• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şafak Pavey, Hz Ömer'i Balzac yaptı

cimcimegfb

Nami deger #cimcimegfb
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2013
18.040
40.747
798
Şafak Pavey, Hz Ömer'i Balzac yaptı
1446219005534.jpg

• Gündem
  • 30.10.2015

7 Haziran seçimlerinden sonra HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'a "birlikte iyi salladık" diyen CHP'li Şafak Pavey bu kez gerçekten iyi salladı. Bir belgesel hazırlayıp başına da Batılı bir yazardan özlü bir söz koyayım derken yanlışlıkla Hz. Ömer'in sözünü koyunca belgeseli yayından kaldırttı..

Cumhuriyet tarihinin en büyük patlamasına neden olan ve 102 kişinin hayatını kaybettiği Ankara katliamı için Geride Kalanlar isimli bir belgesel çeken CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey önemli bir hataya imza attı. Şafak Pavey kendi sitesinde yayınladığı belgeselinin videosunda Hz.Ömer'in sözünü Balzac'ın sözü olarak yer verdi.

Geride Kalanlar belgeseline imza atan Şafak Pavey Honoré de Balzac'ın sözü olarak verilen 'Kötü bir işin en gizli şahidi, vicdanımızdır' sözü Balzac'ın değil Hz. Ömer'in sözü çıktı. CHP Milletvekili Şafak Pavey yaptığı bu hata sonrasında tepkiler üzerine video youtube adresinden kaldırttı.

"BİRLİKTE İYİ SALLADIK"

İŞTE HZ. ÖMER'İN SÖZÜNÜN DEVAMI:
"Kötü bir işin en gizli şahidi vicdanımızdır." [Nitekim Efendimiz -aleyhissalatü vesselam-, iyiliğin ne olduğunu sormaya gelen birine "Kalbine danış! İyilik, kalbinin müsterih olduğu ve yapılmasını tasdik ettiği şeydir. Günah ise içini tırmalayan ve başkaları sana «Yap!» diye fetvalar verse bile, içinde şüphe ve tereddüt uyandıran şeydir." buyurmuştur.(İbn-i Hanbel, IV, 227-228)]

1446218961960.jpg

http://m.ahaber.com.tr/gundem/2015/10/30/safak-pavey-hz-omeri-balzac-yapti

Ben Safak Pavey'i pek bilmem ama haberin başına alakasizca 'Hdp ile iyi salladik ' cumlesini koymak zaten önyargı ve tepki olusturmak icin yapılmış acik net. Başlığa bak Hz Ömer'i Balzac yaptı. Siyasetin her zamanki cirkin yüzü.
Koyduğu videoda isim karıştırmissa ne olmuş ki? Insan mi öldürmüş?
Suan çoğu söz bircok din alimiyle karıştıriliyor. Yani ne var bunda ben anlamadim.

Evet hata yapmış. Doğrulamadan, kontrol etmeden kullanmaması gerekiyordu. İhmal etmiş, kontrol etmeden başka isimle yazmış. Hatası ortaya çıkmış, yapılması gerekeni yapıp yayından çekmiş. Düzeltir tekrar yayınlar. Buradaki tek ihmali teyit etmeden yapması olmuş, hatasında da diretmemiş.

Ee napalım şimdi bu kadına, siz söyleyin.

" Beraber iyi salladık " ne demek oluyor ? Bu konuyu bilmiyorum ben , neyi kaçırdım?

Evet hata yapmış. Doğrulamadan, kontrol etmeden kullanmaması gerekiyordu. İhmal etmiş, kontrol etmeden başka isimle yazmış. Hatası ortaya çıkmış, yapılması gerekeni yapıp yayından çekmiş. Düzeltir tekrar yayınlar. Buradaki tek ihmali teyit etmeden yapması olmuş, hatasında da diretmemiş.

Ee napalım şimdi bu kadına, siz söyleyin.

Tez kellesi vurulaaaa

Aynen neyi sallamışlar bende merak ettim

Netten baktım.

Bu konuda söylenecek tek yorum ; " başlıkla içerik ne alaka " olmuş.

Her konuya dalıp halay çeken grup bu konuda neden birşey demiyor ? Çok ciddi bir konuşma geçmiş aralarında.

Başkasını suçlarken önce aynaya bakın sözünü yeniden iade ediyorum.

yani elbet hatadır olabilir sonuçta nette geçen o kadar sözün sahibini sallayan çok

ben daha farklı birşeye takıldım ama neyse hiç uzatmayacağım :110:

Back