30 gram ingiliz tuzu 300 ml suda eritildikten sonra yudum yudum 5-10 dakikada içilir. Ve içtikten 15-20 dakika sonra üzerine yarım bardak zeytinyağı ve yarım bardak limon suyu karıştırılarak içilir.

Böylece safradaki çamurlaşma tamamen dışarı atılır, taş oluşması önlenir ve mevcut safra taşları dışarı atılır. Ancak bu tedavi uygulanırken çok yoğun ishal görülür, bu nedenle o gün dışarı çıkmamanız gerek.

Magnezyum sulfatın tıpta kullanılan türü ile kulanılmayan türü de mevcuttur.

Verdiğiniz bilgi için teşekkürler.
İngiliz tuzu nereden temin edilir?Gerçi benim çamurlar taş olmuş artık.
Merak ettim bu ingiliz tuzunu.

acaba bu ingiliz tuzunu kullanıp iyi sonuç alan taşlardan tamamen kurtulan varmı ben 12 gündür keten tohumu yağı içiyorum miğde ağrılarım sırt ağrılarım ve gaz sancılarım artık yok ilaç bittikten sonrada ultrasona giricem inşallah taşlar yok olur bende size haber ederim

Bende de aynı sorun var.Benim de safra kesemde tas var ama bılmıyorum ıngılız tuzu faydalı mı?Arastırırken buldum ve paylasmak ıstedım belkı üyelerden bırı kullanmıstır,tavsıye eder dıye..

Sevılay ultrasondan sonra lütfen gelısme varsa yazarmısın?

Gecmıs olsunçç

Ay ya nerden alınırki ingiliz tuzu bende ameliyet olmaktan korkuyorum
hepinize gecmiş olsun
zor ya taş kanala düşerse daha zormuşşş

Evet Allah korusun sarılık,siroz yapıyormus..

Aktarlarda olabilir,ama internette te arastırmanızı öneririm.

arkadaslar bendede var bu taslar ıngılız tuzunu eczanede sordum ve eczacı bayan sıtede okudu doktorun bırı onermıyorum dıye yorum yaptıgı ıcın vermedı benımde tas olarak var nasıl kurtulucaz lutfen kullanan veya tastan kurtulan varsa yazsın bızımle paylassın bızde kurtulalım acıl cvp beklıyorum sımdıden cooook saolun

acaba bu ingiliz tuzunu kullanıp iyi sonuç alan taşlardan tamamen kurtulan varmı ben 12 gündür keten tohumu yağı içiyorum miğde ağrılarım sırt ağrılarım ve gaz sancılarım artık yok ilaç bittikten sonrada ultrasona giricem inşallah taşlar yok olur bende size haber ederim

bende içtim keten yağını 20 gün
10 gün sonra ultrasyon çekildim erimemiş ,3 santim olmuş büyük bir taş dedi dr,,en son 2,5 cm di ,birde çamurlaşma olmuş,ameliyat dedi, perhiz verdi yağlı yiyecekler kızartmalar yasak kuru yemiş yasak,muz ve çilek yasak,sucuk sosis salam yasak,yasaklar çok ,taşın büyük olması iyi dedi yerinden kalkmazmış ama çamur kanallara inebilir dedi,birde ağır kaldırmak yasak,

ingiliz tuzunu duydum ama kullanmadım, herkesten duyuyorum nettete okudum ,ameliyat deniyor, taşın oluşmasının nedeni,yağ dengesinin bozulmasyla taş oluşurmuş, kapalı ameliyat önerdi dr ,başkalarıda açık diyor sakıncalımış anlamadım gitti, pazartesi yine gitçem dr ameliyat için gün almaya ,herkese geçmiş olsun.......

Tasların kücük olması daha tehlıkelı imis.Safra kanalına düsme rıskı daha fazla.

ingiliz tuzu ibrahim gokcek in sitesinde var satiliyor safrasinda tas olanlar kozmik beden temizligini yapabilirler

Merhaba, ben ingiliz tuzunu kullandım , ama bir de bana sorun nasıl kullandınız diye zehir gibi bir tadı var, açıkçası işe yaramadı ibrahim gökçek ilaçlarını da kullandım sonuç safra kesesi taşı ameliyatı....

Arkadaşlar ben bu kürü uyguladım ve çok sayıda ( hatta safra kesesinin alabileceğinden de çok sayıda) taş düşürdüm. Fakat hemen arkasından yaptırdığım ultrasonda taşlarımın hepsi yerli yerinde duruyordu maalesef. Koledok kanalım 1.8 mm ve safranın ince bağırsağa döküldüğü çıkış ise 1.1 mm ölçüldü. Yani magnezyum sülfatla bile o büyüklükteki taşların o kanaldan geçmiş olma ihtimali yok. Bu çıkanların sadece zeytinyağı,limon ve salgılanan safra sıvısının sabunlaşmış hali olduğunu düşünüyorum. (Süzek kullanarak taşları toplayıp yıkadıktan sonra eldiven giyip tek tek ezdim hepsini :) Maalesef özellikle yabancı sitelerde binlerce insan bu dökülenlerin safra taşı olduğunu düşünüyor. Bu kür resmen şehir efsanesine dönüşmüş durumda. Çok fazla magnezyum sülfat içmenin de ölümle sonuçlandığını öğrendim ama hala bizim aktarlarımız ziraai kullanımlı magnezyum sülfatı hiç bir yan etkisi yok birer gün ara ile bu kürü uygulayın diye satıyorlar. Alacaksanız da mutlaka eczaneden alın derim. Ama yine de bence en fazla 2mmlik taşlar ( ki onlar bile kanalda kalabilir) bu yöntemle düşürülebilir. Uzun süren açlık sonucu safra kesesi dolduğu için yağı içer içmez büzüşüp içindeki safrayı boşaltıyor ve ancak bu esnada koledok kanalından geçebilecek büyüklükte taşlar safra ile birlikte hareket edip ince bağırsağa inebilir. Doktor koledok kanalının genişliğinin kişiden kişiye değiştiğini söyledi. Bu nedenle bu kürü uygulamadan önce mutlaka koledok kanalınızı ve taşlarınızı ölçtürün.
Umarım birilerinin işine yarar yazdıklarım.
sevgiyle kalın.
( ilk fırsatta ultrason görüntülerimi tarayıp ekleyeceğim.)

Bende bugün 3.kez içiyorum zehir gibi tadı var çok feci bişey faydası oldumu bilmiyorum.

Ağrılarım olursa faydası olmamış demektedir henüz izlemedeyim.Sizlere yazıcam.

3 - 4 gün aralıklarla bu 3.içişim..

Ama açlıkla denemedim bide açlıkla denemem lazım.hafta sonuda açken denicem

Back
X