Safra Kesesi ameliyatı olacağım. Olanlar bana yardımcı olabilir mi ??? En acilinden:(

Sorcha

Bir arkadaşa bakıp çıkıcam.
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
8.682
3.214
448
Kızlar iyi geceler... Ben safra kesesi ameliyatı olucam Haziran'da ALLAH nasip ederse. İçinizde safrakesesi ameliyatı olan var mı ? Ya da ameliyatın aşamalarını bilenler ?
Bana ameliyattan önce, hangi kontrolleri yapacaklar ? Röntgen filan çekecekler mi mesela ? Ona göre içime sütyen filan giymeyim sporcu sütyeni giyeyim metalsiz filan da çırılçıplak kalmak zorunda kalmayım filan . :) Bunları düşünüyorum.
Ameliyat öncesi ne kontrolleri yapılıyor ? Bir de ben günde 5-6 tane sigara içerim yani.
Bugün hiç içmedim mesela. İçmediğim günler oluyor. Arkadaş ortamında filan içiyorum bir de çok canım çekerse. Kahvenin yanında ya da yemekten sonra.Ama dediğim gibi 6-7 tane. Sorun olur mu ? Tam narkoz alıcam. Bugünden itibaren bıraksam mı ?
Ay beni bir rahatlatsanız kızlar :) Tek korkum, uyuduğumda uyanamamak.
Bir de Anestezi filmi vardı hani, adam ameliyat sırasında uyanıyor, acıları hissediyor ama gerçekte uyandığı belli olmuyor filan.
Ondan korkuyorum ya :S

Anneannem oldu, 2 güne taburcu ettiler, o da tam anesteziyle oldu, operasyon yarım saat civarı sürdü, ayılması için soğuk bir odaya almışlar öyle demişti. Çok ciddi bir işlem değil sanırım, tabii ki her ameliyatın riski vardır unutmamak lazım. Geçmiş olsun,sağlıkla kalın :)

Bilseydim bisiyler seve seve yardımcı olurdum :26: Cook gecmiis olsuun , insaAllah bi an önce iyilesirsiniz

anestezi için kesin ameliyattan önce kontrol ederler. sigara içip içmediğini sorarlar sen bıraksan bile önceden bu kadar içiyordum diye söyle önemli olabilir.

uyanırsın canım korkma. röntgen falan da kesin çekerler de ameliyatta zaten üstündekileri çıkarmak zorunda kalırsın üstüne giymen için bir şey verirler. tıpta utanma olmaz canım hem takılma bunlara.

Yok ameliyatta zaten soyunucam da.Röntgen çekilecek mi onu merak ediyorum.
Ameliyat olan arkadaşlarım çekilmiyor diyorlar.

Yok ameliyatta zaten soyunucam da.Röntgen çekilecek mi onu merak ediyorum.
Ameliyat olan arkadaşlarım çekilmiyor diyorlar.

valla canım ben de ameliyat oldum ama benimki böbrekle ilgiliydi ameliyat sabahı röntgen çekmişlerdi. senin ameliyatı bilemicem tabi ama.

Merhabalar ben de 2010 Haziran'da olmuştum safra kesesi ameliyatı. Ben acil ağrı ile gittiğim için önce röntgen çektiler Sütyenimi çıkarttım sadece atletle çektiler. Bir şey görünmedi sabah olunca da ( gece yarısı gittiğim için) ultrasona aldılar orada gözüktü taşlarım. Ben de sigara içiyordum belirttim anestezi uzmanına sorduğunda ama ara sıra içiyorsan üç hafta öncesinden içmemeye başlamanda fayda var bence. Ameliyata akşam 6 gibi girdim en büyük korkumdu uyanamamak , kızım daha 16 aylıktı çünkü. Yarım saat sonra uyandım, ameliyat bitmişti gecem rahat geçti. Sabah 10 da da yürüyerek çıktım hastaneden. Hiç korkulacak bir şey yok İnan bana taşın ağrısını çekmeye değmez. Çok geçmiş olsun kısacak kolay bir operasyon :)

Ben oldum hemde 19 yasındayken . 07.04.2009da. Ilk once ust batın usb cekıyolar. Daha sonra amelıyat ıcın akcıger fılmı, kalp grafıgı, 10 lu kan tarama ve anestezı uzmanından amelıyat olur kagıdı alıyosun. Amelıyat asamasında hıc bısey hıssetmıyosunuz. Uc delıklı yapmıslardı benımkını. Amelıyat sonrası bıraz acı oluyo ama 3 gunde toparlarsın kendını.15 gun boyunca katı gıda yasak :) 6 ay agır kaldırma yasak boyle ıste ama agrın varsa hıc erteleme kurtul dogum sancısında beter bır agrıymıs oyle dıyolar ben dogum sancısı cekmedım ama. :) gecms olsun sımdıden

Fılm cekılırken ıc camasırında metal olmasın yeter. Atlet bıle gıyebılırsın.

canım benimde 2 teyzem safra taşı nedeniyle ameliyat oldular ki biri aynı zamanda şeker hastası sürekli şekerine falan bakıyolardı, ameliyatlarda laparoskopi yöntemiyle oldu 3 delik var o bölgede rahat geçti diyolar korkulacak bişey yok Allahın izniyle

2 yıl önce oldum ,yaklaşık 1 yıldır şiddetli ağrılarım vardı ,sonuç belliydi ama kızım küçüktü diye hep erteledim ameliyatı ,fakat son raddeye gelmişti artık ,sarılık oldum çünkü ve acil ameliyat olmam gerekiyordu ,ameliyat öncesi ,aksiğer garfisi ,kalp ekg si üst batın usg ,bir kaç tüp kan ,ben ekstradan birde MR çektirmiştim karaciğere sıçramışmı diye bakıldı ,işte çıkan sonuçlara göre belirlenen ameliyat tarihi ,sonrası ameliyat ,benim ameliyatım kapalı olacaktı ,yani karından 3 delik açılarak yapılacaktı ,öylede başladı fakat safram artık çürüdüğü için o delikten çıkamamış ,e haliyle açık ameliyata dönmüşler 45 dakika sürecek ameliyat 6 saat sürdü ,yakınlarım kapıda perişan olmuşlar ,neyseki bitti gitti ,allaha şükürler olsun ağrılarım da son buldu ,fakat karnımda 4 delik 18 dikişlikte bir kesiğim var hepis bu ,ameliyattan önce sizi anestezi uzamnı ile görüştürüyorlar zaten ,gerekli bilgileri alop narkozun dozunu onlar belirliyor
aklınıza kötü şeyler getirmeyin ,narkozdan uyanmammak filan gibi ,gözlerinizi açıp kapatacaksınız olmuş bitmiş ,çok geçmiş olsun ..

Bu kış annem oldu, laparoskopi yöntemiyle oldu. 2-3 hafta sürdü iyileşme süreci, aynı zamanda astım hastası olduğu için biraz sıkıntılı geçti o dönem, ama şükür şikayetlerinden ağrılarından kurtuldu artık...

bende 2 yıl önce laporoskobiyle oldum..

ben ameliyattan önce aneztecıyle gorustum sana belli baslı sorular soracak seker hast. varmı?ailede varmı gibi..

ben kışın olmustum iyikide kışın olmusum ameliyattan sonra hiç sütyeyn filan takamadım.. 2 gossunun biraz asagı tam sütyen hizasınada delik açacaklar cunku.. ameliyattan 4-5aydan sonra filan ancak taktım styen..

2 gün yattım hatanede ..sonra taburcu oldum.. ameliyattan sonra bolbol yürümen gerek..narkozu atabılmen için..bende tam narkozdu..

bende seyden korkmustum narkoz az gelırde ameliyat masassında uyanırsam diye bişicik olmadı..korkmaa....

benim de 1-2 ay önce kayınpederim oldu.1 günde iyileşti diyebilirim.bir de o çok sigara içiyor.öyle önceden bıraktığını falan sanmıyorum.genel anestezi oldu hiçbir sorun yaşamadı.ama sen yine de öyle çok sigara içen biri değilsen 2-3 gün öncesinden içmemeye başla.merak etme genel anestezi de o kadar çok korkulacak birşey değil.ben hayatımda 4 kere falan yaşadım.ayılıyorsun bir şekilde yavaş yavaş.

Taşınızın boyutu nedir ?

Eğer taş büyükse sakın kapalı ameliyat olmayın ,açık olun estetik dikiş atılır ...

sonuçta iç organ ameliyatı olduğu ameliyat sonrası bakım önemli ,

ameliyata girmeden öncede kan değerlerinize ,kalbinize ve akciğerinize bakılıyor ...

hangi ildeniz ameliyatı nerede olasacaksınız bilemiyorum ama iyi bir cerrah olmasına dikkat etmelisiniz

Şimdiden geçmiş olsun ..

Taşım 2 taneydi çoğaldı. Birinin boyu 14 mm biri 18 mm.
İri mi kalıyor küçük mü bilemedim ?
Neden kapalı olmayayım ???
İzmir de olacağım.

Taşım 2 taneydi çoğaldı. Birinin boyu 14 mm biri 18 mm.
İri mi kalıyor küçük mü bilemedim ?
Neden kapalı olmayayım ???
İzmir de olacağım.
bence kapalı ol. Acıkta ustunden kac sene gecerse gecsın sancın oluyo. Hem kapalı veya acık amelıyatta farketmez kesenın hepsını bırden alıyolar. Tasın buyuklugu kucuklugu onemlı degıl. Bende ızmırlıyım ıstıyosan doktorumu onerebılırım. 5 sene oldu bugune kadar bır sıkayetım olmadı.

Kızlar hepinize çok teşekkür ederim cevapları ve geçmiş olsun dilekleriniz için. Bir de regl iken ameliyata girebiliyor muyum ? Alt iç çamaşırımız içimizde kalacak mı yani ?

Kim doktorun canım ? Evet kesemi tamamen alacaklar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…