Safra Kesesi ameliyatı olacağım. Olanlar bana yardımcı olabilir mi ??? En acilinden:(

Kızlar hepinize çok teşekkür ederim cevapları ve geçmiş olsun dilekleriniz için. Bir de regl iken ameliyata girebiliyor muyum ? Alt iç çamaşırımız içimizde kalacak mı yani ?
ben boxer tarzı kısa sort gıymıstım onu cıkarmadılar. :) ve bılıyomusun amelıyata gıtmeden once gece regl oldum :) tek sorun amelıyattan sonra altına havruz suruyolar oraya yapamadım herkes gorcek dıye :) yavas yavas lavaboya gıttım o halımle :)

adetliyken amliyat olmuyorsunuz doktorunuz bunu özellikle söyleyecek zaten size..mens gününüz ne zaman diyecek? mens gununden sonrakı haftayada randevu verecek..gecmış olsun.

Yarın ameliyat oluyorum. Öğlen. Dua edin bana :)

ALlah safi ismiyle sifa versin
Ya şafi diye tesbih cekmek rahatlatir seni
Ben 4 defa genel anestezi aldim
İlkinde cok korkmustum aci duyucam diye
Ama inan bosuna korkmusum
Aci mutlaka olur ama ilaclarla atlatirsin

Melekyavrum ve tweety 'im çokkkk teşekkür ederim. Sağolun var olun. Seviyorum sizi

Canım ben bu operasyonu geçirmedim ama sana bilgilerimi aktarayım.
Öyle çok büyük bir operasyon değil öncelikle, tabi her ameliyatın riski vardır ama sen gönlünü ferah tut doktoruna güven.
Adetli olman engel değil.
3 4 adet delik açılarak safra bulunur damarları ve safra kanalı kesilir zımbalanır.
15 50 dk arası değişebilir süresi tabi özel durumlar hariç
Ameliyattan sonra beslenmene dikkat etmelisin çok fazla yağlı besinlerle beslenme, safra içinde yağların sindirimini kolaylaştıran enzimler bulunduğundan operasyon sonrası kilo alma durumu olabilir.
şimdiden geçmiş olsun canım..

İşte bunu istemiyorum ben ya kilo almak istemiyorummmmmm (((( Of.

Benim de safra kesem alındı gayet hissedilmeyen acısız normal sanki hastaneye gecleik ziyaret gibi korkma bişi yok!

İşte bunu istemiyorum ben ya kilo almak istemiyorummmmmm (((( Of.

Bunun için beslenmene çok dikkat edeceksin canım. Yağlı kesinlikle beslenmeyeceksin. Düzenli egzersiz yapmanı öneriyorum.
Safra her ne kadar yağları kimyasal olarak sindirmese de fiziksel olarak sindirerek, kimyasal sindirimini kolaylaştırıyor. Yani normalde 1 saate içinde yakacağın yağı safrasız 4 5 saatte sindirebiliyorsun. Tabi bu arada yağlar vücutta birikiyor malesef..
Normalde safra çok gereksiz gibi görülse de bence en önemli organlarımızdan o yüzden çok çok ciddi rahatsızlık yoksa safra alınmasını önermiyorum.
Ama demek ki senin gerekliymiş ki doktorun önermiş.
O yüzden dediklerimi uygula düzenli beslen ve egzersiz yap.

Son düzenleme:

Ben o iğrenç ağrılardan,şişkinlik ve sürekli geğirmeden bunaldım artık O yüzden ameliyat olmam şart... Ağrılardan çok ağlıyorum çünkü
Bazıları da çok kilo vermiş mesela ... Onları da okudum..

Kişiden kişiye değişebilir tabi, herkesin bünyesi farklı ama %50 nin üstünde kilo alımı görülüyor. Tabi buna yaş da çok etken. GGenç bir bireyle orta yaşlı ya da yaşlı bir bireyde aynı etkiler görülemez..

Gece gece çöktüm şuan neredeyse olmucam ben diyeceğim :S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…