saf mı uyanık mı?

nelfn

Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2015
711
371
Saf olduğunu düşündüğüm bir kv var yani iyi niyetli.ama öyle şeyler yapıyor ve söylüyorki kafam karışıyor.yeni dogum yaptım bana bakmaya geldi bebekle aynı odada kalmak istediğini söyledi gerekçe ben rahat uyuyacakmısım birde başedemezmisim.(komik) ayrıca Çok sinir bozucu.tabiki izin vermedim.yeni eve taşındık benim isteğimle, tlfda muradına erdinmi dedi.iyi niyetle demis olabilirmi.takmış gibi yatak odama ikidebir temizleyelim diyor.daha bunun gibi bir çok şey var.sizce bunların hepsi iyi niyetten mibazen ona kızıyorum bazen kendime ona kızdıgım için.bence farkında bile değil yaptıklarının yanlıslığından evinde iyi ağırlar aileme karşı saygılı.

Son düzenleme:
Kayinvalide saf falan degil. Dikkatli olmalisin.

Bilemedimki.
Bu yonden bakinca kayinvalide garip evet.
Ama bu gariplik sinsi anlamindami yoksa safmi( lafin nere gidicegini bilmedigindemi) bilemedim.

Kesinlikle saf değil. Otorite kurup sizin kendi çekirdek ailenizi yönetmek istiyor

Eşinizi arada bırakmadan mesafenizi koruyun.benim kv en az 2 yıldır girmemiştir yatak odama.çocuğuma da Arada bir şeker verir kızarım diye çekinir.doğum yapınca evimde kalmasını bile istemedim cok titiz ben de rahatsiz oluyorum bir gece kaldı. Ona da gerek yoktu da Bişey demedim kalmak isteyince.

Yazık ya bu kadınların emeklerine.nolmuş yani hem kadın bakmaya gelmiş hemde yok şuna sinir oldum vay şöyle dedi vay bunu dedi saçını süpürge et evlat büyüt evlendir karşılığa bak KV ler düşman değildir yani ağzını bantlayıp kenardada oturmasını beklemeyin büyüktür tabiki bildiğini söyleyecek neden art niyet arıyosunuzki hiç bir anne evladınında gelinininde torununununda üzülmesini istemez bence eski gelinlere bi bakın neler çekmişler böyle ottan çöpten şeyleri sorun yapmayın hayatta daha büyük sorunlarda var biraz anlayışlı olun ya.

Siz konu sahibesinin kayınvalidesi oluyosunuz sanırım

Enharbikız yorumuna güldüm.yorumlara bakılırsa sanırım ben safım eşimde iyi niyetli olduğumu biliyor.ama bana çok değer verir ezdirmezde arada kalıyor işte.nasıl insan bu kadar ısrarcı olur ki gelinle iyi gecineyim aram bozulmasın diye düşünmezmi hiç.bu ısrar saflıktanmı yoksa dediğimiz gibi otorite kurmaktanmı.öyle ise asla başaramaz.yoruldugumuz yanına kalır.o zaman çalışınca ben bebegime bakmak isterse daha çok sorun cıkar mı.bakın bu davranışları yüzünden bakıcıda büyüyecek.halbuki karısmasa herseyime bebek güvende olur eve geldiğimde yemeğim hazır olur.torununu sever yalnız kalmaz.

köylü safı gibi geçiniyor işte al bi tanede bende var bundan o kadar ısrarcıki 2 ay kaldı bebek olduğunda bizde sinirden ölüyodum 3 oğlu var bir insan hiçmi çocuk bakması bilmez ya anca yaptığı saçma sapan boncuklar var foklör ekibinin kızların başına taktığı şalvar vs getirmiş el kadar çocuğa bunları takıcam diyo hayır öyle bişey yok dedim yok abi bunun gibi saçma sapan şeyler hep ısrar hayır diyorum 100 kere söylüyo onun yanısıra bide bizimki pis ellerini yıkamaz tuvalette ve sürekli burnunu karıştırır bide arkandan konuşur bişey dedimmi ben cahilim der hemen ya bu kadar olmaz ya bizim bebek emzik almadı kenarda bardakta duran belki 15 günlük suyun içindeki kıl mıl dolmuş baktım çocuga veriyo zorla üff üf valla korkuyorum 2. cocuğu doğurmaya o zaman hepten kalır bizde napcam bilmiyorum açılmış konum var k.v ilgili benimde bu k.validelerden psikolojimiz bozuldu gitti.....

sorunda burada onun gelmesine mecbur kaldım o da bu mecburiyete dayanarak sanırım böyle davrandı.neyse yasayan anlar

yorumları çok önyargılı buldum
kv gerçekten saf ve iyi niyetli olabilir

sanıyorum ilk doğumunuz
normalde ilk günler zor geçer, anne çok az uyur, bebek gık dese uyanır, bu da çoğu annenin sinirlerini bozabilir, e zaten lohusalık var, anne ilk günler yıpranabilir. çoğu anne - kayınvalide bunları bildiğinden kızım ben bebekle yatarım, gerekirse kalkarım, sen yat uyu, meme saatinde emzirirsin der. yeni anne için "buna gerek yok"tur (benim için de yoktu) ama eskiler için vardır işte. bu teklifin neresini komik ve sinir bozucu buldunuz anlayamadım

benim kayınvalidem de ben çalıştığım için, ne zaman bize gelse etrafı toplamaya, çekmecelerimi bile düzenlemeye çalışırdı, rahatsız olduğum, defalarca yapma dediğim halde. oysa çok çok çok iyi biliyorum ki tamamen iyi niyetinden.

anne - kayınvalide gibi büyüklerin çoğu, hatta sokakta sizin yeni anne olduğunuzu anlayan teyzeler bile! yeni anne adayına karışmaya çalışırlar. şunu şöyle yap, bunu böyle. bu bir güdü! dizilerde bile kadınlar birbirine "ben 3 çocuk büyüttüm hanım" der. benim ilk doğumumda hem annem hem kayınvalidem ben arkamı döner dönmez yapma dediğim şeyleri yapıyorlardı, o zaman çok sinirleniyordum, şimdi gülüp geçiyorum, keşke o kadar sinirlenmeseymişim, hiçbir şey olmazmış yani, incir çekirdeğini bile doldurmazmış

bence siz, negatif yaklaşmayı tercih ettiğiniz için negatif yaklaşıyorsunuz

Ben cahilim demiş ama sen biraz sabırla tatlı dille halledersin gibi.

Ben cahilim demiş ama sen biraz sabırla tatlı dille halledersin gibi.

kim benmi neden çok mu tatlı dilli sabırlı görünüyorum ordan bakınca herkes işine geldiği gibi valla hiçde cahil değil dedikoduya bakarsan kusura bakmasında gerçekten saf insanı 100 kmden tanırım ve severimde yardımda ederim ama saf adı altında bana alttan alttan domuzluk yapıyosa ta canı cehenneme kimseyi çekemem bu saatten sonra söyler geçerim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…