İlk kez duydum çocuklarda böyle bir etkisi olduğunu, yıllardır araştırıyoruz ne yurt dışında ne burada böyle bir bilgi edinmedim.
Açıkçası zannetmiyorum da çünkü uyku problemi, kronik öksürük, immün sistem problemleri, kolik, psikolojik problemler, kaygı sorunu, saldırganlık gibi bir çok durumun tedavisinde 3 aydan sonra bebeklerde çocuklarda lavanta yağı kullanılıyor. Tabi doktor önerisi ve doz ayarlamasıyla…..
Kaç yaşında bir çocuğa kullanacaksınız, ne için kullanacaksınız?
Eşimin durumu çok sıkıntılı ya, adam otuz yaşına gelmeden kel kaldı yaralarından, ona bile dokunmadıysa size yan etkisi olacağını hiç zannetmiyorum, dediğim gibi bizler her yıl hasadımızı yapar yağımızı çıkarır üniversiteye yollarız, analiz edilir, gelen sonuca göre satışını yaparız. Yağımız içmeye uygun o kadar söyleyeyim. Bizimle aynı işi yapan bir ahbabımızın yağı aynı kalitede değil, o kozmetik deterjan için satışını yapıyor mesela, bizimki her alanda kullanıma uygun, en kaliteli yağımızı bu yıl elde ettik biz bile bu kadarını ummamıştık.
Asla tavsiye değildir sadece örnek veriyorum, yağ çıkarırken parmağımıza değer gayriihtiyari yalarız mesela yada biz zeytinyağı da üretiyoruz, zeytinyağları ve lavanta yağları aynı yerde depoluyoruz, gece karanlıkta yağ isteyen oluyor acaba hangisi zeytinyağı diye çubukla tattığımız oluyor, gündüz sıcakta tarlada lavanta hasat ediyoruz toz toprak içinde, hasat eder etmez yağını çıkartıyoruz ki kaliteli olsun, üretimimiz açık havada yazın en sıcak zamanında ve manyak gibi bir rüzgar eşliğinde oluyor, akşama kadar dudaklarımız ellerimiz yarılıyor çatlıyor ağzımızın içi yara oluyor, o bir damla yağ sabaha kadar ne çatlak ne yara bırakıyor.
Lavanta yağının ve suyunun kullanım alanlarını ( ev için-hijyen için-cilt için-aromaterapi için vs) tam araştırdınız mı? Tam bir cevher…..öffff pazarlamacı gibi hissettim kendimi sohbet ederken iyiydi ya. Şimdi ne desem ikna etmek için söyler gibi olacak huzursuz oldum
Dilerseniz size örnek yollayayım deneyin, dilerseniz imkanınız varsa analiz ettirin, uygun bulursanız istediğiniz kadar yollayabilirim.