Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları safra kesesi ameliyatı olan var mı

fnrbhc44

Guru
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2013
487
150
323
kıslar aranızda safra kesesi ameliyatı olan var mı bana yardımcı olurmusunuz.

ben değil ama çok yakınım oldu , ben kaldım hatta yanında refakatçi, kapalı oldu ameliyatı karnından 4 tane delik açıldı,

sabah oldu ameliyatı sonrasında wc ye falan gidebildi, ertesi günde ayaklandı tamamiyle ,yavaş hareketlerle,

1 hafta sorna da kendi işini görebiliyordu yemekti vs ağır kaldırılmayan işler ,

Geçmiş oılsun kolay bi ameliyat

ben oldum açık ameliyat ve 20 dikişim var 15 gün önce oldum hala kendime gelemedim ne yemem lazım ne yememem lazım hiç bi fikrim yok

"Safranın önemli işlevlerinden birincisi, yağları çok sayıda küçük damlacıklara ayırmaktır" safra kesesi alınanlar yağlı besinlerden kesinlikle uzak durmalı. dikkat edilmezse ağrıya hemde kiloya sebep oluyormuş.geçmiş olsun.

Ben varım canım hemde 19 yasımda oldum. Zor bır amelıyat degıl. Laparoskopıde 4 delık acılıyo. Delıklerı 2 dıkısle tutturuyolar. Amelıyattan 1 hafta sonra normal hayatına donebılırsın. Ama amelıyat sonrası yedıklerıne dıkkat etmelısın. 15 gun boyunca katı gıda yasak. Sureklı sıvı maddelerle beslenceksın. Bırde dıkıslerıne mıkrop kaptırmaman gerekıyo. 3-4 gun boyunca bas donmelerın oluyo narkozun etkısıyle. Arada dalıp gıdıyosun hatırlamıyosun. Ama genel olarak sancısını cekıyosan hıc bekleme kendıne acı cektırme. Safra kesesı sancısı dogum sancısından beter olurmus oyle dıyolar. Ha unutmadan amelıyat sonrasında kılo kaybın olcak. O kılo kaybını koru yoksa ıyılesınce cok kılo alcaksın.

ben oldum açık ameliyat ve 20 dikişim var 15 gün önce oldum hala kendime gelemedim ne yemem lazım ne yememem lazım hiç bi fikrim yok

geçmiş olsun Rabbim şifalar versin
yağlı yemek yenmeyecek yumurta yok ve gazlı asitli içecekler

konu sahibinede şimdiden kolay gelsin
dün safra kesesini aldırmış olan amcamın kızının yanına gittik ameliyat olalı 10günü geçmiş karnının 4 tarafında küçük kesiler var
tabiki ayaklanmış ama sırtını tam doğrultamamış olacak okadar ameliyat sonuçta
ağrısının olmadığını,ameliyatının ve sonrasınında kolay olduğunu söyledi
bu arada safrası yüzünden karaciğrde baloncuk oluşmuş onuda temizlemişler
kormak Rabbim yardımcın olsun

canım ben ameliyat oldum fakat açık ameliyat oldum çok canım yanıyor şuan bile ne yiyeceğim hakkında fazla bi bilgim yok yorumun için teşekkür ederim.

amin,
teşekkür ederim ben de 20 gün oldu ameliyat olalı fakat ben bile düzeltemedim hala belimi resmen yaram yanıyor biber gibi.Ve benim ameliyatım hiçte kolay olmadı 3,5 saat sürdü.

Merhabalar bende 11.07.13 safra kesesi ameliyatı oldum.Yıllardır mide sorunu yaşadığımı düşünüyordum,yani doktorların teşhisi ve ilaçlarıyla bugünlere geldi.3-4 sene önce bir atak geçirdim acile gelene kadar geçti.Uzanınca daha rahatlıyordum kıvrana kıvrana atakları atlatıyordum mide sanarak tabii.Sonra bir atak daha ve bir yıl içince üç kere daha atak geçirdim.Doktora gittim şikayetlerime göre bir tahlil yapmadan ülser başlangıcı dedi ve ilaçlar verdi 1 ay kullandım şikayetler devam.Son atak ramazana bir hafta kala gelmişti o gün hemen genel cerraha gittim (normalde dahileye gidiyordum).Endoskopi yapılacak dedi ultrasonda 2.5 santim taş görüldü.Safra kesesinin alınmasından başka tedavisi olmayan bir dert bu maalesef.4 doktora gitti aynı şey.Ne taşlar kırılıyor,ne ilaç tedavisi,ne de tek olarak taşları almak çözüm değil.Bekletmeden aldırmak en doğrusu.Çünkü taş kanala düşerse sarılık,iltihap,siroz daha ilerisi kansere yol açıyormuş.Ben kapalı diye girdim teknik sorunlardan dolayı açık ameliyata döndü ve 5 saat ameliyatta kaldım.Narkozdan acıyla uyandım.Bir karış dikişi ve göbek deliğimde ağ gibi mavi bir tel vardı.4 gün hastanede kaldım.Sabah akşam birer serum,antibiyotik,kalçadan iğne yedim.Bir de diren takılmış zaten en çok acıyı veren o idi.İlk ayağa kalmak biraz zor oldu meğer bütün kuvveti karın kaslarından alıyormuşuz.Dengeyi sağlamak zor oldu,tansiyonum falanda düştü bu arada dirende 3 gün durdu ondanda zorlandım.Ama kalkıp yürümek lazımdı ara ara kalkıp bir tur atıp yatıyordum narkozun etkisiyle bol bol uyudum,uyuyakaldım.2 hafta iki büklüm dolaştım.dikişlerim estetik dikişmiş dışta 2 tane vardı.Öle her gün pasuman olmadım 2 gün sonra açık bıraktılar.1 hafta sonra dikişim alındı banyo yaptım.Ameliyattan birgün önce birgün sonra aç kaldım sonra az az tuzsuz,yağsız şeyler yedim.Eve çıkıncada diyet listem doğrultusunda 2 ay dikkat etmek gerekiyormuş.Şimdi allaha şükür çok iyiyim.1 haftadır oruca bile başladım.Olanlara geçmiş olsun,olmayanlara da acil şifalar hiç bekletmesinler...

geçmiş olsun Allah şifa versin

En buyuk merakim oruc????? Ben olali 8 gun oldu kapaliydi..size gecmis olsun..simdi nasilsiniz beslenmeniz nasil ? Yumurta yiyebilio musunuz? Et adana kebap? Tahin vs hic denediniz mi?

En buyuk merakim oruc????? Ben olali 8 gun oldu kapaliydi..size gecmis olsun..simdi nasilsiniz beslenmeniz nasil ? Yumurta yiyebilio musunuz? Et adana kebap? Tahin vs hic denediniz mi?
Soruyu bana sormadinız ama bu ameliyatı olmuş biri olarak cevaplamak istedim. 9 bucuk yıl evvel oldum. Aynı soruyu cerrahıma sorduğumda aldıgım cevap şu oldu; 'bunları yiyemeyip, eski hayatına dönemeyecekseydin, seni neden ameliyat ettim?'

Ben 2017 Eylül’de oldum hastanede ise refakatçım olmadı eve geldim yine kendi kendime baktım 3. Gün duş aldım tabi su bandı aldım eczaneden sağlık ocağına sık sık pansuman yaptırdım mikrop kapmasın diye herşey yedim sadece ilk zamanlar yediğimi büyük tuvaletle hemen çıkardım ama iyiki olmuşum kabızlık sorunum bile kalktı ortadan şuan herşey yeyip içiyorum kapalı ameliyat olduğum İçin rahat oldu süreç bol bol yürüyüş yaptım eşofman giydim çünkü kotların düğmesi göbek deliğindeki dikişe batmaması için yavaş yürü ama bol bol yürü derim. Şuan gayet sağlıklıyım.

En büyük tavsiyem asla yatma iyileşmek istiyorsan önceleri yavaş adımla dahi olsa yürüyüş yap. Asla ağır kaldırma poşet dahi taşıma ilk 3 at dikkat et göbek fıtığına çevirmesin ben şuan herşey yapıyorum herşey yeyip içiyorum düzenim oturdu. Çok geçmiş olsun bu arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…