saf mı uyanık mı?

çok merak ettim, kötü bir kadın mı kayınvalideniz?

azarladigimi düşündünüz galiba kesinlikle beni çok uzmesine ragmen asla kv le kırıci konusmam.benin uslubuma ters.anneme kızarım yaninda eşime kızarım o da kizacagim şeyleri öğrendi artık. Sağlıkli beslemek için Bebeğimi ne kadar dikkat ettiğimi biliyor.evim de kalma konusunda da cok rahatsiz oluyorum sürekli toz alma temizlik yapma istegi var com titiz surekli egilip yerdeki tozlari toplar falan uzun uzadiya yazmak istemiyorum.evet cok sorunlarimuz oldu kızı istemiyor diye nisanliyken onların istemediği eve oturmadim eşim için alınmış bir eve.esimin emeği gectigi.karı koca bir yere giderken gorumcemi goturmedik diye kv ve kp esimi azarladi. görümcem esime benim yanimda benim yazmaya utandigim küfürler etti kovdu evden.misafirlige yatili gittigimiz bir gece.yine birsey demediler.görümcem ordayken misafirim gelecekti bebegimi cagirdiklari halde onlarin yanina goturmedim diye çocuğugöstermiyor oldum daha bir sürü şey ama bir defa karsisina geçip laf soylememisimdir intihar etmeyi cok düşündüm.bundan daha fazla sıkıntıdan onlarla gorusmeyerek psikolojimi korudum.simdi hafta da 1 giderim hafta da 1 onlar gelir.

bana okurken his olarak saf niyetle yapıyor gibi geldi.

sadece nerde ne yapacağını bilmeyen bir kadın ama zarar gelmez be arkadaşım böylelerinden ne bileyim dersin ki kocam ı dolduruyor yada kötülüğümu istiyor falan tamam ama anaç ruhtan dolayı bence

.burdaki hanımlar kızmasin ama adı kaynana ya,tamam ağzıyla kuş da tutsa bitmiştir.ya gunahini aliyorsanız yani kesin kötü niyetli kesin bilmem ne.nasıl hemen böyle kolay yargılayabilinir insan.bence sana yardım etmek istemesi bile güzel her yerim ağrıyor sen yap ben torun sevcem falan deyip kenara da çekilir neler var neler.bence sen niyetini temiz tut.seytan çok uğraşır gelin kaynana ile.aranıza Asu niyet aramadan sicaklik diliyorum.

Kayınvalideniz saf kimliği altında gayette uyanık şekilde hareket ediyor gibi geldi bana.
Eşiniz saf saf diye diye , kendi inanmış sizide inandırmaya çalışıyor gibi geldi.
Sizin yerinizde olsam, dikkatli olurdum, saf deyip geçmek yerine.

saf değil ziyadesiyle uyanık.
kanma.

Benim de annem kızımla aynı odada yatar valla işime gelir.gece uyanınca süper bakar babamla:) kv de olunca alır uyutur filan hiç garip gelmedi bu durum hatta rahat oluyor hakkaten..
Temizleme knusunda benim kv de yrdım ediyim der mesela sen kızıma bak en büyük yardım derim. Takılcak pek bişey görmedim rahat olun..

saman altından su yürüten cinsten...
çirkef değil ulu orta gözüne soka soka yapmıyor.iyi niyetiyle gibi..

Yazık ya bu kadınların emeklerine.nolmuş yani hem kadın bakmaya gelmiş hemde yok şuna sinir oldum vay şöyle dedi vay bunu dedi saçını süpürge et evlat büyüt evlendir karşılığa bak KV ler düşman değildir yani ağzını bantlayıp kenardada oturmasını beklemeyin büyüktür tabiki bildiğini söyleyecek neden art niyet arıyosunuzki hiç bir anne evladınında gelinininde torununununda üzülmesini istemez bence eski gelinlere bi bakın neler çekmişler böyle ottan çöpten şeyleri sorun yapmayın hayatta daha büyük sorunlarda var biraz anlayışlı olun ya.
sizinki melek anladıgım kadarıyla.. genel konuşmayın lütfen.
ben anlatsam düşman mı değil mi görürdünüz..

sizinki melek anladıgım kadarıyla.. genel konuşmayın lütfen.
ben anlatsam düşman mı değil mi görürdünüz..
Kayınvalide lerin avukatı değilim benimkide melek değil ama anlamadığım sürekli bir KV şikayetidir gidiyo hiçmi iyi tarafı yok bu kv lerin belkide biraz daha hoşgörü lü olmak lazım ileride bizlerde kayınvalıde olucaz unutmamak lazım...

Yazık ya bu kadınların emeklerine.nolmuş yani hem kadın bakmaya gelmiş hemde yok şuna sinir oldum vay şöyle dedi vay bunu dedi saçını süpürge et evlat büyüt evlendir karşılığa bak KV ler düşman değildir yani ağzını bantlayıp kenardada oturmasını beklemeyin büyüktür tabiki bildiğini söyleyecek neden art niyet arıyosunuzki hiç bir anne evladınında gelinininde torununununda üzülmesini istemez bence eski gelinlere bi bakın neler çekmişler böyle ottan çöpten şeyleri sorun yapmayın hayatta daha büyük sorunlarda var biraz anlayışlı olun ya.
Katılıyorum :KK9:

bana okurken his olarak saf niyetle yapıyor gibi geldi.

sadece nerde ne yapacağını bilmeyen bir kadın ama zarar gelmez be arkadaşım böylelerinden ne bileyim dersin ki kocam ı dolduruyor yada kötülüğümu istiyor falan tamam ama anaç ruhtan dolayı bence

.burdaki hanımlar kızmasin ama adı kaynana ya,tamam ağzıyla kuş da tutsa bitmiştir.ya gunahini aliyorsanız yani kesin kötü niyetli kesin bilmem ne.nasıl hemen böyle kolay yargılayabilinir insan.bence sana yardım etmek istemesi bile güzel her yerim ağrıyor sen yap ben torun sevcem falan deyip kenara da çekilir neler var neler.bence sen niyetini temiz tut.seytan çok uğraşır gelin kaynana ile.aranıza Asu niyet aramadan sicaklik diliyorum.
Yok öyle ara bozan Planci biri değil o da olmasın lütfen.bu iyi niyetle yapilan rahatsız edici davranislarina anlam veremiyorum sadece.vazgeçmez sanirim huyu böyle.umarım kirmam vede kirilmam.fikirlerini belirtenlere teşekkürler simdilik olumlu düsüneyim.kirici olmayan davranış politikası geliştirelim.

Benim de annem kızımla aynı odada yatar valla işime gelir.gece uyanınca süper bakar babamla:) kv de olunca alır uyutur filan hiç garip gelmedi bu durum hatta rahat oluyor hakkaten..
Temizleme knusunda benim kv de yrdım ediyim der mesela sen kızıma bak en büyük yardım derim. Takılcak pek bişey görmedim rahat olun..
Ben daha bebeğimden Hevesimi almadan ... Yatakodam temiz kişinin özeli, mutfak vs temizlesin.iyi niyetli ama aşırı.sınır olsun istiyorum.sanitim zamanla birbirimizi tanidikca oturur sonuçta ilimizde iyi niyetliyiz.

• Beğen
Reactions: ZOE
yatak odana büyü felan mı koyacak ki

Kayınvalide lerin avukatı değilim benimkide melek değil ama anlamadığım sürekli bir KV şikayetidir gidiyo hiçmi iyi tarafı yok bu kv lerin belkide biraz daha hoşgörü lü olmak lazım ileride bizlerde kayınvalıde olucaz unutmamak lazım...
hoşgörünün kralını yapan ama yinede gönlünde ufak bir yer edinemeyen biri olarak konuştum ben..
bazılarına yolunda paspas olsan nafile. neyse tartışmaya müsait bir konu.

yorumları çok önyargılı buldum
kv gerçekten saf ve iyi niyetli olabilir

sanıyorum ilk doğumunuz
normalde ilk günler zor geçer, anne çok az uyur, bebek gık dese uyanır, bu da çoğu annenin sinirlerini bozabilir, e zaten lohusalık var, anne ilk günler yıpranabilir. çoğu anne - kayınvalide bunları bildiğinden kızım ben bebekle yatarım, gerekirse kalkarım, sen yat uyu, meme saatinde emzirirsin der. yeni anne için "buna gerek yok"tur (benim için de yoktu) ama eskiler için vardır işte. bu teklifin neresini komik ve sinir bozucu buldunuz anlayamadım

benim kayınvalidem de ben çalıştığım için, ne zaman bize gelse etrafı toplamaya, çekmecelerimi bile düzenlemeye çalışırdı, rahatsız olduğum, defalarca yapma dediğim halde. oysa çok çok çok iyi biliyorum ki tamamen iyi niyetinden.

anne - kayınvalide gibi büyüklerin çoğu, hatta sokakta sizin yeni anne olduğunuzu anlayan teyzeler bile! yeni anne adayına karışmaya çalışırlar. şunu şöyle yap, bunu böyle. bu bir güdü! dizilerde bile kadınlar birbirine "ben 3 çocuk büyüttüm hanım" der. benim ilk doğumumda hem annem hem kayınvalidem ben arkamı döner dönmez yapma dediğim şeyleri yapıyorlardı, o zaman çok sinirleniyordum, şimdi gülüp geçiyorum, keşke o kadar sinirlenmeseymişim, hiçbir şey olmazmış yani, incir çekirdeğini bile doldurmazmış

bence siz, negatif yaklaşmayı tercih ettiğiniz için negatif yaklaşıyorsunuz
:KK9:Fazla soze gerek yok , kesinlikle katiliyorum.

[]:KK9:Fazla soze gerek yok , kesinlikle katiliyorum.[/"safkelebek İyi uyku uyumanız önemli evet, ilk çocuğunuzsa ve daha önceden yatkınlığınız/tecrübeniz yoksa evet, zorluk çekebilirsiniz.
Hic zorluk cekmedim bilakis ondan bir an bile ayrılma düşüncesi beni üzdü sinirlerimi gerdi.

İsteğin yerine geldi mi? Bunu aşağılayarak söylüyorsa kötü niyet ama merakla soruyorsa, "evet, şükür tam istediğim gibi oldu." :KK37: cevabı yakışır art niyet aranmaz.
Muradina erdinmi lafi hic hoş gelmedi kulagima bu evi ısrarla istedigimib bilip diğer evi iyimis gibi öven birisi olduğu için.

Yatak odan leş gibi, kalk da temizle.
Bu ne pislik, ne biçim kadınsın?
Ben de zamanında doğurdum ama bir saat yatmadım evim hep bal dök yala gibiydi.
Bu çocuk bu pis yerde mi uyuyacak ne biçim annesin. vs. vs. vs.

dışındaki cümlelerde kötülük arıyorsanız önce bir kendinize bakın.

KV min hatta evime gelen yardımcının en son temizlemesini isteyeceğim yer yatak odasidir.biraz saygi istiyorum o kadar.saygı kelimesinin neleri kapsadığını arastırmanızıda ben size öneririm.[/QUOTE]

KV min hatta evime gelen yardımcının en son temizlemesini isteyeceğim yer yatak odasidir.biraz saygi istiyorum o kadar.saygı kelimesinin neleri kapsadığını arastırmanızıda ben size öneririm.

Benim sözlüklerle aram iyi de yardımcınıza söyleyebildiğiniz gibi kv ye de söyleyebilirsiniz bu düşüncenizi. Sadece saygı istemek yetmez bunları sorun yaşadığınız kişiye de söyleyebilmeniz gerekir. Sizi tam tanımayan birine sınırlarınızı belli etmeniz her zaman şart, yine de bunun saflık/uyanıklıkla alakası yok.

Sinirlerinizin gerildiği belli ama ne yazık ki tek bir konuyla sınırlı kalmıyor o dönemler, insanının hayatının her alanına az çok yansıyor.

yardimciya söylediginizi kvye soyleyemiyorsunuz her zaman.nazikce söylüyorum ama fazla etkili olmuyor sanırım.biraz daha zamana ihtiyaç var iyi niyetli olduğuna inanıyorum şimdilik.yorumlardan yaptığım çıkarımda bu yönde oldu.konuyu kapatıyorum.

X