Safra kesesinde Polip olan var mı ?

8 Haziran 2013
56.983
151.354
898
Merhaba arkadaşlar

Ben lekelenme şikayetiyle kadın hastalıkları doktoruna gittim. Bana rahmimde bişey olmadığını, kist olmadığını, enfeksiyon olduğunu söyledi ve safra kesende çamur gibi taş olduğunu söyledi.
Bende bunun üzerine genel cerraha gittim ve ultrasonda taş olmadığını bi tane 2.5 mm yumurtalık kisti olduğunu, safra kesemde 3 mm Polip olduğunu söyledi. 1 cm boyutuna gelirse ameliyatla alınır dedi.

Internetten baktım, büyüyünce kanserlestigini okudum ve moralim bozuk.

Böyle durumda olan varsa yazar mı ?

her polip ille kanserleşmez. bir polipin kanserleşmesi 8 yıl civarıdır boyutu 1,5 yada büyük olur. doktorunuz o yüzden 1 cm olunca alırız demiş.
Evet, 6 ayda bir izlenmesi gerekiyor, büyüme oluyor mu diye dedi. Bende internetten bakınca yazılanları okudum. Insan malesef etkileniyor.

Bende de ultrasonda 4mm polip çıktı. Ancak doktor mr istedi. Yarın sabah mrcp çekilicem. Hiç çekilmek istemiyorum. Kapalı alan korkum var. Çok tedirginim. Bir kez girdim ve hemen cıktım çekilememiştim. Umarım yarın çekilebilirim.

Merhaba benim de safra kesesinde poliplerim vardı ve büyümüş amelıyat olacagım ama sizin son durumunuz nedir. Kanserleşme olayı beni de çok etkiledi. Safra kesesi alındıktan sonra o ihtimal ortadan kalkıyor mu ? Size bir bilgi verdiler mi ?

Öncelikle geçmiş olsun. Safra kesesi hala duruyor. Önceden 1 polip varken şimdi iki tane olmuşlar. 6 ayda bir kontrole gidiyorum. Boyu 1 cm den büyük olursa kanserleşme riski oluyormuş
Sonuç ne oldu merak ettim bende dün öğrendim safra kesemde 3 mm polip olduğunu endişelenmeye başladım aradan 3 sene geçmiş sizin beni bilgilendirir misiniz?
Geçmiş olsun. Bende hala aynı malesef. 6 ayda bir kontrole gidiyorum. 3,5 milim iken 4.5 olmuş ve yanında bir tane daha oluşmuş.

Merhaba şu an durumunuz nedir acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…